Tape deck - nostalgia

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tape deck - nostalgia

Příspěvek od Vajgl »

Tak tady je Kenwood KX 1100 G z nějakého reklamního letáku. 3hlavy, 3motory, dual capstan (direct drive), manuální kalibrace pro každý kanál zvlášť (obdobně jako u Teac V 8030 - 6030). Mechanika Nakamichi (stejně jako TEAC), Dolby B, C - bez HX Pro což nepovažuju za nevýhodu. Krasavec ve výtečném stavu, mohu tvrdit že podobně vypadající u nás už neseženete *2thumbsup* !!! A výtečně si rozumí s Denonem s předchozího příspěvku - azimut hlavy s výrobním nastavením se u těchto strojů shoduje stejně tak dolby obvody.

Obrázek

........ a ty dva displeje ..... to je nádhera :mrgreen:

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

Pardon, Denon má samozřejmě 3 motory - ne 2 jak jsem psal - na pohon capstanu, na pohon navíjecích trnů a třetí na zdvih hlav a kladek.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Vajgl píše:Tak další kousek .. Osmdesátá léta, rok výroby 1982, velmi svérázný design i provedení, doteková tlačítka, 3 hlavy (nahrávací feritová, čtecí amorfní), dual capstan, kalibrace kazety pomocí mikroprocesoru, direct drive, 2 motory, quarz servo systém řízení otáček. Na svou dobu to nejlepší co bylo.
Denon DR-M4, ten jsem o prázdninách předal dál včetně různých kazet. Nový majitel se nakonec zřejmě rozhodl jen pro kazety a deck předá zase někomu dál, anžto už má prý 3 jiné. Mám i pár fotek vnitřku toho decku, hodím je časem k sobě na web.

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

agavel píše:
Vajgl píše:Tak další kousek .. Osmdesátá léta, rok výroby 1982, velmi svérázný design i provedení, doteková tlačítka, 3 hlavy (nahrávací feritová, čtecí amorfní), dual capstan, kalibrace kazety pomocí mikroprocesoru, direct drive, 2 motory, quarz servo systém řízení otáček. Na svou dobu to nejlepší co bylo.
Denon DR-M4, ten jsem o prázdninách předal dál včetně různých kazet. Nový majitel se nakonec zřejmě rozhodl jen pro kazety a deck předá zase někomu dál, anžto už má prý 3 jiné. Mám i pár fotek vnitřku toho decku, hodím je časem k sobě na web.
Těší mě, ten kdo si deck nechal sem já :mrgreen: , s panem Zemplénim sme se dohodli že mu pošlu jiný stroj. Deck měl pár drobných závad které se ukázaly jako velmi banální. Při provozu docházelo k suchému tření mezi pojistným kroužkem a kladkou která přenášela kroutící moment mezi motorem a navíjecím trnem. Takže podložka byla úplně vyhoblovaná a celá mechanika byla silně zašpiněna od rezavých pilin. Celou mechaniku sem rozebral a pročistil takže už šlape jak má.. Výtečný stroj, jen škoda že nemám manuál abych mohl využít všechny jeho funkce.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Vajgl píše:Těší mě, ten kdo si deck nechal sem já :mrgreen: , s panem Zemplénim sme se dohodli že mu pošlu jiný stroj. Deck měl pár drobných závad které se ukázaly jako velmi banální. Při provozu docházelo k suchému tření mezi pojistným kroužkem a kladkou která přenášela kroutící moment mezi motorem a navíjecím trnem. Takže podložka byla úplně vyhoblovaná a celá mechanika byla silně zašpiněna od rezavých pilin. Celou mechaniku sem rozebral a pročistil takže už šlape jak má.. Výtečný stroj, jen škoda že nemám manuál abych mohl využít všechny jeho funkce.
No, jsem rád, že tohle fórum vytáhlo Denona po létech z krabice. Nechtěl jsem přímo napsat, že ho poznávám, ale ten škrábanec na dvířkách se nezapomíná.
Je to neskutečný stroj, pokud se týká např. kalibrace na pásku. Manuál jsem neměl, takže neporadím ani s kabelovým dálkovým ovládáním. Ale nepřekvapilo by mě, kdyby se někdo ozval, pokud by se na tohle člověk dotázal do ústředí k šikmookým. Zrovna dneska jsem četl o kuroši, takže by nad tím třeba někdo seděl po přesčasech do úspěšného konce či své předčasné smrti. Tak ať vám slouží, já s kazetami seknul definitivně, i když mi skoro slza ukápla *fnuk* , když Zempléni posílal úryvky z vašich mailů. Bronzové kladky, rarita, nikdy neviděl... ajajaj *palec*

EZ647
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od EZ647 »

Ale sa to tu rozbehlo,
tak Denon deck je teraz v dobrých rukách a ja som aj rád, nadruhej strane aj trochu začínam pomaly ľutovať že som si ho nenechal hneď len pre seba *headbang* , ale zase sám by som mechanické vady neodstránil, preto ďakujem členovi agavel za oprášenie a poskytnutie krásneho prístroja a členovi Vajgl za generálku mechaniky decku, ako vraví jeden môj známy: nechcem sa vyhrážať, ale je možné že sa niekedy stavím osobne tak nečakane sa na tu krásu decku pozrieť :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jééj, na tohle fórum jsem narazil a hrozně mě potěšilo, myslel jsem, že kouzlo kazeťáků už nikdo nevyznává. V praktickém životě už samozřejmě ne, ale jinak kazeťáky miluji, jak tapedecky, tak "černošské" radiomagnetofony.
Obzvláště mi padla do oka značka AIWA, i kvůli mému prvnímu tapedecku, kterým byla v roce 1984 AIWA AD- F 220 za nekřesťanských 6.000,- Kčs, i kvůli tapedecku, který sloužil v "našem" hifiklubu a jímž byla AD-1600 :-).
Pak jsem chodíval do Tuzexu obdivovat tříhlavou AD-M 700, postupně jsem si všechny tyto modely pořídil.
Kvůli kompletnosti sestavy jsem si pořídil od nich pak i zesilovač.
Takže dneska ve své kanceláři hraju na: AD-6900, AD-6900 Mk2, AA-8700, AT-9700 a jedině CD přehrávač není od AIWY, protože jsem neshnal vzhledově přiměřený. Používal jsem Grundig CD-7500 ale v tom mě opustila optika, takže momentálně je tam opticky poněkud nesourodý ale hodnotný Philips CD100.
Aiwácké kazeťáky mají úžasný zvuk ale trpí odcházením řemínků a obložení po několika málo měsících nečinnosati, takže kazeťáky jsou v plné permanenci, aby se nerozpadly.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ako som uz vo vlakne o mne pisal, kupil som od predavajuceho na lopuchu Sony TC-KA6ES v krasnom stave, prehrava kazety mnou nahravane v AKAI-GX75 a GX95 s uzasnou dynamikou, a zvukom o ktorom sa mi pri tapedecku ani nezdalo, bohuzial Dolby C z Akai-u na Sony nie je uplne to co by som si predstavoval, ale nahravka z CD a Dolby S na tomto decku je na nerozoznanie od CD, nahravky z LP su krasne tiez, nostalgia za kazetami sa u mna znovu prebudila...skoda, ze uz je ta doba tapedeckov prec, nahraval by som teraz o dusu denne 2 kazety =)).

Obrázek

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

Tak sem hážu dalších pár fotek ….

Mechanika Kenwood KX1100g:
Obrázek

Kenwood a Denon:
Obrázek

Obrázek

A tady je přepínač vstupů vlastní výroby, původně se jednalo o přepínač pro LPT porty počítačů, já to vykuchal, celé přepájel, překabeloval a osadil cinch samičkama. Ten dole má osazený MM předzesilovač (původně krabička zvlášť zn.AQ)
Obrázek

Obrázek

no a takhle to dopadá když člověka uchvátí sběratelská vášeň a chce hrát na všechno co má doma *jupi* :
Obrázek

Obrázek

Obrázek

A co teprve až začnu sbírat kotoučáky, už teď na mě čekají dvě Tesly + DBX modul ..... to bude uzel ...

michalha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalha »

Pánové potřebuji pomoc. Mám kazetový deck AKAI GX-95 a potřebuji vyměnit levé vodítko pásku nad levpu přítlačnou kladkou, takový ten šedý díl. Je ulomený a pásek není veden správně. Označení dílu je HZ-387921J. Nevíte kde bych ho sehnal, klidně použitý z nějakého vraku GX-95 nebo GX-75? Je to stejný díl jako má magntofon GX-75. Díky moc.

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Mám pro Vás pochopení .. né že né ,ale přece jenom není to záznamové médium ? Jde přece o zvuk :idea:

michalha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalha »

Robinson píše:Mám pro Vás pochopení .. né že né ,ale přece jenom není to záznamové médium ? Jde přece o zvuk :idea:
Trochu nerozumím Vaší odpovědi. Je tam ulomené vodítko. Médium tam ani nemusím dávat. Je to zřejmé na první pohled do šachty decku. Díky.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Robinson píše:Mám pro Vás pochopení .. né že né ,ale přece jenom není to záznamové médium ? Jde přece o zvuk :idea:
Máš to v názve vlákna - "tape deck - nostalgia" - o to ide. Je v tom kus technického majstrovstva a odkaz doby v ktorej tieto prístroje vznikli. Kvalita zvuku - aj to je relatívne, aj keď je pás ako médium prekonané a všetko okolo neho veľké, zložité a mechanické. Klikanie myšou je určite o niečom inom a tento pokrok sa jednoducho nedá zastaviť, ale neodkáže budúcnosti nič, len terabajty.

Obrázek

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BloodyBrick »

Taky přidám svoji trošku do mlýna (Pioneer CT-S670D)

Není to sice nic moc....

Obrázek

Obrázek

...ale kvůli tomuto se to vyplatí pouštět.

Obrázek

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BloodyBrick »

Ty neestetické sáčky jsou proti prachu.... :D

Odpovědět