Protože jsem tak nějak dokončil s laděním Technics SL-M1, řekl jsem si, že zkusím něco klasického, s gumičkou.
Vybral jsem si Thorens TD 320 Mk 2. Ten má rameno TP 90, cože jsem chtěl. Koupil jsem gramo na eBay za celkem slušný peníz. V základu byla i nová přenoska Ortofon M2 Blue a prý origo olej na ložisko ve dvou tubách...
Dnes mi gramo přišlo poštou a bohužel,..... prasklé plexi, prostě hnus... No co se dá dělat.
Po bližším ohledání a prvotním testu jsem zjistil že imbus šroubky na rameni (nastavení VTA) jsou tak povolené, že drželi na krajním závitu. A taky chyběl jeden šroub který drží základnu zvedáčku s ramenem. Taky samotný zvedáček nefunguje a mám pocit, že při zapnutí otáčení talíře gumička drhne. Pak se uklidní. Co mně ale asi nejvíce sere je, že mám pocit, že trochu hází talíř. Přitom ložisko je asi OK, protože když zasunu mezitalíř do ložiska, tak pomalu zapadá do ložiska, vůle tam není a mezitalíř nehází.
Takže opět budu opravovat a dávat dohromady něco, co mělo být OK.
Gromo se mi jinak hodně líbí. Promyšlená konstrukce, uchycení desky s talířem na pružinách a to rameno je opravdu parádní. Vše se nastavuje velice dobře. Tak uvidím co dál.
Thorens TD 320 Mk 2
-
- Kontaktovat uživatele: