Prenoska pre Project xpression III - Sumiko BPS evo III?
Prenoska pre Project xpression III - Sumiko BPS evo III?
Rozhodol som sa pre upgrade prenosky na Sumiko Blue Point Special EVO III. Riesim ale 2 problemy:
1. ihla je vraj extremne citliva a velmi lahko sa poskodi. Mate s tym niekto skusenost?
2. existuje Low Output aj High Output verzia. Aku verziu mam kupit ak to budem pouzivat s Project Phono Box DS+? Bude mat LO aj kvalitativny prinos?
Prenosku viem kupit za 350€ novu tak ak by mal v porovnatelnej cene niekto nejaky lepsi tip budem rad ak ma usmerni.
dakujem za rady ^:)^
1. ihla je vraj extremne citliva a velmi lahko sa poskodi. Mate s tym niekto skusenost?
2. existuje Low Output aj High Output verzia. Aku verziu mam kupit ak to budem pouzivat s Project Phono Box DS+? Bude mat LO aj kvalitativny prinos?
Prenosku viem kupit za 350€ novu tak ak by mal v porovnatelnej cene niekto nejaky lepsi tip budem rad ak ma usmerni.
dakujem za rady ^:)^
Re: Prenoska pre Project xpression III - Sumiko BPS evo III?
k první otázce - jehla vyčnívá o něco více než u jiných přenosek a není tak obklopena tělesem přenosky, takže je tak snad o něco zranitelnější.
k druhé otázce - určitě LO.
k druhé otázce - určitě LO.
Zniesol by ten gramofon a phono aj lepsiu prenosku? Doporucite mi pripadne aj kable?
myslím, že Sumiko Blue Point Special EVO III je na Xpression III a k Phono Boxu DS+ tak na mezi, lepší už bych tam asi nedával.
Kabel mezi gramofon a phono nebude u LO moc kritický, důležité je kvalitní stínění. U HO bude u kabelu velmi kritická kapacita. Přenosky Sumiko jsou na "loading capacitance" velmi háklivé a při vyšších kapacitách nepříjemně "pískají". Stejně tak při použití HO je potřeba na phonu nastavit nejnižší možnou hodnotu "loading capacitance".
Kabel bych použil Pro-Ject Connect It Phono RCA C.
Kabel mezi gramofon a phono nebude u LO moc kritický, důležité je kvalitní stínění. U HO bude u kabelu velmi kritická kapacita. Přenosky Sumiko jsou na "loading capacitance" velmi háklivé a při vyšších kapacitách nepříjemně "pískají". Stejně tak při použití HO je potřeba na phonu nastavit nejnižší možnou hodnotu "loading capacitance".
Kabel bych použil Pro-Ject Connect It Phono RCA C.
Pokud by jsi chtěl lepší přenosku, tak bych ti doporučil Dynavector DV20XL. Není tak háklivá jak Sumiko a má hrot Micro ridge, který oproti eliptickému hrotu Sumiko vydoluje z drážek více informací.
Cena je víc než příznivá. http://www.audiofriend.cz/analog/prenos ... 20x-l.html
Samozřejmě musí být kompaktibilní s tvým ramenem.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Cena je víc než příznivá. http://www.audiofriend.cz/analog/prenos ... 20x-l.html
Samozřejmě musí být kompaktibilní s tvým ramenem.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Dá se za podobnou cenu pořídit i AT OC9III, která má boronovou chvějku a ještě sofistikovanější hrot.
Ten Dynavector DV20XL se už nevyrábí. Expression III jsem před lety vlastnil a nic dražšího než 2M Bronze bych na něj asi nedával.
Dobrou volbou by mohl být Ortofon Quintet Blue.
Dobrou volbou by mohl být Ortofon Quintet Blue.
RnBfan:
Jaksi mi uniká smysl tvého sdělení.
To, že se přenoska nevyrábí, neznamená, že se neprodává. viz můj odkaz výše.
Nejedné straně píšeš, že bys na ten gramec nic dražšího, než 2M Bronze nedal a obratem doporučuješ Quintet Blue.
Jaksi mi uniká smysl tvého sdělení.
To, že se přenoska nevyrábí, neznamená, že se neprodává. viz můj odkaz výše.
Nejedné straně píšeš, že bys na ten gramec nic dražšího, než 2M Bronze nedal a obratem doporučuješ Quintet Blue.

Ortofon 2M Bronze 349 euro
Ortofon Quintet Blue 399 euro

Ortofon Quintet Blue 399 euro

Sorry, teď se na to dívám, žil jsem v domnění, že Quintet Blue s eliptickým hrotem je levnější než 2M Bronze s Fine Line.
To, že má někdo přenosku na stránkách, ještě nic neznamená. Ale třeba má ještě pár neprodaných kusů skladem.
To, že má někdo přenosku na stránkách, ještě nic neznamená. Ale třeba má ještě pár neprodaných kusů skladem.
Dakujem za rady. Renown ktoru sablonu mi odporucas na nastavenie?