Behringer Ultramatch PRO SRC2496
Lukáš Fikus na Lampizátoru je z tohohle převodníku úplně na větvi.
http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRA ... inger.html
proč?
Behringer Ultramatch PRO SRC2496
Re: Behringer Ultramatch PRO SRC2496
Nepsal tady o něm nedávno člen Vít?
A proč se ptáš? Předpokládám, že tě zajímá ten převodník a ne Fikus.
A proč se ptáš? Předpokládám, že tě zajímá ten převodník a ne Fikus.
jo, převodník.
proč by měl být v něčem lepší než jiné v téhle ceně?
proč by měl být v něčem lepší než jiné v téhle ceně?
Pro mě je především záhadou Fikusův vkus. Pro TDA1541 používá hrozně velký I/V odpory, asi třikrát víc než se doporučuje všude jinde. Kolem doporučené hodnoty je vliv odporu na zvuk velký. Asi se výš ta závislost zeslabuje, jinak si neumím představit, co mu z toho leze. Někdy mám dojem, že tihle lidé už toho slyšeli víc, než je zdrávo. Třeba Cadeddu z TNT audia zase ujíždí na zesilovačích třídy T pro počítače. Ne že by třeba T-amp byl špatnej, ale...
Fikus nejvíc chválil upsampling.
Fikus nejvíc chválil upsampling.
Nevím co víc bych napsal či řekl mám tu na to dvě vlákna - ale - Behringer SRC2496 za danou cenu:
1) hraje slušně ve "stock" verzi a to včetně sluchátkáče, základem je AKN DAC čip 4393 (na netu se prodává za 4-5000 kč)
2) dá se snadno upgradovat
2a) výměna diod, elytů a op-ampů
2b) + hodiny s vlastním napájením
2c) + bypass analogové sekce - kvalitní mkp kondíky ven přímo z DACu (naked output)
2d) + lampová analogová sekce alá lampizator (SRPP, Cathode follower triode, Anode follower single triode, SRPP+...) -tu tam akorát není moc kam narvat
3) umí konvertovat mezi digitálními zdroji a pouštět to navíc paralelně (AES/EBU > optika > koax)
4) je slušný AD převodník, pokud si chce někdo něco někam nahrát
a má nějaký digitální vstup.
Až dobastlím svoji "Blackgate ultimate nevímco" verzi, třeba ti ji půjčím.
1) hraje slušně ve "stock" verzi a to včetně sluchátkáče, základem je AKN DAC čip 4393 (na netu se prodává za 4-5000 kč)
2) dá se snadno upgradovat
2a) výměna diod, elytů a op-ampů
2b) + hodiny s vlastním napájením
2c) + bypass analogové sekce - kvalitní mkp kondíky ven přímo z DACu (naked output)
2d) + lampová analogová sekce alá lampizator (SRPP, Cathode follower triode, Anode follower single triode, SRPP+...) -tu tam akorát není moc kam narvat
3) umí konvertovat mezi digitálními zdroji a pouštět to navíc paralelně (AES/EBU > optika > koax)
4) je slušný AD převodník, pokud si chce někdo něco někam nahrát

Až dobastlím svoji "Blackgate ultimate nevímco" verzi, třeba ti ji půjčím.
Vít
díky za odpověď.
zvláštní je, že když jsem dal Behringer do vyhledávání, nic mi to nenašlo. proto jsem zakládal taky vlákno. ale třeba jsem tam měl překlep.
(i když to vyhledávání blbne. když zadám např. "densen", napíše mi, že hledaný výraz musí mít aspoň 3 písmena!?!)
díky za odpověď.
zvláštní je, že když jsem dal Behringer do vyhledávání, nic mi to nenašlo. proto jsem zakládal taky vlákno. ale třeba jsem tam měl překlep.
(i když to vyhledávání blbne. když zadám např. "densen", napíše mi, že hledaný výraz musí mít aspoň 3 písmena!?!)
jo. takhle formulované mě to ještě nikdy nenapadlo, ale souhlasím - někteří fakt chodí po hranách.petrL píše:Někdy mám dojem, že tihle lidé už toho slyšeli víc, než je zdrávo.
S tím vyhledávačem u nás máš pravdu. Již se mi to stalo také. A bez překlepu.
Nevím v čem máte s vyhledávačem problém. Jak vyhledání "densen" tak "behringer" u mě proběhlo bez problémů a dostal jsem jako výsledek vlákna kde se vyskytují.
Ale netuším jestli všechna.
Ale netuším jestli všechna.