Pro-Ject debut Carbon
Pro-Ject debut Carbon
Pratele analogu, prosim o konzultaci. Mam uz nejaky patek Pro-Ject debut Carbon + AT VM95ML. Pomerne spokojenost a vymenou prenosky jsem ho dostal "strojovnu" jeste o level vys. Ale s cim take najek uz delsi cas zapasim. Dost se mi projevuje hluk loziska talire. Plocha tupa hridal, stejne proti ploche ulozeni. Ruzne se dozvidam, ze tam ma byt kulicka a take ze se nekdy nedavala. Jak to tedy je? A druha konzultacni otazecka, nedavno mi zacal motor vydavat jakoby klepave zvuky. Vse promazane, tedy asi spise loziska v motoru KO? Ani to tak strasne neleze do zvuku, jako ze spis kdyz jdu otocit desku. Slysim to z gramce tuk tuk tuk tuk. Podrzim talir a klepe to dal. Diky moc za konzultaci a rady co s tim.
Re: Pro-Ject debut Carbon
Ahoj věrný hifisto.
Pokud je v záruce, pošli na reklamaci. AQ a SEV ví, proč hluk vzniká, uživatelé jim posílají léta návrh na opravu včetně měření před a po.
Maximálně zaplatíš poštu a nějaký řemínek či gumový kroužek na motorek.
.
Chceš li zkusit sám, píšou o možném vycentrovani subtalíře malým šroubkem. Pak si lidi zkoušejí přidávat sorbotan nebo neopren k motorku aby narušili frekvenci vibrace posunutím tam, kde není slyšet.
Kuličku v ložisku zjisti u AQ. Může se stát že tam má být.
Je tam olej? I to se stává.
Motorek se maže horním ložiskem.
A nakonec rada hifisty který sám udělal přípravek pod gramo.
Kovový stojánek pod motorek, kterým oddělil vibrace od šasi jako to má řada RPM-1,; RPM 3, RPM 9 a 10.
O kroužek dolů a vymezit vzdálenost řemene aby byl správně napnutý.
Třeba se přidají i další sikulove s návrhy.
Sám mám jeden řemenový a dva přímé náhony. Za mě ty druhé hrají plynuleji, ale cena byla v době vzniku vysoko nad cenou základních řeminkovych modelů
Jistě ho doladiš a budeš spokojený.
Hodně zdaru.
Gratuluji k AT95ML. Co nejkratší nebo nízkokapacitní phono kabel ať zpívá
Pokud je v záruce, pošli na reklamaci. AQ a SEV ví, proč hluk vzniká, uživatelé jim posílají léta návrh na opravu včetně měření před a po.
Maximálně zaplatíš poštu a nějaký řemínek či gumový kroužek na motorek.
.
Chceš li zkusit sám, píšou o možném vycentrovani subtalíře malým šroubkem. Pak si lidi zkoušejí přidávat sorbotan nebo neopren k motorku aby narušili frekvenci vibrace posunutím tam, kde není slyšet.
Kuličku v ložisku zjisti u AQ. Může se stát že tam má být.
Je tam olej? I to se stává.
Motorek se maže horním ložiskem.
A nakonec rada hifisty který sám udělal přípravek pod gramo.
Kovový stojánek pod motorek, kterým oddělil vibrace od šasi jako to má řada RPM-1,; RPM 3, RPM 9 a 10.
O kroužek dolů a vymezit vzdálenost řemene aby byl správně napnutý.
Třeba se přidají i další sikulove s návrhy.
Sám mám jeden řemenový a dva přímé náhony. Za mě ty druhé hrají plynuleji, ale cena byla v době vzniku vysoko nad cenou základních řeminkovych modelů
Jistě ho doladiš a budeš spokojený.
Hodně zdaru.
Gratuluji k AT95ML. Co nejkratší nebo nízkokapacitní phono kabel ať zpívá