Technics SL QX-300

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
red
Kontaktovat uživatele:

Technics SL QX-300

Příspěvek od red »

dobrý večer

zkoušel jsem googlit, ale nemám jasné odpovědi,tak bych rád požádal o pomoc tady.
Moc se v tom nevyznám, tak se dopředu omlouvám za možnou špatnou terminologii a neznalosti.

Chtěl jsem si trochu vylepšit poslech vinylů a zakoupil Gramofon Technics SL-QX300 (samozřejmě starší)

Připojen je k receiveru přes předzesilovač. Uzemnění mezi gramo a předzesilovačem je zapojeno.

mám dva dotazy:

1. když pokládám desku na gramo ozve se lupání - jakoby se přenášelo něco jako statická elektřina. Je potřeba ještě nějaké další propojení - třeba mezi předzesilovačem a reveiverem? Pokud ne - co je příčinou? (brum během přehrávání neslyším)

2. Tento typ gramo má šasi "odpružené" ale všiml jsem si že celý vnitřní mechanismus je vůči vnější "krabici" nakloněn. Na úhel přenosky k desce to vliv nemá, protože je to jen celek, ale stejně - prostě část s kloubem raménka je prostě výš - je to v pohodě nebo to nějak mám řešit? (pokud ano, jak?)

Snad jsem to popsal tak, aby to bylo pochopitelné. Předem díky za názory a rady. ...až se dosmějete

Odpovědět