Výběr gramofonu

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
jirotel
Kontaktovat uživatele:

Výběr gramofonu

Příspěvek od jirotel »

Zdravim kolegové, rad bych se nekam posunul a kokam po novem gramofonu. 1. Varianta je rpm5.1 project, 2. Varianta vyber ze starsich gramofonu typu denon dl59l, 60, pripadne dual atd...
Budu rad kdyz mi nasmerujete spravnym směrem, pokid starsi pocitam i s pripadnym tuningem v podobě jineho ramenka typu sme 3009 a predrtatovanim ramenka.

Predem diky za Vase postrehy :)

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr gramofonu

Příspěvek od hifistan »

Rozhodně NE žádný ProJect :-))))

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Možná by jsi mohl hifistan nám i sdělit důvody tvého názoru a jaké máš technické a poslechové zkušenosti s P-J, když už jsi takový ProJectobijec skrze vlákny.
Za mě Pro-Ject ano. Jsem tak trochu patriot a tak už to že se vyrábí za kopcem má plusové body. Vybral jsem si "základní" Debut III S Audiophile. Z gramofonu nelezou žádné pazvuky, motorek v reprodukci není slyšet, nebo pouze v poslechovém tichu velmi lehce až na víc jak dvojnásobné než poslechové hlasitosti, konstrukce je jednoduchá "blbuvzdorná" , žádné zbytečnosti navíc a nedokážu si představit co by se tam mělo porouchat. Ke gramci velmi slušný připojovací kabel (kabely neposlouchám), ale je prostě velmi solidně udělaný a není to žádný elektroword. Napájení je naprosto ticho, žádné syčení, pískání a jiné pazvuky co z těchto zdrojů obvykle lezou, absolutně nehřeje. A ocenění EISA, ... muže někdo namítnout že je koupené, .... pokud ano, tak Pro-Ject si už těchto ocenění koupil dost. Vytknul bych maličkost a to spínač napájení. Není jak z gramofonu ale jak z "kávovaru", funkčně to ale zvládne s přehledem.

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Nooo, ja myslim, ze hifistan ma uplnu pravdu.
Pro-Ject je firma, ktora ma v nasich koncinach nadpriemerne renome, nezalozene na skutocnosti.
Ale kto raz okusil ine gramce, vie, o com je rec. a toto plati napriec vsetkymi triedami.
Takisto som bol v leveli hrackarskych gramofonov, a tiez som bol v tej dobe spokojny.
Obrovsky prinos Pro-Ject-u tkvie v tom, ze sa zasluzili o masove rozsirenie " gramo rodiny", ktora by bez nich asi nikdy nenadobudla dnesne rozmery, to treba jednoducho uznat.
P.S.: Toto nie je ziaden hejt, je to fakt.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

@Vinco, a v čem konkrétně to teda vlastně je? O com je ta rec?
"Ale kto raz okusil ine gramce, vie, o com je rec. a toto plati napriec vsetkymi triedami."

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

už se to na fóru řešilo aspoň 10x ale nic, odpovím:
starší kousek, Technics BD, DD, QD...stačí poloautomat s přenoskou syst.T4P
(snadná montáž a výměna na principu konektoru)
strobo a pitch control (vari-speed) výhodný leč ne rovnou nezbytný

dj.kure
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dj.kure »

Souhlasím se Strejdinem, po téměř dvaceti letech jsem se vrátil k LPs a započal tak, aby to bylo nenásilné a designově trošku moderní. Hned mi padl do oka ProJect Elemental, protože jsem si říkal, že si to pustím jen párkrát a zase od toho odejdu. A ono kupodivu ne. První věc, kterou jsem udělal byla výměna hrotu na originální přesnosce Ortofon OM5e za OM10. Vydržela tam celý měsíc a pak jsem ji vyměnil za skvělou a nedoceněnou Acutex Model 410E. Ten gramofon je naprosto jednoduchý, blbuvzdorný, má skvělé lehké raménko, velmi silný motor bez kolísání otáček, žádný extra brum se nekoná. Velmi milé překvapení, jak i 40+ let staré nosiče dokáží člověku vyhnat husinu na kůži. Pro začátek - za mne - ProJect určitě ano, rozhodně se není zač stydět a pro začátek je to více, než dostačující, vydrží díky jednoduché konstrukci dlouhá léta.

Odpovědět