Ano, pro běžný uživatele/konzumenty, tedy pro většinu populace, jsou streamovací služby dostačující, protože těm o zvukovou kvalitu nejde. A to je právě ono, tady jsme na hifi fóru, tady se přece pohybují a scházejí lidi, kteří už "běžní uživatelé" nejsou, neboli hifisti kteří chtějí kvalitu, o to přece jde.
A co očekávám od streamovacích služeb? To co mi slibují. tidal se holedbá "hifi" kvalitou a tím svým "špičkovým" master quality authenticated, ale Já jsem hifista a jeho kvalita je mi leda tak smíchu. Ta kvalita kterou mi tidal (a všechny streamovací služby obecně) poskytuje nelze za "hifi" kvalitu považovat, dost často to lze považovat nanejvejš tak za zvukovej odpad až v některých lepších případech za průměr. Špičkovou (neboli skutečnou "hifi" kvalitu) na tidalu (a všech streamovacích službách obecně) najdeme jen jednou za čas a to hifistům jaksi nestačí, že jo.
Jinak ale.... Já nic nečekám, Já prostě jen reagoval vysvětlením na to co psali jiní.....
A Qobuz zkoušet nemusím, všechny streamovací služby jsou v tomhle ohledu stejný. Že se z části liší nabídka jednotlivých streamovacích služeb, nebo že Qobuz streamuje v Hi-res a ne v tom rádoby hi-resu jménem MQA jako tidal, to není podstatný, protože ta kvalitní/nejlepší/špičková vydání alb (a tím myslím ve všech případech u všech alb) neposkytuje žádná streamovací služba (ani všechny dohromady). Když je nahrávka/vydání alba zprasený "díky" Loudness War, tak už to žádnej formát/kodek ani sebevyšší vzorkovací frekvence či bitová hloubka nezachrání, to udělá rozdíly jen malý, a z pohledu tý opravdový zvukový kvality (o kterou tu přece jde), naprosto nepodstatný, prostě to bude jen zprasený ve vysokým rozlišení, nebo jiným formátu či kodeku, that's all.
A peška nemám, Já streamovací služby nepotřebuju, mám sbírku skvělých a špičkových vydání alb/nahrávek (na CD, SACD, LP, v Hi-res atd., atd....) větší než kterákoli streamovací služba

.
blesk666 píše: ↑14 srp 2022 21:13
Samozrejeme sa daju zohnat lepsie vydania aj v datovej podobe
Jistě, dají se dnes sehnat spousty Hi-resů a digitálních souborů prodávaných bez fyzických nosičů, Já jich ponakupoval už víc jak 1,5TB, ale problém je ten, že v mainstreamových žánrech (rock, metal, pop, elektronika....) je jejich kvalita většinou taky mizerná (velmi často je to úplně to samý co poskytujou na streamovacích službách), protože jsou prostě taky zasažený Loudness War, takže ve výsledku starý vydání na CD (i LP) hrajou dost často tak jako tak líp.
Hi-resy a digitální soubory prodávaný bez fyzickejch nosičů jsou skvělý a v podstatě bez přemýšlení normálně použitelný jen v případě klasiky, protože tu jako jedinou Loudness War nezasáhla.