Technics SL-2000 - jakou přenosku?
Re: Technics SL-2000 - jakou přenosku?
Headshell nemám firemní, ale Audio-Technica. Koupil jsem přenosku na něm již namontovanou, abych mohl měnit s tou původní tovární a porovnávat. Pořídit jiný headshell mě také napadlo, ale nevím jak vybrat, protože pro mě potřebné rozměry nikdo z prodejců neuvádí, nebo jsem na žádného takového nenarazil.
Přijde mi to jako taková chrastačka s nedostatečnou tuhostí. Nemůže tam vznikat nějaký rezonanční problém?
Pokud je uvedena efektivni delka 220mm, tak je to soucet montazni vzdalenost+presahu, tzn tech 220mm bys mel namerit od stredu loziska raminka k hrotu prenosky, nikoli tedy 220+14. Uvedena efektivni delka je pak doporucena vyrobcem. Baerwald, Löfgren B, Stevenson ti daji kazdy jinou delku.
Při nastavení podle Baerwalda je uváděno téměř poloviční průměrné zkreslení oproti továrnímu nastavení, proto jsem se o to chtěl pokusit, ale drážky headshellu mi nedovolí se na tu efektivní délku 224,532mm ramínka dostat. Chybí mi asi 2 milimetry.
tak pak jedine zkusit ten headshell jak tu nekdo postoval, je to kopie Orsonicu, coz jsou hodne ceneny headshelly
https://www.ebay.com/itm/186935785741?_ ... KgZg&pfm=0
https://www.ebay.com/itm/186935785741?_ ... KgZg&pfm=0
Mám na gramofonu ten starý typ headshellu (viz příloha), kde se posun realizuje plastovou vložkou, která je mezi hlavou a přenoskou. Napadlo mě, že bych mohl zkusit vyvrtat do headshellu další otvor pro šroubek hned vedle toho stávajícího směrem ven, což by řešilo můj problém. Jen nevím, jestli to není prasečina…
To je asi skoda, kup si za par korun na ali kopii novejsiho typu Technicse (z modelu 1200)

Tady bych ale asi řešil stejný problém, jako u headshell Audio-Technica, že drážky pro šroubky nejsou dostatečně dlouhé.
no jak se rika 2x mer
co mas za AT headshell?

Headshell AT-HS10BK.
podle AI by mel mit ten tvuj headshel delku (hloubku) 52mm a Technics (SFPCC31001K) přibližně 68 mm, takze by to melo byt OK, ale AI si obcas vymysli
zkus to doma premerit, ja ti premerim Technics

Měřil jsem od gumičky na čele, na kterou se dotahuje headshell po osu šroubků v krajní, nejvzdálenější poloze.
Ještě dodám, že k dosažení efektivní délky ramínka schází necelé 2mm
Neměl by jsi měřit od gumičky headshell po hrot přenosky?