Takový nesmysl se tady již dlouho neobjevil. Mě PC, instalace a programování živí. Zdroj mám takový jaký mám. A určitě to není proto, že bych neuměl nastavit zvukovou kartu nebo foobar. K tomu ostatnímu se radši nevyjadřuji.

Myslim, ze s takovou urovni vztahovacnosti bys radeji nemel chodit na ulici.pasul píše:K tomu co napsal Noid jsem měl připraven opravdu dlouhý projev. Ale kašlu na to. Jen bych rád napsal něco k té jeho poznámce o negramotnosti lidí, co mají doma drahý zdroj jen proto, že nedokážou pracovat s PC. Ono to je totiž na pár facek. A myslím si, že to uráží dost lidí.
Takový nesmysl se tady již dlouho neobjevil. Mě PC, instalace a programování živí. Zdroj mám takový jaký mám. A určitě to není proto, že bych neuměl nastavit zvukovou kartu nebo foobar. K tomu ostatnímu se radši nevyjadřuji. *headbang*
Ten dlouhý kabel je spdif, tj. digitální přenos, v těchto rozměrech délka nehraje roli, jen případná kvalita stínění kabelu, pokud by se do něj naindukovalo něco rušivého. Mi se to děje, když v pokoji zapnu nějaký spotřebič, tak od toho jiskření nebo čeho to na zlomek sekundy zaruší, jinak nic. Jaký použít konkrétní kvalitní kabel bohužel žádný technik asi není schopen poradit, tak mám ten, co mám. Předtím jsem pc a dac měl propojeny optikou, ale ten koax je mnohem lepší.fox píše:A co například kabely. Píšeš, že máš počítač ve vedlejší místností. Nemá délka kabelů nějaký negativní vliv ?
fox píše:Umí někdo z vás porovnat kvalitu zvuku z počítače se vším příslušenstvím, které k tomu patří a CD přehrávačem za stejnou cenu ?
a) Nevím jak kdo postupuje při návrhu PC určeného k přehrávání audia, ale já jsem hledal mechaniku, která by dobře načítala i poškozená media, takže u mne tehdy zvítězila HP dvd840i, která podle několika testů mechanik byla v tomto ohledu nejlepší. Úkolem mechaniky v PC je totiž jen přečíst a odeslat přečtěná data na HD a to v nejvyšší možné kvalitě. Takže nepřehrávám CD v mechanice, ale až z pevného disku.fox píše: - vliv levné mechaniky počítače pro načítání dat s CD do počítače a jeho vypalování na stejné mechanice.
- vliv vibrací celé skříně počítače na výslednou jakost signálu.
noaid píše:- dopravit ty nuly a jedničky správně k převodníku - to provede každý počítač na 100%, jinak by nemohl počítat
noaid píše:Jaký použít konkrétní kvalitní kabel bohužel žádný technik asi není schopen poradit, tak mám ten, co mám. Předtím jsem pc a dac měl propojeny optikou, ale ten koax je mnohem lepší.
A co když je převodník ve zvukovce?dadaft píše:noaid píše:- dopravit ty nuly a jedničky správně k převodníku - to provede každý počítač na 100%, jinak by nemohl počítatnoaid píše:Jaký použít konkrétní kvalitní kabel bohužel žádný technik asi není schopen poradit, tak mám ten, co mám. Předtím jsem pc a dac měl propojeny optikou, ale ten koax je mnohem lepší.
Taky si to myslím.pipis píše:Nestačil, je to nesmysl. Zkoušel jsem pro stejný převodník PC, logitech Duet, více CD přehrávačů a vždy z toho lezl jiný zvuk. Třeba z PC aV podstatě by stačil jakýkoli přehrávač, připojený na kvalitní převodník a bude vymalováno. Vždyť jde o jedničky a nuly.
Duetu to bylo dost špatné, ale PC s optimalizovaným SW a s pořádným koax. dig. výstupem jsem neměl zatím možnost vyzkoušet.
To ani náhodou. Kromě těch jedniček a nul ještě záleží hlavně na jejich přesném řazení v čase. Jejich časovou vzdálenost. To je ta největší potíž a rozdíl oproti zbytku digitální cesty, kde ten časový faktor nehraje roli.fox píše:V podstatě by stačil jakýkoli přehrávač, připojený na kvalitní převodník a bude vymalováno. Vždyť jde o jedničky a nuly.
Toz nam prozrad jak to jedadaft píše:noaid
hezký pokus. za komentář ovšem nestojí.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti