Tesla nc500

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
laccko
Kontaktovat uživatele:

Tesla nc500

Příspěvek od laccko »

Zdravím všechny příznivce analogu. Už pár týdnu mám doma Teslu NC500 po GO. Teda až na to že mě GO gramce stálo nervy (nespolehlivý lakoš tímto nedoporučuji pana Rycharda Mištíka z Ostravy) tak nakonec můžu říci že vše co jsem kvůli stařence absolvoval stálo zato. Zvuk mě ještě nenadchnul tak jak teď a to jsem si myslel že po blue-rayku už mě nic nerozhází :c)) Abych jenom blbě nekecal přikládám pár foto:

laccko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla nc500

Příspěvek od laccko »

Bohužel fota mi nejdou vložit tak vkládám odkaz
http://laccko.rajce.idnes.cz/gramec#

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Hoj,
co se ti nelíbí anebo s čím to porovnáváš, že nejsi spokojený?
1012 je parádní i 640P je slušný tak v čem máš problém.
Nastavení gramofonu předpokládám máš ok.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Já jsem teda pochopil příspěvek jako projev spokojenosti :-)
Tesla NC500 s 1002kou je slušný start *palec*

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

jejda, se omlouvám, sem tele 8-)
přeji spokojenost

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

NC500 je slušný gramofon pro začátek, CA640P je taky dobrý, Goldring 1012 sice neznám, ale věřím, že ta kombinace může hrát velmi dobře.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Goldring 1012 má CharlieCh.
Výborná pro Rock, kvalitní hrot Gyger II. což je nějaký eliptický tvar, snímá dobře i hrané desky.

Kombinace výrazného a dobře rozlišeného zvuku MM o velkém výstupním napětí : 6,5 mV přenosky a spíše jemnějšího, ale barevně poutavého zvuku CA je asi vydařená.

Na gramofonu Goldring GR-2, jsem tuhle přenosku provozoval s Pro-ject Tube box II. k mé spokojenosti.
Jen pro klasickou a Jazz to nebylo tak "hebké", jak to rád.

Přenoska má snímatelný hrot a je možné jej po ohrání vyměnit za "legendární" Goldring 1042 s hrotem Fritz Gyger S.
Vynášejí ji pro sladký zvuk výšek, výborné a rychlé snímání a vše-žánrovou použitelnost.
Upozorňují na sklon k nachytání brumu z gramofonu DD, háklivost na VTA a silný vliv kapacity kabelu. Méně je více, čili co nejkratší, jako se Sumiko MC HO.

Obrázek
Ten NC 500 je pěkně zrestaurovaný, kabeláž ramínka a tak.
Vzhůru do analogu !!!

laccko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laccko »

Já poslouchám skoro vše mimo dechovky např. Beatles, George Michael, Gerry Muligan,Paul Whiteman,Manhattan Transfer atd atd. Ted právě řeším výměnu repro za jiné mám v merku dvě značky Tannoy a Dynaudia. Dynaudia mám v merku DM2/7čky slyšel jsem a jsou za mnou požadovanou cenu supr. U prvnní značky bych měl v merku Revolution Signature DC4 kterou jsem bohužel neměl možnost slyšet ale v nedávném čísle jednoho časopisu jí popisují jako nejrepro na hlasy což by bylo pro mne.Myslím že to byl tes beden do 25000kč. Tímto bych se chtěl zeptat zda-li nevíte někdo kde by se tyto repro (Revolution Signature DC4) daly poslechnout(ostrava-mimo Studio Špalíček). Předem děkuji.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Tak jak koukám na aukro,tak asi jdeš do něčeho vyššího *sunglases* .Mimochodem,kde Ti dělali ten klavírní lak ?Jedna NC 500 mi stojí ve skříní a tak uvažuji ,že bych jí přestavěl na 78rpm gramofon a aby manželka schválila další gramo v obyváku,tak by musel mít takovou povrchovou úpravu ,jinak *taktone* .

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Neznáte někdo prosím efektivní délku raménka u NC500? Je stejná jako u P1101?
Nemohu najít na internetu, návod NC500 hodnotu neudává.

Odpovědět