VINYL vs. CD

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: VINYL vs. CD

Příspěvek od Hans1983 »

A koukám horká diskuze nemůžu se nepřidat:

Teď se mi točí na pro mnohé podceňovaném gramofonu Lenco L-452 (vývozní tesla, vyráběná u nás pro Lenco) s jednou z nejlevnějších přenosek Sumiko Oyster na mojí sestavě za pár korun LPčko se Soundtrackem - Days of Thunder (label EPIC)

Ukažte mi někdo sestavu ve stejné cenové relaci s CD, která by to přehrála z CD nosiče stejně pěkně. *sunglases*
Bavíme se o hodnotě sestavy cca. za 20tis se vším všudy (gramo+zesilovač+repro).
Osobně si myslím že 20tis by nestačilo ani na CD přehrávač. ;-)

U mě vítězí černé placky. :P

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Vypalte desku přes dobrý převodník na CD a nikdo nepozná rozdíl mezi dobrým CD přehrávačem a dobrým gramofonem. Rozdíl mezi CD a LP je daný tím, že je LP dnes většinou lépe namasterované a samozřejmě mastering pro LP je dělaný pro technická omezení LP (rozkmit drážky), což zní uchu příjemněji. A kopie na CD prostě zní stejně. Leda bych byl hluchý nejen já ale i ty desítky hájendistů, co to nedokázali rozeznat.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

vonvichousch píše:Prospero ,ačkoli bych rád,tak nějak nemohu souhlasit. I současný digitál je technicky lepší,než analogový záznam a reprodukce,který má prostě své "analogové" limity.
Nebavím se tu o běžném CD,ale o nahrávkách s vysokým rozlišením .Když posloucháš něco ,co bylo pořízeno v 192/24,tak je to prostě lepší,jak dynamicky,tak prostorem a vším cos tady vypsal.Prostě digitalizace je budoucnost.
To že z gramofonu člověk poslouchá "tak nějak jinak",je ale neodiskutovatelný fakt,už přeci jen ta příprava,musí si člověk udělat čas a pohodu...

...zrovna se mi na mém nedokonalém gramofonu, za pár korun točí ALAN PARSONS PROJECT z 1976 roku ....a je to paráda :twisted:
Mám doma studiové album Slevena Wilsona - THE RAVEN THAT REFUSED TO SING a to na vinylu, CD i DVD-A. Můžeme posoudit. Ke mě to nemáš daleko.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Ak vytrhneme veci z kontextu a začneme konfrontovať neduhy jedného systému (nepraktičnosť média, cena, praskanie...) s proti absolútnymi výhodám druhého (stiahnem z internetu za 5 minút, prekonvertujem, mám to stále so sebou v mobile a to všetko úplne zadarmo...), tak sa dá téma ľahko zmanipulovať. Ak však seriózne vezmeme (už to bolo spomínané) top z každej oblasti (záznam,mastering, použité médium, prehrávacie prístroje....) tak vinyl disponuje väčším množstvom informácií o nahrávke než digitál. I proti HiRes-u. Neznamená to však, že digitál sa nedá počúvať. Sú to nuansy a ide len o to, ako ich audiofilsky zgeneralizujeme *klanimse* .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když na mě vleze lenora a nechce se mi pořád vstávat, poslouchám CD. Po nějaké době mě to ale přestane bavit, přemůžu svou lenivost a poslouchám raději vinyl. :D

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Lidi proti CD, DVD a BD nic nemám. A jasné každé má svoje výhody a nevýhody.
Já osobně sem díky starým dobře masterovaným deskám přišel levně k hodně dobrému zvuku za pár peněž.

Nejsem žádný nepřítel 0 a 1 *taktone*

Mír světu a mějte se rádi - jde o to že všichni máme rádi muziku jako takovou ne. *palec*

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Převedl jsem LP z gramo Project na CD-R na rekorderu Philips 950 a když tu palenku přehravam na přehravači tak hraje o něco lip než puvodni LP jako kdyby to bylo mirně remastrovane. A to mě potvrdilo několik kamaradu kterym jsem toto dělal a to maji ruzně drahe gramofony i přehravače. Co si o tom myslite?

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Keby sa to stalo mne, teda to čo popisuješ, rozmýšľal by som nad predzosilovačom a aj jeho prepojením s gramofónom.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Vše mam propojene dobře a sladěne tak akorat ale jde o to že ti kamaradi ty sve LP znaji z poslechu na svem gramofonu a najednou z CD to hraje lip. Ne že ubude šum a ztrati se lupance ale zlepši se dynamika a na povrch vystoupi detaily ktere dřive byli jen naznačeny. Ja si myslim že to děla převodnik v recorderu ktery tu nahravku mirně vylepši.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

No neviem, nie som nejaký expert, ale prišlo by mi minimálne divné ak by rekordér dokázal zaznamenať viac ako zosnímala ihla. Osobne by som skôr hľadal chybu ako sa tešil že tam prevodník niečo pridá. Nikdy som neskúšal vytváranie CD z LP a ani to nikdy robiť nebudem.
Jednoducho by mi niečo na tom zázname nesedelo, ak to nedokážem prehrať, ale dokážem to nahrať, vysvetľoval by som si to inak ako prevodníkom.
Určite sem prispeje niekto fundovanejší ako ja, môj názor je, že tam niečo nehrá z dôvodu že to hrá :D

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Jednou mě dal kamarad kazetu nahranou kdysi před vic jak 20 lety přes mixak na kvalitni magnetofon na zkoušce jejich skupiny a chtel ji převezt na CD, ten zvuk byl taky o kousek lepši. Takže něco na tom převodniku bude ale nejsem odbornik technik ale to jen tak pro zajimavost. Ja jsem spokojenej jak to funguje. Svoje LP si nepřevadim už kvuli tomu ritualu ne, to jsem jen kdysi zkusil a ted to po mě občas někdo chce.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já jsem si zase nahrával CD na magnetofon Pioneer. Zvuk se mi pak víc líbil z pásků.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

fox píše:Já jsem si zase nahrával CD na magnetofon Pioneer. Zvuk se mi pak víc líbil z pásků.
O tom vim že to někteři lidi dělaji a pry je ten zvuk přijemnějši.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

fox píše:Já jsem si zase nahrával CD na magnetofon Pioneer. Zvuk se mi pak víc líbil z pásků.
to by som asi vyskúšal
[youtube]lHx8-ypYn0I[/youtube]

p3k
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od p3k »

Je gramofon jenom pro fajnšmekry, nebo má ještě nějakou perspektivu?
Co si myslíte?

Odpovědět