Gramec som nakoniec zlozil tiez, bol som prekvapeny z toho magnetickeho nadnasania, cely tanier na tom pekne drzal, dokonca sa oska nedotykala ani tej gulicky dole, vsade na fore pisali ze to bude problem ze to bude plavat.. mal som to na akcii plavalo to menej ako vedla stojaci trnasrotor za 13.000 Eur, takze zas len teoreticke kecy a tych je tu plno, takze uz davno uznavam len rady ludi co nieco aj postavili a maju to REALNE odskusane. Problem bol trocha roztocit tanier, muselo sa pomoct rukou, ten project motor nevedel roztocit 5kg tanier, tak som planoval dokupit druhy motor, k tomu uz nedoslo, lebo ma zacali zaujimat tangencialne gramce, tak som tento predal zaujemcovi, ktoremu sa pacila mechanicke prevedenie a kupil to aj so SME ramienkom komplet. Keby som mal dielnu, urcite spravim verziu 2.0, nieco malo skusenosti som nabral pri verzii 1.0

Najlepsi material pre telo sa nakoniec ukazal sendvic drevo, hlinik drevo, hlinik.. dobre sa to reze a podla merania rezonancie to malo lepsie vlastnosti ako zulovy monolit. Ak to niekomu pomoze, budem rad. M