Vinyl RIP

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Guliver
Kontaktovat uživatele:

Vinyl RIP

Příspěvek od Guliver »

Mate tu niekto dobre skusenosti s ripovanim vinylov do rozlisenia 24/96kHz?

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinyl RIP

Příspěvek od TomasT »

Jako skloubit nectnosti analogu a digitalu dohromady, jo ??? *hura*

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Ja ti reknu co si o tom myslim, myslim si, ze je to neco co muze lehce pohrbit i tech 24 bitu, protoze si mnozi "odbornici" reknou ze to stoji stejne za ho.no a budou mit pravdu. Potencial 24bitu ma byt vyuzity uplne jinde nez vinyl ripama. Chapu ze mnohe cd jsou tragicke, jenze to neni az toliko na vine formatem, ale srackama na jake se nahrava a mistrovstvim zvukaru na kolik zpusobu to dokazou podelat.

Sam jsem si nedavno stahl vinylrip dire stratis, a reknu to narovinu, je to stejna traga jako cd, s mensi dynamikou a pevnosti zvuku. Totalni degradace 24 bitoveho zaznamu. Pokud digitalizovat desky, tak na odpovidajicim zarizeni vcetne gramofonu a AD cesty. Ripy na kartach za par tisic jsou k smichu. Nehlede na to ze zrovna Diane ty cd hrajou jak z praku, akorat ja je nesnasim -))

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Je tam niekde pisane na akom zariadeni je to urobene ? Podla ohlasov by to nemala byt sracka...

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

nekde to pisou nekde ne. Ten kdo ma adekvatni vybaveni ma zpravidla sve studio a nebude se zaobirat temato vecma. Ja v tom mam jasno, vyzkousel jsem nekolikrat, nepresvedcilo mne, spis naopak, takovy vinyl ripnuty na karte za 100€ je fakt neskutecny zazitek.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

A mozes sa este raz (naposledy) premoct a stiahnut toto: http://avaxhome.ws/music/jazz/davebrube ... vinyl.html
Velmi ma zaujima tvoj nazor.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Nemam ale cd, takze nemam s cim srovnat. Ale uvidime... To neni o premahani, ja to vidim jako nepochopeni co muze 24bit prinest. Vinyl at si rika kdo chce co chce ma taky sve omezeni a jen jednou mne to dostalo, bylo to nekdy na vystave a hral gramec do utopii. Jo, takhle se mi to libilo, jinak zpravidla ne. Ale chystam se navstivit nekdy sveho analogoveho kolegu, treba tomu prijdu na kloub co v tom lidi vidi. A souhlasim ze mnohe veci zpravidla bigbitoveho razu muzou byt z vinylu lepsi.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Ted jsem, si vsim tveho postu LINN rec. No reknu to takhle na plnou hubu, jestli cekas ze lp ripy budou neco podobneho, tak ani naaahodou. Oproti linn je to citelne horsi. U linnu pochopili smysl tech 24 bitu a snazi se z toho vytriskat nejake prasule. Akorat mne to hudebne moc nebere, holt moje smula...

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

dopadlo to naprosto podle ocekavani ta vec z toho odkazu, ten vinyl rip je dalsi katastrofa. Sorry. Skoda mista na disku, uz je v kosi.

Jako referenci si beru veci co mam z linn, mam i prevedene nejake sacd do pcm. Oproti tem vinylripum je to masakr jak to hraje. Jak rikam, ja se bojim aby ten hires "vinylripy" nezabily.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Tak tragicky to nevidim, ale mozno je to aj zanrom - na Dava Brubecka mam slabost...

Odpovědět