Technics SL-2000 - jakou přenosku?
Re: Technics SL-2000 - jakou přenosku?
Ta šablona arc pro je naprosto dostačující, práce je s ní snad ještě snadnější jak s tou ukrajinskou šablonou z ebay. Jde jen o to pochopit jak s tím zacházet.
Nevím, jestli se mi ta šablona vygenerovala správně, ale jsou na ní pouze dvě vyčtverečkovaná pole pro nastavení úhlu natočení přenosky a potom už jen čárkovaně část kružnice, která je ale soustředná s osou otáčení talíře - viz příloha.

Tak super
jen davej bacha aby si presne "vystrih" diru na spindl. Ja to delam ziletkou, kterou "obkreslim" ten trojuhelnik.

Dobrý nápad, díky. Vytisknu to na hladký fotopapír, aby jehla nedrhla. Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc. Jeden dobrý muž v diskusi výše mi napověděl, že vzdálenost "pivot to spindl" je v mém případě 206mm. Kde, nebo jak tuto informaci získat?
Melo by to byt v user manualu pro gramofon. Pripadne service manual... Nejlepsi vsak kdyz si to sam zmeris 

Mám SL 2000 už pár let. Postupně přenosky Shure , Denon DL 110, AT WM740 ml a HANA SL. Každá měla něco do sebe ale Hana SL zatím vede o velký kus před zbytkem.
Kabel není problém jde vyměnit pokud jsi trochu šikovný.Oba kabely (napájecí i signálový) bylo to první co jsem udělal, dokonce teď podruhé.honza_b píše: ↑17 led 2025 06:42Právě kabel je u tohoto gramofonu trochu problém. Je od výrobce rovnou zavedený dovnitř do přístroje, takže jednoduchá výměna možná není. Navíc kabel je cca o 3/4 metru delší, než potřebuji. Nevím, zda se to mám pokusit vyřešit přes nějaký servis, nebo to nechat být. Na druhou stranu si říkám, že tenhle kabel tam dal výrobce, tak snad věděl, co činí.
Honza_b Tu výseč pro nastavení přesahu tam na té šabloně nemáš protože ho máš nastaven na půl metru (!!!). Overhang: 554.392 mm. Proto se ti tam nemohl vykreslit. musíš si ho nastavit jako rozdíl mezi efektivní délkou ramene a vzdálenosti ke spindlu (206mm). Což bude někde do dvou cm.
Vzdálenost 206mm jsem měl zadanou správně, ale zaškrtnul jsem špatnou variantu šablony.
Zdravím Vás, konečně jsem se dostal na seřízení přenosky podle vygenerované šablony (AlignmentProtraktor.com) a byl jsem z toho dost zmatený. Nepodařilo se mi docílit efektivní délky ramínka, protože oproti továrnímu nastavení jsem musel přenosku v hlavě posunout skoro o 5mm a drážky v hlavě přenosky mi dovolí vysunutí pouze o 4mm. Byl jsem přesvědčený, že se šablona nevygenerovala správně, ale pak jsem našel tabulku srovnání údajů a ta mi potvrdila, že je to tak. Pomozte mi, prosím, pochopit, jak je možné, že se to od továrního nastavení tolik liší?