Pomoc s výběrem jednoho ze tří základních gramofonů do 5k
Pomoc s výběrem jednoho ze tří základních gramofonů do 5k
Ahoj, mamka chce koupit pro přítele gramofon a chtěl bych poprosit, zda byste mi pomohli rozhodnout se mezi třemi gramofony.
Mělo by se jednat o úplný základ, aby to přehrálo desku a mělo to alespoň nějaký základní průměrný zvuk.
Limit je cca 5tis, udělal jsem tedy kolečko - Google, fora, Heureka, abych Vás zde neobtěžoval úplně od nuly a vypadly mi tyto tři možnosti:
https://www.alza.cz/audio-technica-at-l ... 604530.htm
https://www.alza.cz/lenco-l-400-d5136946.htm
https://www.alza.cz/teac-tn-180bt-cerna-d5478844.htm
Vím, že za tyhle prachy moc muziky člověk nedostane, ale není zde opravdu potřeba nějaká vysoká kvalita, bude se jednat o občasné přehrání pro atmosféru. Má reciever a k němu připojeny repráky, takže by snad neměl být problém tyto gramofony připojit pomocí cinche?
Audio technicu jsme našli podle recenzí, že vypadá celkem obstojně, ale vzhledově nic moc (a naprostou většinu času bude stát bez přehrávání, takže je to zde taky faktor).
Lenco jsem našel jako doporučení na foru na gramec do 5k.
Teac se nejvíce líbí vzhledově, ale nikde jsem o něm nenašel v podstatě nic.
Četl jsem, že některé gramofony ničí desky a já o nich v podstatě nic nevím, tohle jsem akorát získal díky svému průzkumu. Vzhledově by byl nejlepší ten Teac, ale nic moc jsem o něm nenašel, takže nechci as jít úplně slepě, na ty první dva jsem našel alespoň základní reference, i když ani to samozřejmě nic moc neznamená.
Budu tedy moc rád, kdyby mi někdo s alespoň základním přehledem poradil, který z těchto gramofonů zvolit.
Moc děkuji.
Mělo by se jednat o úplný základ, aby to přehrálo desku a mělo to alespoň nějaký základní průměrný zvuk.
Limit je cca 5tis, udělal jsem tedy kolečko - Google, fora, Heureka, abych Vás zde neobtěžoval úplně od nuly a vypadly mi tyto tři možnosti:
https://www.alza.cz/audio-technica-at-l ... 604530.htm
https://www.alza.cz/lenco-l-400-d5136946.htm
https://www.alza.cz/teac-tn-180bt-cerna-d5478844.htm
Vím, že za tyhle prachy moc muziky člověk nedostane, ale není zde opravdu potřeba nějaká vysoká kvalita, bude se jednat o občasné přehrání pro atmosféru. Má reciever a k němu připojeny repráky, takže by snad neměl být problém tyto gramofony připojit pomocí cinche?
Audio technicu jsme našli podle recenzí, že vypadá celkem obstojně, ale vzhledově nic moc (a naprostou většinu času bude stát bez přehrávání, takže je to zde taky faktor).
Lenco jsem našel jako doporučení na foru na gramec do 5k.
Teac se nejvíce líbí vzhledově, ale nikde jsem o něm nenašel v podstatě nic.
Četl jsem, že některé gramofony ničí desky a já o nich v podstatě nic nevím, tohle jsem akorát získal díky svému průzkumu. Vzhledově by byl nejlepší ten Teac, ale nic moc jsem o něm nenašel, takže nechci as jít úplně slepě, na ty první dva jsem našel alespoň základní reference, i když ani to samozřejmě nic moc neznamená.
Budu tedy moc rád, kdyby mi někdo s alespoň základním přehledem poradil, který z těchto gramofonů zvolit.
Moc děkuji.
Re: Pomoc s výběrem jednoho ze tří základních gramofonů do 5k
desky ničí uživatel, prach a zacházení, gramec minimálně (když nejde o piezo přenosku dnes již neviditelná)
recívr musí mít PHONO vstup nejlépe s přepínačem MM/MC - není podmínkou pro běžnou MM přenosku
zde jeden kandidát, a safra, cena mírně přes limit
https://www.alza.cz/denon-dp-300f-black ... ~103929790~
tož něco lidového - pro příležitostný poslech tak akorát, střízlivý dizajn za atraktivní cenu:
https://www.sony.cz/electronics/audioko ... s-lx300usb
recívr musí mít PHONO vstup nejlépe s přepínačem MM/MC - není podmínkou pro běžnou MM přenosku
zde jeden kandidát, a safra, cena mírně přes limit
https://www.alza.cz/denon-dp-300f-black ... ~103929790~
tož něco lidového - pro příležitostný poslech tak akorát, střízlivý dizajn za atraktivní cenu:
https://www.sony.cz/electronics/audioko ... s-lx300usb
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Všech 5 odkazovaných gramců má vestavěný phono předzes, takže další - druhý phono předzes samozřejmě potřeba není. MC přenoska je pro gramec za 5000 Kč holý nesmysl, tudíž ani phono pre nemusí mít volbu MC.lechos píše:recívr musí mít PHONO vstup nejlépe s přepínačem MM/MC
1. nikomu nenutím MC přenosku
2. nikde nepíši že gramec nemá interní preamp - průměrná osobnost pointu pochopí
ještě nějaké přání ?
zřejmě hledáš nudou konflikt, pane znalče. tady špatná adresa - co takhle zkusit jinde.
2. nikde nepíši že gramec nemá interní preamp - průměrná osobnost pointu pochopí
ještě nějaké přání ?
zřejmě hledáš nudou konflikt, pane znalče. tady špatná adresa - co takhle zkusit jinde.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale prd, jen pro evidentního nováčka uvádím na pravou míru ty dvě zavádějící informace včetně vysvětlení proč.
Všechny odkazované gramce lze zapojit stereo cinch kabelem do linkového vstupu běžného stereo zesilovače. Netřeba ho mást, že je nutný receiver s phono předzesilovačem i pro MC přenosky. To je nesmysl.
Stačilo napsat "děkuji za upřesnění" .
Všechny odkazované gramce lze zapojit stereo cinch kabelem do linkového vstupu běžného stereo zesilovače. Netřeba ho mást, že je nutný receiver s phono předzesilovačem i pro MC přenosky. To je nesmysl.
Stačilo napsat "děkuji za upřesnění" .
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ha ! Perfektní dotaz !! Dávám * * * * * z 5-ti !!!
ALE (!!!), jde o to, zda o něj má VELIKÝ zájem? Pokud má aktuální naladění, že by si gramofon koupil, ale není dost financí, tak bych se rovnou zeptal něco ve stylu: "Přemýšlela jsem o dárku k vánocům, nechtěl by jsi si pořídit nějaký super-truper gramofon? (Porotože po něm moc touží/š?) Ale já tomu moc nerozumím." A pokud opravdu má zájem a zabere "na háčk" o gramofo a odpoví, no jasně, mám STRAŠNĚ velikej zájem a už dlouho po něm toužím, ale běhm roku jaksi nebyly zbytné finance. No tak máš vyhráno (a jsi bez starostí, wooow!!). Pokud odpoví vlažně, tak bych se poptal blíže, co by si přál na poslech muziky (k vánoců)?
Naprudko za 5 tKč se až zase tak moc dobrý gramofon pořídit nedá. Pak mu rovnou řekni, že mu přispěješ konkrétní částkou (5kKč) na základ. Gramo a předzesilovač a zbytek ať si VYBERE sám a vše taky sám zafinancuje (přibližně lze očekávat o trochu vyšší než na základ, neboj prašule jistě najde Ale rovnou si dej tvrdou podmínku, že gramo musí být pod stromečkem (+průběžná kontrola ne/mluví o gramo? max. např. do 15.1. ale s řádným odůvodněním, proč později?) a ať se sám postará. Pokud má "gramo-drajv", tak se bude otáčet a bude ho výběr těšit více než dvoj násobná cena. Taky nezapomeň na nějaké LP á 350-500 Kč/ks.
Levný gramo kolem 5 tKč moc neurazí ale ani moc nepotěší. Jinak takový přijatelný kompromis k tvýmu požadavku může být něco jako Audio-Technica LP120X nebo nějaká jiná sufixová mutace.
Něco do pranice - kolegové co byste doporučili za gramofon+pre lehce přes desítku?
ALE (!!!), jde o to, zda o něj má VELIKÝ zájem? Pokud má aktuální naladění, že by si gramofon koupil, ale není dost financí, tak bych se rovnou zeptal něco ve stylu: "Přemýšlela jsem o dárku k vánocům, nechtěl by jsi si pořídit nějaký super-truper gramofon? (Porotože po něm moc touží/š?) Ale já tomu moc nerozumím." A pokud opravdu má zájem a zabere "na háčk" o gramofo a odpoví, no jasně, mám STRAŠNĚ velikej zájem a už dlouho po něm toužím, ale běhm roku jaksi nebyly zbytné finance. No tak máš vyhráno (a jsi bez starostí, wooow!!). Pokud odpoví vlažně, tak bych se poptal blíže, co by si přál na poslech muziky (k vánoců)?
Naprudko za 5 tKč se až zase tak moc dobrý gramofon pořídit nedá. Pak mu rovnou řekni, že mu přispěješ konkrétní částkou (5kKč) na základ. Gramo a předzesilovač a zbytek ať si VYBERE sám a vše taky sám zafinancuje (přibližně lze očekávat o trochu vyšší než na základ, neboj prašule jistě najde Ale rovnou si dej tvrdou podmínku, že gramo musí být pod stromečkem (+průběžná kontrola ne/mluví o gramo? max. např. do 15.1. ale s řádným odůvodněním, proč později?) a ať se sám postará. Pokud má "gramo-drajv", tak se bude otáčet a bude ho výběr těšit více než dvoj násobná cena. Taky nezapomeň na nějaké LP á 350-500 Kč/ks.
Levný gramo kolem 5 tKč moc neurazí ale ani moc nepotěší. Jinak takový přijatelný kompromis k tvýmu požadavku může být něco jako Audio-Technica LP120X nebo nějaká jiná sufixová mutace.
Něco do pranice - kolegové co byste doporučili za gramofon+pre lehce přes desítku?
Podle popisu k cemu a jak často by se gramec užíval, neni treba vyber hrotit. Vybral bych podle vzhledu. Kdyz by ho to chytlo, koupil by si pak casem něco hodnotnejsiho. Take je mozne, ze se z darku stane jen další lapac prachu....
Průser je, když nás chtějí ženské "potěšit" takovým nějakým dárkem Jasně, mamka chce koupit pro přítele gramofon, pak to ale dopadne podobně, jako v rodině mého švagra -> po třech měsících ten křáp (pardon za upřímnost) zabalili a tři roky leží ladem. Jednou jsem si to poslechl (Omega - Gammapolis) jednou to stačilo (vyhozené peníze). Nikdo to nechce ani zadarmo. Já vím, neporadil jsem, ale moje rada by byla něco podobného jako Dinosaur.
PS: Já dal za gramo 5000.- v roce 1979
PS: Já dal za gramo 5000.- v roce 1979
Souhlas!Ramones píše: Take je mozne, ze se z darku stane jen další lapac prachu....
hodně vomáčky - žádný konkret a zdůvodnění volby, zkrátka diskuze, plácání pro kočku
Pět tisíc dnes je jako pět set Kčs za totáče. Ani jeden z výše uvedených gramofonů nebude hrát dobře. Byl by dobrý tak akorát na pohádky, ale ty se snad už dnes na LP nevydávají.
5.000 je velmi "dietní" rozpočet. Došetři raději na vyšší model AudioTechika AT LP 120x s novou řadou přenosky AT WM 95E a spokojeně poslouchej.
Pokud se ti později zachce lepšího zvuku, stačí jen vyměnit hrot přenosky za lepší (Fineline, Shibata?) a jen ověřit/upravit přítlak na hrot. (Za pomoci vážky.)
Pokud se ti později zachce lepšího zvuku, stačí jen vyměnit hrot přenosky za lepší (Fineline, Shibata?) a jen ověřit/upravit přítlak na hrot. (Za pomoci vážky.)
Promiň, myslel jsem samozřejmě maminku.