VINYL vs. CD

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
papinak1
Kontaktovat uživatele:

VINYL vs. CD

Příspěvek od papinak1 »

Zdravím všechny,
měl bych dotaz ,už dlouho uvážuji že si pořídím nějaky ten gramec ale ještě jsem nikde neměl možnost poslechnout
si gramo ve srovnáni s CD mohli by jste my napsat pár zkušeností co se tyčě s kvalitou zvuku?
Gramec bych chtěl tak do 5000,-, má cenu koupit nějaký nový nebo si sehnat nějakou starší Teslu např, NC 440, NC450 popř. Lenco L450 a dát novou přenosku OMB 5E nebo OMB 10E ? Zesák mám ONKYO TX-SR 875 a bedny ELAC BS-243 Bi-wir/ bi-amp.
Díky

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: VINYL vs. CD

Příspěvek od PMA »

Prostě to hraje jinak, ale gramec do 5000 nemá cenu, zejména ne ty Teslácké vykopávky.
Pavel Macura Audio

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Má Tesla NC 440 osazená nejdřív přenoskou Omb 5E, nyní 2M REDkou hraje výborně. Ale je ve skvělé kondici. Z nových gramofónů je hodně chválený Pro-ject RPM 1.3.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když dáš o trochu víc než 5000, můžeš si strochou štěstí koupit Technics. :)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Foxi, přímé srovnání Technics SL1200 MK2 (koupený nový, ne 2nd hand, takže cena kolem 15 000) a Tesly NC4XY mám, a Technics je výrazně lepší gramofon. To platí i při srovnání s jinými zde oblíbenými levnějšími značkami.
Pavel Macura Audio

papinak1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od papinak1 »

papinak1 píše:Zdravím všechny,
měl bych dotaz ,už dlouho uvážuji že si pořídím nějaky ten gramec ale ještě jsem nikde neměl možnost poslechnout
si gramo ve srovnáni s CD mohli by jste my napsat pár zkušeností co se tyčě s kvalitou zvuku?
Gramec bych chtěl tak do 5000,-, má cenu koupit nějaký nový nebo si sehnat nějakou starší Teslu např, NC 440, NC450 popř. Lenco L450 a dát novou přenosku OMB 5E nebo OMB 10E ? Zesák mám ONKYO TX-SR 875 a bedny ELAC BS-243 Bi-wir/ bi-amp.
Díky

Zdar , kdyby náhodou se někdo našel a mohl by mě prezentovat na vlastním uši rozdíl mezi poslechem CD a VINYLU tak at se ozve byl bych mu mooc vděčný. Jsem ze Sloupu , okr. Blansko. Díky tel. 605262485

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

PMA píše:Foxi, přímé srovnání Technics SL1200 MK2 (koupený nový, ne 2nd hand, takže cena kolem 15 000) a Tesly NC4XY mám, a Technics je výrazně lepší gramofon. To platí i při srovnání s jinými zde oblíbenými levnějšími značkami.
Určitě to je dobrý gramofon. Letos jsem ho viděl v ukončené aukci na ebay za necelých 400 Euro.
Investovat ale do gramofonu pouze 5000 ? To nemá smysl.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Pokud dojedeš do ŠUmperka, můžes slyšet hrát levné gramo (starý stroj Sanyo TP1000 s přenoskou Ortofon OM30, předek Trichord DIablo) oproti CD (Copland 822 či Teac DV50), to vše přes Pass X150/X2,5 a Dynaudio Special 25.
Někdy silně váhám, co je lepší :-) Takový nový nehraný 180gr vinyl, to je dost dobré a to mám low-end DD gramo.

V každém případě je zvuk podmíněn nejvíce kvalitou LP desky, ohrané a praskající staré nekvalitní desky nebudo hrát ani na Tourbilion za X milionů Kč :-)

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Zdeny píše:Pokud dojedeš do ŠUmperka, můžes slyšet hrát levné gramo (starý stroj Sanyo TP1000 s přenoskou Ortofon OM30, předek Trichord DIablo) oproti CD (Copland 822 či Teac DV50), to vše přes Pass X150/X2,5 a Dynaudio Special 25.
Někdy silně váhám, co je lepší :-) Takový nový nehraný 180gr vinyl, to je dost dobré a to mám low-end DD gramo.

V každém případě je zvuk podmíněn nejvíce kvalitou LP desky, ohrané a praskající staré nekvalitní desky nebudo hrát ani na Tourbilion za X milionů Kč :-)
Nesouhlasím. Kupuji pouze bazarové desky. Nové jsou pro mě moc drahé a zvukově to není vždy ono. V bazaru si je vždy prohlédnu a pokud nemají větší škrábance a nejsou umaštěné, tak je beru. Doma se vyperou a hrajou parádně. Mám doma i nějaké nové, ale byl jsem hodně zklamaný z jejich zvukové kvality. Mluvím o rock-metalových deskách.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Za 5000 se nechá použitej solidní gramec koupit. Na ebay se prodává třeba tento Luxman PD 284 pod 200 Euro.

Obrázek

Jsou samozřejmě lepší, ale radosti může udelat.. *2thumbsup*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

samoT píše:
Zdeny píše:Pokud dojedeš do ŠUmperka, můžes slyšet hrát levné gramo (starý stroj Sanyo TP1000 s přenoskou Ortofon OM30, předek Trichord DIablo) oproti CD (Copland 822 či Teac DV50), to vše přes Pass X150/X2,5 a Dynaudio Special 25.

Nesouhlasím. Kupuji pouze bazarové desky. Nové jsou pro mě moc drahé a zvukově to není vždy ono. V bazaru si je vždy prohlédnu a pokud nemají větší škrábance a nejsou umaštěné, tak je beru. Doma se vyperou a hrajou parádně. Mám doma i nějaké nové, ale byl jsem hodně zklamaný z jejich zvukové kvality. Mluvím o rock-metalových deskách.
Nesouhlasím. Má doma dost desek Suprphon, Opus a pod, které jous prakticky nehrané a když je srovnám s kvalitní desku Atlantic například, Rykodisc a j, je to nebe a dudy.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Ohrané LP a jejich přehrávání: Velkou roli hraje použitá přenoska.
Také mám raději starší LP. Nové po pár zkušenostech nechci. 180g na mě nepůsobí.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Je úplně jedno zda má deska 180g nebo je to klasický tenký lívanec, ta vyšší gramáž je jen past na audiofily co poslouchají očima :)
Zrak má při zpracovávání informací v mozku vždy absolutní přednost před sluchem, pokud při poslechu civíme na všechny ty serepatičky a voodoo capiny tak se zvuk bude zdát vždy lepší! To vám řekne každý psycholog. V dobrých nahrávacích studiích při kontrolním poslechu vždy vypínají monitory u PC! Proč asi?
Já preferuji americký a japonský desky ze 60.-80. let. Mám pár USA desek z konce 60. let a zvuk je neskutečnej! Nový desky typu Diana Krall tomu nesahaj ani po kotníky...

ad téma:
Rozhodně bych se do začátku nebál koupit něco levnýho do pěti tisíc, dá se koupit slušný japonský DD gramofon, k tomu nějaká přenoska kolem litru a využít integrovaný MM vstup v zesíku... Naučit se základy, seřízení atd. a pokud tě to chytne, jít dál. Když koupíš secondhand nic na tom neproděláš. Bude to hrát vždy JINAK jak CD jakýkoli kategorie. Srovnávat to takhle obecně nejde. Analog za 5 tis bude hrát hůře jak CDP za 30 tis. A obráceně. Ale vždy tam bude u analogu ten o"jeho" zvuk, který když miluješ, tak není co řešit *sunglases*
Šostakovič dal skvělý tip! *thumbs up*

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Zdeny píše: Nesouhlasím...
Ještě jsem neuvedl, že kupuji jen zahraniční. Británie, Německo, Holandsko, cenově do dvouset korun za kus. Mám i dvě Japonské, ale cena byla hodně vysoká.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pro příležitostný poslech Tesla vyhoví, přenoska Ortofon, AT, Shure, Nagaoka...kromě TOP-modelu NC 450 stojí za úvahu MC 600 Q a MC 400.

Odpovědět