Všechny gramofony dělaj v Číně.

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Všechny gramofony dělaj v Číně.

Příspěvek od tomášHy »

Zdravím!
Procházel jsem internet a koukám, že všechny gramofony, co nabízejí firmy jako např.: RELOOP, AT, LENCO a jiné, jako by si z oka vypadli. Vypadá to, že to bouchaj v Číně, akorát tam dávají jiný potisk a slipmat. Když jsem se ptal v prodejně ALZA, kdo jim dělá smluvní servis na gramofony AT, po dlouhém hledání na internetu mi řekli, že opravna není, a tuďíž se servisem jedině k nim. Tak si myslím, že když je problém, tak od vás vezmou gramofon, hodí ho do šrotu a daj vám jiný. Asi se jim to vyplatí, než to posílat někam na opravu. Pravděpodobně to dělaj v obrovských seriích. Takže nezbavovat se starých strojů. Jsou to opravdové originály.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Všechny gramofony dělaj v Číně.

Příspěvek od fox »

To je jako kdyby jsi řekl, že "Za všechno můžou trpaslíci !" To o čem píšeš, to nejsou gramofony. Neurážej ! :)

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Byl jsem špatně pochopen. Já naopak říkám, že stroje z 80.let jsou opravdové originály firem, které jsou uvedeny na značce a že bychom si jich měli vážit a možná i resuscitovat, když je to možné a finančně únosné.
Ať se dále rozrůstá skupina milovníků desek a starých, krásných přístrojů.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mají hodnotu, to ano, sběratelskou když neřeknu muzeální. Uvědom si že společnost chudne, řízeně hmotně i morálně upadá
proto levný hromadný produkt z Číny, economies of scale.
Je to běžná praxe, neopravovat, vyměnit za nový, vyjde to levněji, práce servisáka nákladná, díly drahé, nedostupné, spousta administrativy kolem. Platí nejen u gramofonů.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

To je zase vlákno *sunglases*

VŠECHNY gramofony se určitě nevyrábějí v Číně...

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

tomášHy píše:Zdravím!
Procházel jsem internet a koukám, že všechny gramofony, co nabízejí firmy jako např.: RELOOP, AT, LENCO a jiné, jako by si z oka vypadli. Vypadá to, že to bouchaj v Číně, akorát tam dávají jiný potisk a slipmat. Když jsem se ptal v prodejně ALZA, kdo jim dělá smluvní servis na gramofony AT, po dlouhém hledání na internetu mi řekli, že opravna není, a tuďíž se servisem jedině k nim. Tak si myslím, že když je problém, tak od vás vezmou gramofon, hodí ho do šrotu a daj vám jiný. Asi se jim to vyplatí, než to posílat někam na opravu. Pravděpodobně to dělaj v obrovských seriích. Takže nezbavovat se starých strojů. Jsou to opravdové originály.
Tome tohle vlákno mě oslovilo.
Naživo je to ještě horší než z produktových fotek.
V marketu nabídli ke každému asijskému gramci (příšerné plastové retro) LP úspěšného českého pěvce.
Celková cena je opravdu neuvěřitelně nízká a zač ty Mekosoniky vyrobili si netroufnu odhadnout.
Poplatky marketů jsou značné, marže velkorysá, daň a doprava, úctyhodné.
Ale hrát se na tom nedá.

Reklamace se háží do kontajneru na skládku. když se povede reklamovat pod 30%, je prodej úspěšný.V Tesle Litovel se dělalo 250t. ks gramofonů ročně. Zlatá osumdesátá.

Nedávno slavil Pro-Ject 500t. gramofonů, za 15 let.
Digital zvítězil ve své nejděsivější podobě : MP3.
Fajnšmekři opravují Tatry a Pragovky, my Tesly a Thorensy.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Zlatá osumdesátá ?

...to asi těžko !

Pamatuješ, kolik stálo gramofonový šasí ?...nebo celej gramec ?
Klidně celou dělnickou vejplatu.

A buďme upřímní, nic moc extra to teda nebylo.
Vem dnešní průměrnej plat a kup si za to gramec.Bude perfektně zpracovanej a nebude na něm potřeba něco dodělávat.
...

Zlatá osumdesátá, ale v kapitalistickym zahraničí, rozhodně né u nás.
Nebo leda jako retro vzpomínka.
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Celá léta před sametovou pohromou 1989 byla Tesla pomlouvaná, zesměšňovaná, TEchnika SLAbá prej, očumovaly se výkladní pulty Tuzexu a cizí audio Hi-Fi katalogy. Dovoz a výběr prakticky neexistoval, vycestovat se jen tak nedalo. Najednou...Tesla dobrá, sentiment a nostalgie. Zajímavý paradox. Ovšemže, gramofon stával mnohdy celou jednu výplatu. Jenomže ten se kupoval 1-2x v životě a bez něho se dalo žít, bez jídla, oblečení a bydlení těžko.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Ak Ti chýbajú tie roky pred "sametovou pohromou" tak sa môžeš vysťahovať na Kubu. Tam to ešte funguje. Hranice sú už otvorené.
Mne TESLA nechýba Nespomínam na ňu s nostalgiou
Ak si chceš kúpiť gramofón za jednu vyplatu môžeš. Nikto ťa nenúti kupovať tie šmejdy z Číny.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

S tou Kubou jseš trapnej jak Jakeš na Červeném Hrádku. 1000 000x opakovaný vtip není vtipnej, víš ?

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

To nebol pokus o to byť vtipný.
Vtipný si bol Ty s tým keď píšeš ako tu bolo super pred sametovou pohromou, keď boli potraviny lacné a boli sme tu zavretí ako ovce v ohrade. A aká super bola elektronika TESLA.
Najlepší boj proti čínskym šmejdom je ten že si ich nekúpim.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Nemíním rozebírat poměry před a po roce 1989,ale gramofony TESLA byly na solidní úrovni a typ NC 500,což byl ,dle mého nejlepší gramofon z produkce TESLY, byl limitující jen přenoskou,která se do něj standardně montovala.Ostatně na tomto typu vybudovala firma PRO-JECT svoje jméno.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Mimochodem, Tuzex v oněch dobách prodával většinou pěkný šunt. Pamatuji si, jak jsem druhý den po zakoupení zesilovače Technics SUV4X běžel zpět s vadným kusem jenom proto, abych se dozvěděl, že stejnou vadu mají všechny dodané kusy (brum v jednom kanále). Za vrácené peníze jsem později koupil jiný zesilovač Technics (něco jako SUV 505?). Doma jsem zjistil, že to hraje hůř, než Tesla (typ si nepamatuji, bylo to ve dřevě, asi 2x15W). Reprobedny, prodávané v Tuzexu, to byl taky horor. Za stejné peníze se dal pořídit lepší zvuk od Tesly nebo od Hifi klubu. Gramofony z Tuzexu byly sice automaty, ale zvukově měly domácí gramofony ve stejné cenové relaci navrch. Kvalitní hifi se v Tuzexu moc neobjevovalo a pokud ano, tak pokud jste nebyli veksláci/řezníci/zelináři, tak to pro nás bylo stejně nedostupné.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Samozrejme s tým plne súhlasím.Tuzex vozil bežnú spotrebku a niekedy aj vraj druhú triedu. Nevozili nikdy žiadny high end.
Predával ju predražene tak ako to spravila teraz kuba s dovozom nových áut.
Tesla gramce neboli zlé, ale o ostatnej elektronike od Tesly by som to nepovedal

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

tujatuja píše:Doma jsem zjistil, že to hraje hůř, než Tesla (typ si nepamatuji, bylo to ve dřevě, asi 2x15W).
AZS 215 - 217 ?? Taky jsem ho měl, lišily se jen výstupním konektorem na sluchátka. 215 ho měla vzadu, zatímco novější 217 vepředu.

http://www.radiomuseum.org/r/tesla_azs215azs_21.html

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět