Přenoska pro SANSUI SR-838

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Leny635
Kontaktovat uživatele:

Přenoska pro SANSUI SR-838

Příspěvek od Leny635 »

Zdravím, potřeboval bych radu, musím koupit novou přenosku pro toto gramo.

Jakou by jste mi doporučili ?

Jsem z litoměřicka a kdyby se našel někdo v okolí kdo by pomohl s nastavením, byl bych rád. :)

Děkuji leny

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Přenoska pro SANSUI SR-838

Příspěvek od Renown »

Měl bys říct jaký je :
- preferovaný styl hudby (jsou přenosky kterým více či méně vyhovuje určitý druh hudby)
- typ použitého phono předzesilovače (pokud je to pouze MM předzesilovač, tak to automaticky vyřazuje všechny MC přenosky atd.)
- rozpočet na tu přenosku

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

OK, :) preferovaný styl: Patricia Barber, Phil Collins, Simon and Garfunkel, Mike Oldfield, Pink F., atd.
gramo pojede přes Luxman L 505u který má slušný předzesilovač jak MM tak i MC.
Rozpočet, takovou přenosku aby odpovídala gramu. Cenově kolem 5000,- Kč.
Děkuji Leny

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Sumiko Pearl - (MM) velmi analogový (měkký, hřejivý) zvuk, méně dynamiky
Sumiko Blue Point no. 2 - (high out MC) analogový zvuk, medové krásné středy, možná trochu méně dynamiky ve srovnání s Ortofon, ale více než Sumiko Pearl, spolehlivá klasika, pozor na minimální loading capacity u některých phono to může být problém
ProJect Pick it L - (low out MC) výborné basy, výborná dynamika, pro někoho méně emotivní projev než Sumiko
Ortofon 2M Bronze - (MM) dynamická, rychlá, detailní, více emocí než ProJect, nenáročná na phono

Pokud možno, tak bych ten budget trochu navýšil a šel bych buď do Ortofon 2M Black, nebo do Sumiko Blue Point EVO III. To už jsou opravdu velmi dobré kousky, 2M Black je extrémně dynamická a detailní přenoska s hrotem Shibata, hraje překvapivě dobře i staré a poškozené desky. Sumiko Blue Point EVO III je podobná Blue Point No.2 ale je ve všech parametrech lepší, ještě lepší středy, lepší rozlišení.

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Děkuji za informace, v analogu se zatím moc nepohybuji, kde se dá výhodně koupit přenoska ?
Asi ta Ortofon bronze, ovšem pokud by to byl výrazný zvukový rozdíl s Ortofon Black, tak bych přišetřil :)

jouda

Příspěvek od jouda »

Jestli se mohu vmisit, tak s 505kou Luxikem si velmi dobre rozumi ortofonky - mam zkusenosti s Rondo Bronze a ted i Cadenza Bronze. Jasne, je to trochu jina cenova kategorie a MC typ, ale chci tim rict, ze s timhle Luxikem to rozhodne v pripade Ortofonu nebude preslap ;)
Naposledy upravil(a) jouda dne 06 čer 2012 17:48, celkem upraveno 1 x.

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Díky, asi to vidím na Ortofon Bronze, 12.000,- za Black je pro mě dost :(
Přeci jen, gramofon budu pouštět jen velmi málo kdy.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Pro tvuj Sansui asi v teto cenove relaci opravdu nic lepsiho nenajdes. *thumbs up* A.....vsad se, ze s tou "Bronzkou" budes gramo poslouchat cim dal casteji... :D

jouda

Příspěvek od jouda »

Pak je ještě možnost odkoupit ode mě MM přenosku Clearaudio Virtuoso - 8.000 Kč. Má ''najeto'' cca 50 hodin, takže mi přijde akurátně rozehraná ;)

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Svého času cca. 4 roky zpět jsem měl obě, Clearaudio Virtuoso i Rondo Bronze. Přednost jsem nakonec dal Bronze, která mi tenkrát přišla víc zábavnější. Přesněji, měla větší šmrnc a na můj výběr hudby se hodila víc. Navíc přešel jsem jen na MC phono. Virtuoso je dobrá přenoska. Kdybych si měl vybrat MM, dal bych přednost Ortofon 2M Black. Před nedávnem jsem ji slyšel na špičkovém gramu oproti Ortofon Jubilee (cena kousek pod 40tisíc) a hrála skvěle *thumbs up* .

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

2M black je jedna z nejlepších MM přenosek. Kdo má rád otevřenej, čistej, rychlej, dynamickej zvuk, ať neváhá a bere.
Získá výbornej výkon a nemusí řešit pitomosti jako stepup trafa, MC předzesilovače....
Kvalitní MC systém je jistě lepší, ale už za násobky ceny.

Charakter Sumiko je jiný - teplé máslo.
Mě to moc nesedí, ale někdo má tu pohodu rád.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Rondo Bronze je bezesporu vynikající přenoska, ale je čtyřikrát dražší než je rozpočet který Leny635 uvádí.
Já bych osobně šel do 2M Black. I ta je sice nad jeho rozpočet, ale zas ne tolik.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

At je 2m black dobra jak chce (a to ona opravdu je!), k tomuto gramu se mi zda uz ponekud premrstena. :?: SR-838 je (nadherny) vintage kousek, jehoz cena se v 80-tych letech pohybovala nekde kolem 1.000,- DM (coz byl tehdy ranec!) Ortofon 2m bronze stoji neco kolem 7.000,- az 7.500,-kc (v Germany kolem 300.-€) a na vic, myslim tenhle gramec stejne nema. (Tehdy se prodaval se Shure V15!). :D A co se rozpoctu tyka: 7.000,- - 7.500,- je jen cca. 1/3 navic oproti 5.000,-, ne 4x tolik, nebo? ;)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

1000DM byl tenkrát opravdu ranec a gramofony v této cenovce už nebyly žádný ořezávátka. Taková slušná střední třída. Já bych se 2M black nebál. Na Analogové akademii hrál ještě levnější gramofon Sony s drahou MC přenoskou a zvuk si pochvaloval nejeden náročný highendista :)

Odpovědět