Analogově hrající cd přehrávač
Analogově hrající cd přehrávač
vlastním cdp Marantz cd4000 (dac - TDA1545 - SAA7378). Od začátku mi vadí jeho kovový digitální zvuk, obzvláště suché výšky (a taky zahuhlané basy). Např. AQ RedDragon má projev mnohem zábavnější (i když někdy trochu moc hutný). Hledám cdp, který by hrál "analogově" jako dobře nahraná kazeta, hlavně aby měl kulaté neagresivní výšky. Byl bych velmi rád za typy do 15 (max 20) tisíc Kč, které se tomu alespoň blíží. Nebraním se ani novějším bazarovým kusům (starší asi kvůli laseru a mechanice ne). Děkuji.
Re: Analogově hrající cd přehrávač
Vyzkoušej to do sluchátek, ať se potvrdí chyba u playeru, nebo jinde.
Jedno z řešení je nechat v Casea implementovat do Tvého Marantz buď DAC Sirius 3 nebo Lynx . Zvukový přínos neskutečný Mám DAC Lynx ve Vincent S3 a plná spokojenost, žádná agresivita, zvuk podobný analogu.
- sluchátkový výstup je úplně příšerný (chyba v řetězci to není)
- casea - když jsem toho Marantze kdysi kupoval, bylo to kvůli kvalitní mechanice - ale je to entry model (starý entry model) - takže si nejsem jistý, zda se u něj ta casea investice vyplatí
přesto děkuji
- casea - když jsem toho Marantze kdysi kupoval, bylo to kvůli kvalitní mechanice - ale je to entry model (starý entry model) - takže si nejsem jistý, zda se u něj ta casea investice vyplatí
přesto děkuji
Základní model používá většinou stejnou mechaniku jako modely vyšší.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Rada se sluchatky je mimo. Sluchatkove vstupy jsou u pristroju tehle kategorie hodne odflaknute a hlavne tim padem neni nicim zarucena shodnost zvuku ze sluchatkoveho vystupu a linkoveho vystupu.
O vlastnim zvukovem charakteru sluchatek nemluve. Tzn. cesta sluchatkovy vystupni zesilovac-sluchatka nerekne o zvuku cesty linkovy vystup-zesilovac-bedny vubec nic.
S Caseou bych byl opatrny, svym charakterem je spis neutralni az analyticka. Urcite nehraje analogove mekce, spojite, medove, hladce ci jak ten charakter nazvat.
Za stanoveny rozpocet to bude hodne tezke. Chtelo se mi napsat Ayon, ale tam je cenovka i u bazaru jinde. Urcite vyzkousej Denon rady 15xx nebo NAD C565 BEE.
A jinak - jses si jisty, ze ona ostrost ma puvod jen a ryze v CD prehravaci?
O vlastnim zvukovem charakteru sluchatek nemluve. Tzn. cesta sluchatkovy vystupni zesilovac-sluchatka nerekne o zvuku cesty linkovy vystup-zesilovac-bedny vubec nic.
S Caseou bych byl opatrny, svym charakterem je spis neutralni az analyticka. Urcite nehraje analogove mekce, spojite, medove, hladce ci jak ten charakter nazvat.
Za stanoveny rozpocet to bude hodne tezke. Chtelo se mi napsat Ayon, ale tam je cenovka i u bazaru jinde. Urcite vyzkousej Denon rady 15xx nebo NAD C565 BEE.
A jinak - jses si jisty, ze ona ostrost ma puvod jen a ryze v CD prehravaci?
ad Nad, Denon - přesně tento typ rad jsem potřeboval
ad ostrost - "digitální ostrostí" jsem si jistý (různé zesilovače + přímé porovnání s RedDragonem), až mě překvapilo jak má zdroj signálu vliv na výsledek
ad ostrost - "digitální ostrostí" jsem si jistý (různé zesilovače + přímé porovnání s RedDragonem), až mě překvapilo jak má zdroj signálu vliv na výsledek
Charakter zvuku Casea popisována Pitrsem odpovídá pouze u DAC Sirius 3. DAC Lynx je daleko sofistikovanější s hladkým i výškama a hlavně byl kladen velký důraz na projev basů, které netrpí stejnobasem, mají melodií a precizní prokreslení. Pravda je, že poměrně dražší než Sirius 3, který jsem měl před Lynxem.