MB, Tvůj předzesilovač a jeho "integrované" phono, mi nedá spát.
Podporuju první výběr, 6 PerspeX a 2M Bronze.
Magneticky odpružené šasi s ramínkem 9 cc Evolution, je můj nejoblíbenější zvukostroj z P-J.
2M Bronze má naléhavý výrazný zvuk, silný výkon pro jakýkoli RIAA předek.
Báječně si rozumí s lehkým ramínkem EVO9" a hrot je tichý.
Tím nevyřadí opotřebované LP. (Valencia mi dala najevo počet přehrání a stav LP)
6 PerspeX je pak připraven i pro drahé přenosky kolem 50 a více t.
Tu a tam se vyskytne velmi výhodný nákup MC LO (jakékoli značky).
Provoz například

Ortofon MC A90, VDH Colibri anebo Sumiko Celebration na Xperince Acryl sice možný, ale nikoli přiměřený.
Gramnofon hraje jako celek a je-li sladěný s "dobrou energií" , osazením špičkové MC LO přenosky získáme plné využití potenciálu.
ClearAudio Sigma není z nejdražších MC LO, ale test poslechu na levném P-J Xpression, dopadl bledě.
Kamarádův Pro-Ject 6 PerspeX s prodrátováním VDH MCS150M, který jsem měl tu čest doma poslouchat, mě zaskočil překrásným malebným zvukem Sumika Blackbirdu a mojí Sigmy.
Jakobych ji dosud neslyšel, Blacbird se do toho opřel a plný a přitom barvitý zvuk, linul se a plnil pokoj příjemnou energií.
A to je zážitek o který mi jde především !
Stejně tak excelentní a "pleťová" MC LO Ortofon Valencia nevyužila potencionál na mé bývalé kompromisní soupravě a akustice.
Až poslech u kolegy Berky, mě sroloval "štrample", kde jeho velmi pečlivě doladěná a drahá sestava a akustika, odhalila potenciál a zvuk, linoucí se z Valencie na mém starším gramofonu.
Na 6 PerspeX je výrazně lepší obrácené ložisko oproti Xperience Acryl, výrazně lépe oddělený motorek pohonu od šasi a to magnetické odpružení si tak rozumí s ramínkem, že považuji celý model za "magický".
Zvuk odpruženého PerspeXu považuji za veliký analogový zázrak, neboť jedinou slabinou modelu je podání nejhlubších basů, čemuž se dá napomoci volbou dobře basující přenosky. (Sumiko Celebration, Blacbird, Dynavector...)
Doména analogu- středy - vokály - výšky, jsou z PerspeXu magické.
A ani ultradetailní, razantně basový zvuk RPM10 mi nepřijde tak odměňující, protože já vyznávám radost z poslechu.
Z nepřesnosti popisu dotazu cítím sbírání zkušeností a nejistotu. Tazatel nepíše oblíbený žánr, stereofonní soupravu, stav velikost sbírky LP.
Pro tento případ, bude-li první přenoskou Ortofon 2M Bronze, je to krásný začátek a já sám ji poslouchám s uspokojením.
Neboť spolupráce s ramínkem P-J, P-J Tube boxem SE a nevybíravost k LP je příjemná.
Pro přechod na systém přenosek s pohyblivou cívkou a nízkým výstupním napětím MC LO, musí majitel splňovat několik podmínek, aby diamantového pokladu využil naplno.
Kvalitu gramofonu zmiňuji. Velké nároky na RIAA phono, či alespoň převodní trafo z MC LO na vyšší napětí pro MM phona.
Větší sbírku LP nejlépe v dobrém stavu a odhodlání dokupovat nové, dobře vylisované a nahrané desky.
Čistota a praní sbírky ať už svým zařízením, nebo u dodavatele. (Recal pere LP !)
Nekompromisní upevnění gramofonu na polici či extrémě bytelný rack.
Co odpustí 2M Bronze, to MC LO "zahraje".
Stereo souprava musí přenést a vyzářit "energii", do dobře upravené poslechovky.
V koupelně nezahraje ani EAT Forte s Ikeda IT.
Není-li analogový milec připraven dát se pohltit koníčkem, může vlastnit levný gramofon a drahou přenosku, ale neuslyší ji...
Není-li příznivec analogu ještě připraven a přesto si chce udělat radost s nejlepším poměrem výkon-cena-zvuk, našel jsem model jež mě oslovil oněmi vlastnostmi i designem.
Pro-Ject Xperience SuperPack.
V Německu ji prodávají za příznivých 1175 Euro.
Vidím jedinou slabinu, integrovaný motorek připevněný k šasi.
Pro české kutily výzva, k odstranění plastového krytu pod motorkem a upevnění motorku podobně jako u v litovelském SEV vyrobeném Music Hall MMF-7.
http://audio.com.pl/testy/music-hall-mmf-71:4
Dobře zvol společníka a "živého" analogového přítele na mnohá léta spokojenosti a štěstí.