Tak mám tady něco pro vás pánové ……
I když to nevypadá moc esteticky, v praxi se mi osvědčilo skladovat kazety v krabicích od bot se silicagelem. Mám je pod postelí a protože jsou na zemi je tam stálá teplota (v létě okolo 25°C) a nepráší se na ně tak je to velmi pratické:
Takhle vypadají mnou dělané obaly (Hooverphonic). Ke každé kazetě si napíšu kdy a na čem byla nahrána.
A tady moje zásoby do budoucna. Koupeno cca před rokem za 20Kč/kus.
Obal „Project Pitchfork – Kaskade“, tištěno na fotopapír. Opět s označením všech údajů o nahrávce.
A zde CDP Aiwa XC 777 a pod ní Teac V 8030, v současné době mimo provoz, potřebuji přehodit motor který ovládá mechaniku – občasné závady Nakamichi mechanik (tato závada se vyskytuje i u jiných strojů např. Kenwood, které nají v sobě součásti Nakamichi), žádný závažný problém to není.
Pioneer CT-S 820 S a nad ním DVD/SACD Yamaha S657. Nad tím vším ještě bude Akai GX75, momentálně nepřítomen, odskočil si ke kamarádovi na přeměření. Zcela nahoře je gramec Citronic PD1-mk3 s přenoskou Stanton.
Tady „inteligentní displej“ upozorňuje na otevřené futra
A pohled z profilu i na bočnice – nejsou originál, říznul jsem dřevotřísku a oblepil hranou.
Tak to vše k mé sbírce. Co dodat, potrpím si na čistotu a hlavně si hraji s grafickou úpravou obalů. Nechci se s nikým přít, jak už někdo výše řekl, tyhle mechanické hračky jsou pro sběratele a čas jejich slávy je nenávratně pryč. I když to nemá žádný racionální důvod, mě se tato technika líbí (mám slabost i pro filmové zrcadlovky) a proto nadále zůstávám u nahrávání na kazety, to ale neznamená že se moderním technologiím bráním. Berte to jako mou sběratelskou vášeň. Tak se taky pochlubte svýma mašinkama popřípadě jakým způsobem vedete a skladujete kazety. Tak se mějte a ANALOGU ZDAR !!!