........ a ty dva displeje ..... to je nádhera

Denon DR-M4, ten jsem o prázdninách předal dál včetně různých kazet. Nový majitel se nakonec zřejmě rozhodl jen pro kazety a deck předá zase někomu dál, anžto už má prý 3 jiné. Mám i pár fotek vnitřku toho decku, hodím je časem k sobě na web.Vajgl píše:Tak další kousek .. Osmdesátá léta, rok výroby 1982, velmi svérázný design i provedení, doteková tlačítka, 3 hlavy (nahrávací feritová, čtecí amorfní), dual capstan, kalibrace kazety pomocí mikroprocesoru, direct drive, 2 motory, quarz servo systém řízení otáček. Na svou dobu to nejlepší co bylo.
Těší mě, ten kdo si deck nechal sem jáagavel píše:Denon DR-M4, ten jsem o prázdninách předal dál včetně různých kazet. Nový majitel se nakonec zřejmě rozhodl jen pro kazety a deck předá zase někomu dál, anžto už má prý 3 jiné. Mám i pár fotek vnitřku toho decku, hodím je časem k sobě na web.Vajgl píše:Tak další kousek .. Osmdesátá léta, rok výroby 1982, velmi svérázný design i provedení, doteková tlačítka, 3 hlavy (nahrávací feritová, čtecí amorfní), dual capstan, kalibrace kazety pomocí mikroprocesoru, direct drive, 2 motory, quarz servo systém řízení otáček. Na svou dobu to nejlepší co bylo.
No, jsem rád, že tohle fórum vytáhlo Denona po létech z krabice. Nechtěl jsem přímo napsat, že ho poznávám, ale ten škrábanec na dvířkách se nezapomíná.Vajgl píše:Těší mě, ten kdo si deck nechal sem já, s panem Zemplénim sme se dohodli že mu pošlu jiný stroj. Deck měl pár drobných závad které se ukázaly jako velmi banální. Při provozu docházelo k suchému tření mezi pojistným kroužkem a kladkou která přenášela kroutící moment mezi motorem a navíjecím trnem. Takže podložka byla úplně vyhoblovaná a celá mechanika byla silně zašpiněna od rezavých pilin. Celou mechaniku sem rozebral a pročistil takže už šlape jak má.. Výtečný stroj, jen škoda že nemám manuál abych mohl využít všechny jeho funkce.
Trochu nerozumím Vaší odpovědi. Je tam ulomené vodítko. Médium tam ani nemusím dávat. Je to zřejmé na první pohled do šachty decku. Díky.Robinson píše:Mám pro Vás pochopení .. né že né ,ale přece jenom není to záznamové médium ? Jde přece o zvuk
Máš to v názve vlákna - "tape deck - nostalgia" - o to ide. Je v tom kus technického majstrovstva a odkaz doby v ktorej tieto prístroje vznikli. Kvalita zvuku - aj to je relatívne, aj keď je pás ako médium prekonané a všetko okolo neho veľké, zložité a mechanické. Klikanie myšou je určite o niečom inom a tento pokrok sa jednoducho nedá zastaviť, ale neodkáže budúcnosti nič, len terabajty.Robinson píše:Mám pro Vás pochopení .. né že né ,ale přece jenom není to záznamové médium ? Jde přece o zvuk
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host