Tesla nc500
Tesla nc500
Zdravím všechny příznivce analogu. Už pár týdnu mám doma Teslu NC500 po GO. Teda až na to že mě GO gramce stálo nervy (nespolehlivý lakoš tímto nedoporučuji pana Rycharda Mištíka z Ostravy) tak nakonec můžu říci že vše co jsem kvůli stařence absolvoval stálo zato. Zvuk mě ještě nenadchnul tak jak teď a to jsem si myslel že po blue-rayku už mě nic nerozhází :c)) Abych jenom blbě nekecal přikládám pár foto:
Re: Tesla nc500
Bohužel fota mi nejdou vložit tak vkládám odkaz
http://laccko.rajce.idnes.cz/gramec#
http://laccko.rajce.idnes.cz/gramec#
Hoj,
co se ti nelíbí anebo s čím to porovnáváš, že nejsi spokojený?
1012 je parádní i 640P je slušný tak v čem máš problém.
Nastavení gramofonu předpokládám máš ok.
co se ti nelíbí anebo s čím to porovnáváš, že nejsi spokojený?
1012 je parádní i 640P je slušný tak v čem máš problém.
Nastavení gramofonu předpokládám máš ok.
Já jsem teda pochopil příspěvek jako projev spokojenosti
Tesla NC500 s 1002kou je slušný start

Tesla NC500 s 1002kou je slušný start

jejda, se omlouvám, sem tele
přeji spokojenost

přeji spokojenost
NC500 je slušný gramofon pro začátek, CA640P je taky dobrý, Goldring 1012 sice neznám, ale věřím, že ta kombinace může hrát velmi dobře.
Goldring 1012 má CharlieCh.
Výborná pro Rock, kvalitní hrot Gyger II. což je nějaký eliptický tvar, snímá dobře i hrané desky.
Kombinace výrazného a dobře rozlišeného zvuku MM o velkém výstupním napětí : 6,5 mV přenosky a spíše jemnějšího, ale barevně poutavého zvuku CA je asi vydařená.
Na gramofonu Goldring GR-2, jsem tuhle přenosku provozoval s Pro-ject Tube box II. k mé spokojenosti.
Jen pro klasickou a Jazz to nebylo tak "hebké", jak to rád.
Přenoska má snímatelný hrot a je možné jej po ohrání vyměnit za "legendární" Goldring 1042 s hrotem Fritz Gyger S.
Vynášejí ji pro sladký zvuk výšek, výborné a rychlé snímání a vše-žánrovou použitelnost.
Upozorňují na sklon k nachytání brumu z gramofonu DD, háklivost na VTA a silný vliv kapacity kabelu. Méně je více, čili co nejkratší, jako se Sumiko MC HO.

Ten NC 500 je pěkně zrestaurovaný, kabeláž ramínka a tak.
Vzhůru do analogu !!!
Výborná pro Rock, kvalitní hrot Gyger II. což je nějaký eliptický tvar, snímá dobře i hrané desky.
Kombinace výrazného a dobře rozlišeného zvuku MM o velkém výstupním napětí : 6,5 mV přenosky a spíše jemnějšího, ale barevně poutavého zvuku CA je asi vydařená.
Na gramofonu Goldring GR-2, jsem tuhle přenosku provozoval s Pro-ject Tube box II. k mé spokojenosti.
Jen pro klasickou a Jazz to nebylo tak "hebké", jak to rád.
Přenoska má snímatelný hrot a je možné jej po ohrání vyměnit za "legendární" Goldring 1042 s hrotem Fritz Gyger S.
Vynášejí ji pro sladký zvuk výšek, výborné a rychlé snímání a vše-žánrovou použitelnost.
Upozorňují na sklon k nachytání brumu z gramofonu DD, háklivost na VTA a silný vliv kapacity kabelu. Méně je více, čili co nejkratší, jako se Sumiko MC HO.

Ten NC 500 je pěkně zrestaurovaný, kabeláž ramínka a tak.
Vzhůru do analogu !!!
Já poslouchám skoro vše mimo dechovky např. Beatles, George Michael, Gerry Muligan,Paul Whiteman,Manhattan Transfer atd atd. Ted právě řeším výměnu repro za jiné mám v merku dvě značky Tannoy a Dynaudia. Dynaudia mám v merku DM2/7čky slyšel jsem a jsou za mnou požadovanou cenu supr. U prvnní značky bych měl v merku Revolution Signature DC4 kterou jsem bohužel neměl možnost slyšet ale v nedávném čísle jednoho časopisu jí popisují jako nejrepro na hlasy což by bylo pro mne.Myslím že to byl tes beden do 25000kč. Tímto bych se chtěl zeptat zda-li nevíte někdo kde by se tyto repro (Revolution Signature DC4) daly poslechnout(ostrava-mimo Studio Špalíček). Předem děkuji.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak jak koukám na aukro,tak asi jdeš do něčeho vyššího
.Mimochodem,kde Ti dělali ten klavírní lak ?Jedna NC 500 mi stojí ve skříní a tak uvažuji ,že bych jí přestavěl na 78rpm gramofon a aby manželka schválila další gramo v obyváku,tak by musel mít takovou povrchovou úpravu ,jinak
.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Neznáte někdo prosím efektivní délku raménka u NC500? Je stejná jako u P1101?
Nemohu najít na internetu, návod NC500 hodnotu neudává.
Nemohu najít na internetu, návod NC500 hodnotu neudává.