Technics SL-2000 - jakou přenosku?
Re: Technics SL-2000 - jakou přenosku?
Perfektní, mockrát děkuju!
Vintage, excelentní doporučení.
Zkušenost s zatížením Denon Dl -110 MC 500 plus Ohmů je zajímavá, diky za ní.
Podle sestavy Technics a Denon to asi chce něco jasnějšího. AT je jasná volba a ML hrot potlačující zkreslení na konci desky. Delší životnost a levná výměna hrotu bez seřizování přenosky je ideál.
MM Audiotechniky rády malou kapacitu 100 až 200 pF.
Délka a kvalita phono kabelu do gramofonového zesilovače včetně vodičů v raménku ovlivní zvuk.
Přeju krásné hraní a štěstí s pořizováním nových nahravek.
Napíšeš nám více o původní přenosce? Venku na fórech se o ní píše dobře.
Něco k podobnému gramci se středně těžkým raminkem zde: https://phono-cartridge-reviews.co.uk/to
Zkušenost s zatížením Denon Dl -110 MC 500 plus Ohmů je zajímavá, diky za ní.
Podle sestavy Technics a Denon to asi chce něco jasnějšího. AT je jasná volba a ML hrot potlačující zkreslení na konci desky. Delší životnost a levná výměna hrotu bez seřizování přenosky je ideál.
MM Audiotechniky rády malou kapacitu 100 až 200 pF.
Délka a kvalita phono kabelu do gramofonového zesilovače včetně vodičů v raménku ovlivní zvuk.
Přeju krásné hraní a štěstí s pořizováním nových nahravek.
Napíšeš nám více o původní přenosce? Venku na fórech se o ní píše dobře.
Něco k podobnému gramci se středně těžkým raminkem zde: https://phono-cartridge-reviews.co.uk/to
Byl by problém, udělat SMD předzesilovač přímo do gramofonu? Klidně bez RIAA a RIAA pak dát někam k zesilovači?
Že by se minimalizoval vliv kabelu gramo-zesilovač?
Že by se minimalizoval vliv kabelu gramo-zesilovač?
Právě kabel je u tohoto gramofonu trochu problém. Je od výrobce rovnou zavedený dovnitř do přístroje, takže jednoduchá výměna možná není. Navíc kabel je cca o 3/4 metru delší, než potřebuji. Nevím, zda se to mám pokusit vyřešit přes nějaký servis, nebo to nechat být. Na druhou stranu si říkám, že tenhle kabel tam dal výrobce, tak snad věděl, co činí.
Ano Jardo, s tolerantní prenoskou na kapacitu, jako má MM Ortofon to pomůže.
Audiotechnika by asi reagovala i tak na vyšší kapacitu zdvihem na výškách.
Asi nejlepe zabudovat rovnou RIAA, pokud půjde vyřešit zarušení od motoru a trafa.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Ohledně velikosti zatěžovací kapacity MM přenosek je dobré podívat se sem a nespoléhal bych na doporučení výrobce. Jrd
Chytřejší než já píšou, že stačí změřit kabely multimetrem a přičíst vstupní kapacitu gramofonoveho předzesilovače v Denonu. Odhaduji, že součet je více než 200 pF. Tím je Audiotechnika risk.honza_b píše: ↑17 led 2025 06:42Právě kabel je u tohoto gramofonu trochu problém. Je od výrobce rovnou zavedený dovnitř do přístroje, takže jednoduchá výměna možná není. Navíc kabel je cca o 3/4 metru delší, než potřebuji. Nevím, zda se to mám pokusit vyřešit přes nějaký servis, nebo to nechat být. Na druhou stranu si říkám, že tenhle kabel tam dal výrobce, tak snad věděl, co činí.
Ale někdy neplatí teorie a prenoska hraje mravně jak píše Jarda.
Nejvíce mě trapily Sumiko MC řady kdy výšky řezaly v kombinaci se staršími phony ProJect.
Tomík to vyřešil 20 cm kabelem VDH a Sumiko BP2 hrála s japonskou sladkostí.
Prozatím bych Honzo kabel nechal původní, troufneš si na zkrácení? Někdy je lepší a přesnější přenoska zklamáním, všechny chyby vyjdou na povrch.
Omylem

Co mě překvapilo že zvuk této levné přenosky s kulovým hrotem je příjemný a slušně dynamický.
Ty brďo, snad nezačnu litovat, že jsem nezůstal u CD. Nečekal jsem, že to bude takhle komplikované...
Pokud nebudes mit pocit ze mas s AT 540ML premiru vysek tak to nijak neres. Si myslim, ze to bude OK 

Záleží co máš na mysli přemírou středů. Mám to chápat tak, že to bude frekvenčně nevyrovnané a výšky budou přepálené? Z CD jsem zvyklý na to, že ten zvuk proti LP jakoby víc “svítí”. LP je pro mě měkčí zvuk, příjemnější při dlouhém poslechu, ale proti LP malinko ztrácí zřetelnost. Ještě podotknu, že poslouchám CD ze 70., 80. let, skoro vše AAD, proto si dovoluji porovnání.
Pardon, chtěl jsem napsat “…přemírou výšek…”, ne středů.
No vetsi kapacita kabelu by se mohla projevit tak jak pises, ale dokud ten tvuj kabel nekdo nezmeri, tak tezko rict jakou ma kapacitu. Ale prenosky AT a Technics, napriklad 1200, ktery ma taky na pevno kabel, je bezna kombinace...
Asi bych v tom az takovou vedu nehledal
Asi bych v tom az takovou vedu nehledal

Multimetr mám, ale kapacitu měřit neumím. Poradíte, prosím?
No nevím - jestli to není honění duchů..... Měřit kapacitu kabelu multimezrem doma? Je multimetr a multimetr. Pak jsou speciální meraky s krátkýma kablikama co měří třeba je. RLC atd atd. Vezmeš tři meraky a výsledek nebude nikdy stejný. A kapacita kabelu? Nějaké pikofarady ci co ?
Pokud chceš vědět kapacitu kabliku tak bych to teda raději hledal v nějakých produktovych listech kabelů než se spoléhat na nějaké domácí měření . To je nesmysl podle mě.
Pokud chceš vědět kapacitu kabliku tak bych to teda raději hledal v nějakých produktovych listech kabelů než se spoléhat na nějaké domácí měření . To je nesmysl podle mě.
No na to pozor, přátelé. Vzhledem tomu, že této problematice rozumím méně, než porodní bába turbíně, nebylo by těžké zavést mě do slepé uličky