Chci se zeptat, než se to toho pustím na postup překabelování tohoto raménka.
Postup bude asi u všech ramének (nebo aspoň u většiny) podobný.
Ještě jsem to nikdy nedělal a tak bych docela uvítal nějakou tu radu čím a jak začít.
Je mě jasné, že budu protahovat pomocí původních kabelů (asi navázat?), ale jakým směrem od základny k hlavě nebo naopak?
Určitě se zde najde někdo kdo to již dělal.
Budu dávat Van den Hul MCS-150S.
Raménko Pro-Ject 12cc Evolution
Re: Raménko Pro-Ject 12cc Evolution
lépe připájet na původní vodiče, než navázat a pomalu a opatrně, mělo by to jít celkem snadno, jenom když se ten pájený spoj provléká kardanem, je někdy potřeba si pomoci pinzetou nebo něčím podobným.....
Ahoj,
jo díky to mě nenapadlo, to jsou právě ty věci který mě pomůžou.
Z toho jak jsi to napsal to vypadá na protahování od hlavičky raménka směrem k základně, pochopil jsem to dobře?
To bych si mohl napájet dutinky ještě předen než začnu protahovat.
Mám ty jednotlivá lanka nějak "stočit" do sebe a nebo je nechat vedle sebe volně?
jo díky to mě nenapadlo, to jsou právě ty věci který mě pomůžou.
Z toho jak jsi to napsal to vypadá na protahování od hlavičky raménka směrem k základně, pochopil jsem to dobře?
To bych si mohl napájet dutinky ještě předen než začnu protahovat.
Mám ty jednotlivá lanka nějak "stočit" do sebe a nebo je nechat vedle sebe volně?
směr je celkem jedno, ale pokud chceš napájet dutinky předem, což je mnohem pohodlnější, tak se výběr směru protahování zůží na jedinou možnost.
Jednotlivé vodiče nestáčet k sobě.
Jednotlivé vodiče nestáčet k sobě.
Dobrá, zítra se do toho pustím.
Jsem zvědavej jak mě to půjde, dám vědět.
Jsem zvědavej jak mě to půjde, dám vědět.
Tak jsem dodělal překabelování raménka.
Šlo to docela v pohodě, jako největší zádrhel se nakonec ukázalo pájení a to kabelů na dutinky i kabelů na konektor raménka.
Dělal jsem to pájecí stanicí z Lidlu a asi nic moc, ale nebudu se vymlouvat ono to bude spíše obsluhou ty pájecí stanice
Jinak ty Van Den Huly jsou o dost tenčí, ale i tužší než původní.
Jsem zvědavej jestli tam bude nějaký výrazný zvukový posun.
Šlo to docela v pohodě, jako největší zádrhel se nakonec ukázalo pájení a to kabelů na dutinky i kabelů na konektor raménka.
Dělal jsem to pájecí stanicí z Lidlu a asi nic moc, ale nebudu se vymlouvat ono to bude spíše obsluhou ty pájecí stanice

Jinak ty Van Den Huly jsou o dost tenčí, ale i tužší než původní.
Jsem zvědavej jestli tam bude nějaký výrazný zvukový posun.