VINYL vs. CD
VINYL vs. CD
Zdravím všechny,
měl bych dotaz ,už dlouho uvážuji že si pořídím nějaky ten gramec ale ještě jsem nikde neměl možnost poslechnout
si gramo ve srovnáni s CD mohli by jste my napsat pár zkušeností co se tyčě s kvalitou zvuku?
Gramec bych chtěl tak do 5000,-, má cenu koupit nějaký nový nebo si sehnat nějakou starší Teslu např, NC 440, NC450 popř. Lenco L450 a dát novou přenosku OMB 5E nebo OMB 10E ? Zesák mám ONKYO TX-SR 875 a bedny ELAC BS-243 Bi-wir/ bi-amp.
Díky
měl bych dotaz ,už dlouho uvážuji že si pořídím nějaky ten gramec ale ještě jsem nikde neměl možnost poslechnout
si gramo ve srovnáni s CD mohli by jste my napsat pár zkušeností co se tyčě s kvalitou zvuku?
Gramec bych chtěl tak do 5000,-, má cenu koupit nějaký nový nebo si sehnat nějakou starší Teslu např, NC 440, NC450 popř. Lenco L450 a dát novou přenosku OMB 5E nebo OMB 10E ? Zesák mám ONKYO TX-SR 875 a bedny ELAC BS-243 Bi-wir/ bi-amp.
Díky
Re: VINYL vs. CD
Prostě to hraje jinak, ale gramec do 5000 nemá cenu, zejména ne ty Teslácké vykopávky.
Pavel Macura Audio
Má Tesla NC 440 osazená nejdřív přenoskou Omb 5E, nyní 2M REDkou hraje výborně. Ale je ve skvělé kondici. Z nových gramofónů je hodně chválený Pro-ject RPM 1.3.
Když dáš o trochu víc než 5000, můžeš si strochou štěstí koupit Technics.
Foxi, přímé srovnání Technics SL1200 MK2 (koupený nový, ne 2nd hand, takže cena kolem 15 000) a Tesly NC4XY mám, a Technics je výrazně lepší gramofon. To platí i při srovnání s jinými zde oblíbenými levnějšími značkami.
Pavel Macura Audio
papinak1 píše:Zdravím všechny,
Díky
Zdar , kdyby náhodou se někdo našel a mohl by mě prezentovat na vlastním uši rozdíl mezi poslechem CD a VINYLU tak at se ozve byl bych mu mooc vděčný. Jsem ze Sloupu , okr. Blansko. Díky tel. 605262485
Určitě to je dobrý gramofon. Letos jsem ho viděl v ukončené aukci na ebay za necelých 400 Euro.PMA píše:Foxi, přímé srovnání Technics SL1200 MK2 (koupený nový, ne 2nd hand, takže cena kolem 15 000) a Tesly NC4XY mám, a Technics je výrazně lepší gramofon. To platí i při srovnání s jinými zde oblíbenými levnějšími značkami.
Investovat ale do gramofonu pouze 5000 ? To nemá smysl.
Pokud dojedeš do ŠUmperka, můžes slyšet hrát levné gramo (starý stroj Sanyo TP1000 s přenoskou Ortofon OM30, předek Trichord DIablo) oproti CD (Copland 822 či Teac DV50), to vše přes Pass X150/X2,5 a Dynaudio Special 25.
Někdy silně váhám, co je lepší Takový nový nehraný 180gr vinyl, to je dost dobré a to mám low-end DD gramo.
V každém případě je zvuk podmíněn nejvíce kvalitou LP desky, ohrané a praskající staré nekvalitní desky nebudo hrát ani na Tourbilion za X milionů Kč
Někdy silně váhám, co je lepší Takový nový nehraný 180gr vinyl, to je dost dobré a to mám low-end DD gramo.
V každém případě je zvuk podmíněn nejvíce kvalitou LP desky, ohrané a praskající staré nekvalitní desky nebudo hrát ani na Tourbilion za X milionů Kč
Nesouhlasím. Kupuji pouze bazarové desky. Nové jsou pro mě moc drahé a zvukově to není vždy ono. V bazaru si je vždy prohlédnu a pokud nemají větší škrábance a nejsou umaštěné, tak je beru. Doma se vyperou a hrajou parádně. Mám doma i nějaké nové, ale byl jsem hodně zklamaný z jejich zvukové kvality. Mluvím o rock-metalových deskách.Zdeny píše:Pokud dojedeš do ŠUmperka, můžes slyšet hrát levné gramo (starý stroj Sanyo TP1000 s přenoskou Ortofon OM30, předek Trichord DIablo) oproti CD (Copland 822 či Teac DV50), to vše přes Pass X150/X2,5 a Dynaudio Special 25.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Za 5000 se nechá použitej solidní gramec koupit. Na ebay se prodává třeba tento Luxman PD 284 pod 200 Euro.
Jsou samozřejmě lepší, ale radosti může udelat..
Jsou samozřejmě lepší, ale radosti může udelat..
Nesouhlasím. Má doma dost desek Suprphon, Opus a pod, které jous prakticky nehrané a když je srovnám s kvalitní desku Atlantic například, Rykodisc a j, je to nebe a dudy.samoT píše:Nesouhlasím. Kupuji pouze bazarové desky. Nové jsou pro mě moc drahé a zvukově to není vždy ono. V bazaru si je vždy prohlédnu a pokud nemají větší škrábance a nejsou umaštěné, tak je beru. Doma se vyperou a hrajou parádně. Mám doma i nějaké nové, ale byl jsem hodně zklamaný z jejich zvukové kvality. Mluvím o rock-metalových deskách.Zdeny píše:Pokud dojedeš do ŠUmperka, můžes slyšet hrát levné gramo (starý stroj Sanyo TP1000 s přenoskou Ortofon OM30, předek Trichord DIablo) oproti CD (Copland 822 či Teac DV50), to vše přes Pass X150/X2,5 a Dynaudio Special 25.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Ohrané LP a jejich přehrávání: Velkou roli hraje použitá přenoska.
Také mám raději starší LP. Nové po pár zkušenostech nechci. 180g na mě nepůsobí.
Také mám raději starší LP. Nové po pár zkušenostech nechci. 180g na mě nepůsobí.
Je úplně jedno zda má deska 180g nebo je to klasický tenký lívanec, ta vyšší gramáž je jen past na audiofily co poslouchají očima
Zrak má při zpracovávání informací v mozku vždy absolutní přednost před sluchem, pokud při poslechu civíme na všechny ty serepatičky a voodoo capiny tak se zvuk bude zdát vždy lepší! To vám řekne každý psycholog. V dobrých nahrávacích studiích při kontrolním poslechu vždy vypínají monitory u PC! Proč asi?
Já preferuji americký a japonský desky ze 60.-80. let. Mám pár USA desek z konce 60. let a zvuk je neskutečnej! Nový desky typu Diana Krall tomu nesahaj ani po kotníky...
ad téma:
Rozhodně bych se do začátku nebál koupit něco levnýho do pěti tisíc, dá se koupit slušný japonský DD gramofon, k tomu nějaká přenoska kolem litru a využít integrovaný MM vstup v zesíku... Naučit se základy, seřízení atd. a pokud tě to chytne, jít dál. Když koupíš secondhand nic na tom neproděláš. Bude to hrát vždy JINAK jak CD jakýkoli kategorie. Srovnávat to takhle obecně nejde. Analog za 5 tis bude hrát hůře jak CDP za 30 tis. A obráceně. Ale vždy tam bude u analogu ten o"jeho" zvuk, který když miluješ, tak není co řešit
Šostakovič dal skvělý tip!
Zrak má při zpracovávání informací v mozku vždy absolutní přednost před sluchem, pokud při poslechu civíme na všechny ty serepatičky a voodoo capiny tak se zvuk bude zdát vždy lepší! To vám řekne každý psycholog. V dobrých nahrávacích studiích při kontrolním poslechu vždy vypínají monitory u PC! Proč asi?
Já preferuji americký a japonský desky ze 60.-80. let. Mám pár USA desek z konce 60. let a zvuk je neskutečnej! Nový desky typu Diana Krall tomu nesahaj ani po kotníky...
ad téma:
Rozhodně bych se do začátku nebál koupit něco levnýho do pěti tisíc, dá se koupit slušný japonský DD gramofon, k tomu nějaká přenoska kolem litru a využít integrovaný MM vstup v zesíku... Naučit se základy, seřízení atd. a pokud tě to chytne, jít dál. Když koupíš secondhand nic na tom neproděláš. Bude to hrát vždy JINAK jak CD jakýkoli kategorie. Srovnávat to takhle obecně nejde. Analog za 5 tis bude hrát hůře jak CDP za 30 tis. A obráceně. Ale vždy tam bude u analogu ten o"jeho" zvuk, který když miluješ, tak není co řešit
Šostakovič dal skvělý tip!
Ještě jsem neuvedl, že kupuji jen zahraniční. Británie, Německo, Holandsko, cenově do dvouset korun za kus. Mám i dvě Japonské, ale cena byla hodně vysoká.Zdeny píše: Nesouhlasím...
Pro příležitostný poslech Tesla vyhoví, přenoska Ortofon, AT, Shure, Nagaoka...kromě TOP-modelu NC 450 stojí za úvahu MC 600 Q a MC 400.