Ale kvalitní kazeťák to také není žádná láce. Konkrétně solidní tříhlavý Technics se pod 4 500.- Kč nepořídí.Disorder píše:Neřekl bych, že tape deck je nostalgií. Mám Yamahu a tátovi jsem obstarával single deck Technix s DBX. Dost mu závidím. Má nejvyšší model své doby a single decků se vůbec moc nevyrobilo. Na co jiného nahrávat z LP, pokud chci zachovat analog, na kvalitní DAT nebo kotoučák nemám??? Asi na kazetu.
Tape deck - nostalgia
Re: Tape deck - nostalgia
Kalibrace pásku znamená vyrovnání úrovně při natáčení, pokud máš třetí hlavu, tak vidíš úrověn nahrávky,pokud je mín, tak kalibruješ a musí být stejná před a za hlavou.
natáčíš dejme tomu signál 1 khz nastavuješ u chromky signál+ 2 db.při přepnutí na třetí hlavu uvidíš třeba pokles na 0 db, tak skalibruješ na + 2db myšleno do červeného pole.
natáčíš dejme tomu signál 1 khz nastavuješ u chromky signál+ 2 db.při přepnutí na třetí hlavu uvidíš třeba pokles na 0 db, tak skalibruješ na + 2db myšleno do červeného pole.
Já jsem dával za toho Technicse 1000. Téměř nepoužitý. Nevím kolik má hlav, ale určitě má 2 motory. Model si nepamatuji, ale měl to být druhý nejvyšší té doby. Za svou Yamahu jsem vysolil 1500
Single deck Technics 2 motory s HX pro, bez DBX a pravděpodobně 2 hlavy ?
To by mohl být RS-B655, B555 nebo B355 zatímco B205 a B105 měly jeden motor, nejvyšší v řadě RS-B100 a RS-B965 byly 3-motorové, 3-hlavé s DBX.
To by mohl být RS-B655, B555 nebo B355 zatímco B205 a B105 měly jeden motor, nejvyšší v řadě RS-B100 a RS-B965 byly 3-motorové, 3-hlavé s DBX.
ešte to žije.
Ano ještě to žijeoneeeee píše:ešte to žije.
Žije !
teraz sa hrám s týmto krásavcom
mám 2 kusy jeden je na predaj
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6e1nW870BwU[/youtube]
teraz sa hrám s týmto krásavcom
mám 2 kusy jeden je na predaj
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6e1nW870BwU[/youtube]
ak to niekoho zaujíma tak ešte parametre...
http://wegavision.pytalhost.com/JVC/jvc82/jvc42.jpg
http://wegavision.pytalhost.com/JVC/jvc82/jvc42.jpg
tiež stojí za pozretie
http://wegavision.pytalhost.com/Onkyo/onkyoTA2570t/
http://wegavision.pytalhost.com/Onkyo/onkyoTA2570t/
Nemáte někdo zkušenost s tapedeckem Kenwood KX1100HX?
Jo, to byla dobrá mašina - dodnes vlastním a provozuji 9010, to je ten pod ním. Parametry stejné, ten 1100HX má navíc možnost manuálně šáhnout do kalibrace. Ten můj má jen plně automatickou. Kupoval jsem ho v Německu v roce 1990, když jsem prodal Dragona a přece jenom magič jsem chtěl mít i přes to, že už jsem dávno jel v CD. Byl to vrcholový model Kenwoodu. Na metalku do 22 kHz a B,C, s HX Pro. Nejlépe v tom hrály a také nejlépe šly zkalibrovat TDK MA ( kovová metalka ) a TDK SA-X. Do dnes jich mám cca 300 nahraných z CD, vyjímečně z LP. Dnes záleží v jakém bude stavu. Tak šťastný výběr.
Děkuji za report. Zůstala mi spousta kazet, tak mne napadlo pořídit si z nostalgie nějaký slušný přístroj. Jak se chová ke kazetám nahraným v jiných strojích? Poslední přístroj jsem měl Yamahu řady 9xx nebo 1xxx, ta měla play trim, ale stejně jsem ho nepoužíval, protože nebyl problém...
pokud je správně nastavena play hlava tak se záměnitelnosti nahrávek nebývá problém
vystřídal jsem JVC a 3 různé Aiwa (autoreverz i 3-hlavé) šlapalo to úspokojivě na můj vkus teda
naopak moje nahrávky vyzněly líp na Technics než jeho vlastní - zásluhou interní kalibrace
vystřídal jsem JVC a 3 různé Aiwa (autoreverz i 3-hlavé) šlapalo to úspokojivě na můj vkus teda
naopak moje nahrávky vyzněly líp na Technics než jeho vlastní - zásluhou interní kalibrace
No tak to pozor s tou kompatibilitou.
Na přelomu 80-90. let jsem měl ty decky dva: AIWU AD F 990 a toho Kemwooda KX 9010. Tu Aiwu jsem měl již roku 1985 a tudíž část sbírky namotané na ní. Když jsem koupil toho Kenwooda, šlo tam všechno přehrát bez problému a zvukově stejně jako na té Aiwě. Když jsem to zkusil obráceně: nahrát v Kenwoodovi a přehrát v Aiwě, tak to byl problém - bylo to bez středů a výšek. Nebylo to nastavením hlav ( obráceně to šlo bez problémů ), ale zřejmě data systémem toho Kenwooda při kalibraci kazet. Nahrát v něm a přehrát také v něm - bez problému a super kvalita. Pro zajímavost, starší kazety se záznamem v Dragonovi, hrály v obou naprosto suprově.
Před koupí by to chtělo vyzkoušet. Tak šťastný výběr.
Na přelomu 80-90. let jsem měl ty decky dva: AIWU AD F 990 a toho Kemwooda KX 9010. Tu Aiwu jsem měl již roku 1985 a tudíž část sbírky namotané na ní. Když jsem koupil toho Kenwooda, šlo tam všechno přehrát bez problému a zvukově stejně jako na té Aiwě. Když jsem to zkusil obráceně: nahrát v Kenwoodovi a přehrát v Aiwě, tak to byl problém - bylo to bez středů a výšek. Nebylo to nastavením hlav ( obráceně to šlo bez problémů ), ale zřejmě data systémem toho Kenwooda při kalibraci kazet. Nahrát v něm a přehrát také v něm - bez problému a super kvalita. Pro zajímavost, starší kazety se záznamem v Dragonovi, hrály v obou naprosto suprově.
Před koupí by to chtělo vyzkoušet. Tak šťastný výběr.
je s podivem že komerčně nahrané audio kazety dokázaly jakž-takž hrát na čímkoliv navzdory kopírování
způsobem high-speed-dubbing ale, o superhajfi asi nemohla bejt řeč, hodily se tak leda pro radiojezevčíka, walkman nebo auto přehrávač
Kenwood měl autokalibraci ? Aiwa AD-F990 (nejvyšší model z Tuzexu) taky proto jsem volil AD-F660
s ručním točítkem bias fine adjust
způsobem high-speed-dubbing ale, o superhajfi asi nemohla bejt řeč, hodily se tak leda pro radiojezevčíka, walkman nebo auto přehrávač
Kenwood měl autokalibraci ? Aiwa AD-F990 (nejvyšší model z Tuzexu) taky proto jsem volil AD-F660
s ručním točítkem bias fine adjust