REGA P9

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: REGA P9

Příspěvek od Rowing »

Osobně se mi tato Rega líbí víc jak Linn Sondek LP12.
Nemá odpružené subšasi, přístup v zamezení vibrací je zvolen druhý možný - vše je pevné, tuhé, rigidní.
Důstojným nosičem přenosky je skvostné raménko Rega RB1000.
Perlou je talíř z materiálů vzniklých v kosmickém programu NASA. Obrábění je prý značně náročné.
Podle marketingových řečí by rigidnější talíř mohl být jen celý z diamantu :-D Ale něco na tom asi bude.
Nedílnou součástí gramofonu je napájecí zdroj, který má pouze u P9 velikost standardního komponentu do racku v jednotném designu komponentů Rega.

Obrázek

Cena za nový přesahuje 100 000 Kč. Narozdíl od Sondeku LP12 se na ebay téměř nevyskytuje. Nedávno jsem jeden v bezvadném stavu dražil a bohužel jsem neměl zrovna dost hotovosti, abych mohl zaplatit cenu na kterou se dostal, byť to stále byla perfektní koupě, musel jsem ho nechat jinému šťastlivci. :(

hifidelia_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifidelia_cz »

Výškové nastavení ramének se provádí vkládáním kovových mezikusů (tzv 3-point spacer) s tloušťkou 2 mm pod třibodové uchycení raménka RB 1000 (stejně jako u RB 301 (P3) a RB 700 (P5,P7). RB900 potřebuje jiné mezikusy ale princip je stejný.
Není to pracné, dá se to zvládnou za 3-4 minut.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Pipisi, Rowingu,
toto je i můj favorit už delší dobu. Pokud bych šel do gramofonu, tak Rega P9 je horký favorit. V odborných časopisech je hodnocen velmi vysoko, prakticky dýchá na záda top gramofonům, ale za třetinovou cenu :idea:. Je fakt, že design se nemusí líbit každému (dřevěné okraje), ale já bych ho bral.
V kombinaci s jejich vynikajícím phonem to musí být lahůdka, otázkou zůstává přenoska, ale to už by se doladilo.
Obrázek

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Mark Levinson píše:Pipisi, Rowingu,
toto je i můj favorit už delší dobu. Pokud bych šel do gramofonu, tak Rega P9 je horký favorit. V odborných časopisech je hodnocen velmi vysoko, prakticky dýchá na záda top gramofonům, ale za třetinovou cenu :idea:. Je fakt, že design se nemusí líbit každému (dřevěné okraje), ale já bych ho bral.
V kombinaci s jejich vynikajícím phonem to musí být lahůdka, otázkou zůstává přenoska, ale to už by se doladilo.
Mě by se taky líbil, nejenou svojí kvalitou, ale i kvůli těm prknům po obvodu.
pipis píše:Dočetl jsem se o velké spokojenosti uživatelů, majitelů.

Dodává se s raménkem Rega RB1000 a RB900.

Raménko RB900 není bohužel výškově stavitelné, stejné je to i s RB1000.
Možnost změny výšky je jen s použitím nějakých vložek 2mm nebo 10mm v kombinaci,
nevím přesně o co jde, možná někdo osvětlí, jak pracně se s tím v případě změny pracuje?
Počítám s výměnami přenosek opravdu málokdy.
Taky by mě zajímala vhodnost použití jiného nekompromisního raménka pro P9 jiných výrobců.
Si vykradl banku, nebo vyhrál v nějaké lotérií? :o

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Oh tak to pardón. Když ty číslice jsou takové malé....

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

pipis píše: ... Jinak P9 se mi stále moc líbí, stejně jako Linn LP12 a jim podobní s direct pohonem ...
Pipisi, ani Rega P9 ani Linn LP12 nejsou direct drive gramofony. Oba mají řemínkem hnaný subtalíř :!:

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ano Rowingu, svatá pravda.
*thumbs up*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

hifidelia_cz
Bylo by možné sem dát detailní fotky vnitřností (motorek a jeho uchycení, ložisko)?
Z jakého materiálu je základna? Levnější modely od Regy mají plastový subtalíř - z čeho je ten u Pé-devítky? Předem děkuji.

Před časem (HE Praha 2008) jsem jí chtěl nahlédnout "pod sukni", bohužel obsluha expozice byla tvrdě proti (na rozdíl od jiných, mnohem ochotnějších vystavovatelů).

*offtopic*
Příznivcům tohoto designu doporučuji zajít do nejbližšího rámařství (já mám dobré zkušenosti s českorumlovskou Lyrou). Za pár stokorun Vám udělají rámeček na míru, výběr lišt je obrovský. Tradicionisté to napasují na MDF gramozákladnu, hardcoristé vylejí vnitřek betonem ;). Manželky pak ocení sladění gramofonu s originálem od Rembrandta a místo dovolené u španělského moře dostanete k narozeninám Valencii...

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Co mi prošel rackem Rega P2, nepátral bych po detailech.
Někdy pohled pod sukni přinese zklamání. Přesto je pocit přilnutí ramínka k prstu u Regy nejlepší, jaký znám. Zavedení do drážky je velmi snadné.

Lištičky bych osobně nechal v noře, ale proti gustu....
Ano, Ortofon Akcent Valencia by mohlo být řešení. Ale jak to sedí s jejich phonem se musí prubnout.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Nikdy jsem nepochopil co je na tomhle gramofonu za 115 litrů. Vypadá skoro jako GOLDRING 1, má skoro stejné rameno (celkem nevidím rozdíl mezi RB250 a RB1000) a stojí dvacetkrát tolik.

ketas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ketas »

to nemyslis vazne vsak *headbang* Rega nikomu nepreda svoje drahsie modely ramienok lebo ich samy nemaju dost tak narocna je vyroba na samotnu P9 je dodacia doba 6-8 tyzdnov kvoli selektovaniu presnosti ramienok

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

ketas píše:to nemyslis vazne vsak *headbang* Rega nikomu nepreda svoje drahsie modely ramienok lebo ich samy nemaju dost tak narocna je vyroba na samotnu P9 je dodacia doba 6-8 tyzdnov kvoli selektovaniu presnosti ramienok
Pevne verim, ze to Renown myslel vazne a 100% s nim suhlasim, mal som tu cest s Regou P9... Ak sa im nedari vyrobit ramienko na prvy pokus, tak to je dost smutne, ako plus by som to tej firme nedaval. PR kecy o selekcii su poriadne picoviny.

ketas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ketas »

MB
A prezrat kde si mal tu cest mat P9 a bol si v Anglicku v Rege pri vyrobe ramienka lebo ja ano a videl som na vlastne oci ako sa selektuju nahradne diely do ramienok ,zase jeden mudry co pise co nemal moznost vidiet a mozno ani pocut *taktone*

ketas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ketas »

Vypadá skoro jako GOLDRING 1
Renown ved REGA im ho vyraba je to model P1 *headbang* ale ved aj Trabant ma 4 kolesa a BMW tiez obe su auta len na inej urovni prestuduj ;) si trosku stranky a potom prides na to kde je rozdiel
Naposledy upravil(a) ketas dne 23 pro 2008 21:45, celkem upraveno 1 x.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

ketas píše:MB
A prezrat kde si mal tu cest mat P9 a bol si v Anglicku v Rege pri vyrobe ramienka lebo ja ano a videl som na vlastne oci ako sa selektuju nahradne diely do ramienok ,zase jeden mudry co pise co nemal moznost vidiet a mozno ani pocut *taktone*
Videl a pocul som ho u klienta vo Viedni u neho v byte...

Odpovědět