V tuto chvíli jsem dokončil sesazení raménka. Místo kabelu jsem dal na zadní panel RCA konektory.
Ale všiml jsem si, že ke gramu je neoriginální headshell, bez šroubků a bez toho madla váži 10g. Cože je moc, naštěstí jsem si objednal originál vintage a eBay který má mít 7,5g.
Chtěl jsem ale udělat kontrolní test, takže jsem nedal na headshell madlo a nastavil vše s novou audio-technica AT-VM95C. Ten antiskating budu muset opravdu nastavit na něčem lepším, než to co jsem koupil na Aukru. Ale i tak to vše hraje dobře.
Musím ještě koupit nožičky, protože ty původní se už trochu rozpadají.
Technics SL-M1 a příprava na provoz
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Technics SL-M1 a příprava na provoz
Tak jsem předběžně dokončil přípravu.
S eBay mi přišel originální headshell Technics. Takže jen díky němu jsem mohl vyvážit raménko a nastavit správný přítlak pro Ortofon MC Quintet Bronze.
Ale, další překážka. Přenoska je docela vysoká, takže nešla zarovnat s povrchem desky. Takže jsem musel zvednout celou základnu raménka. To se mi podařilo a celé jsem to zvednul asi o 3 mm. Teď to konečně je zarovnané a vše nastavené.
V eshopu jsem koupil ten nastavovací vinyl od Ortofonu a dnes na osciloskopu zjistil, že je vše naprosto OK pro oba kanály. Antiskating na to má pramalý vliv.
Ještě musím u nějakého truhláře nechat vyrobit spodní desku, protože ta původní je časem trochu zvlněná.
Taky musím ještě koupit nožičky a časem nechám celou základnu zrenovovat novou dýhou.
S eBay mi přišel originální headshell Technics. Takže jen díky němu jsem mohl vyvážit raménko a nastavit správný přítlak pro Ortofon MC Quintet Bronze.
Ale, další překážka. Přenoska je docela vysoká, takže nešla zarovnat s povrchem desky. Takže jsem musel zvednout celou základnu raménka. To se mi podařilo a celé jsem to zvednul asi o 3 mm. Teď to konečně je zarovnané a vše nastavené.
V eshopu jsem koupil ten nastavovací vinyl od Ortofonu a dnes na osciloskopu zjistil, že je vše naprosto OK pro oba kanály. Antiskating na to má pramalý vliv.
Ještě musím u nějakého truhláře nechat vyrobit spodní desku, protože ta původní je časem trochu zvlněná.
Taky musím ještě koupit nožičky a časem nechám celou základnu zrenovovat novou dýhou.