Nové zprávy o Node Nano
Včera letěl do kouta.
Několikrát jsem ho minul s pohledem plným pohrdání.
Ráno
mi to přesto nedalo a řekl jsem mu to na plnou hubu:
"Tak, teď ti dám poslední šanci. A schválně tě připojím nejhorším coaxem co mám a ty budeš hrát hnusně a bude to vyřešené..."
Ale přece jen je to malý počítač, takže jsem dle návodu udělal úplný reset. Každý si zaslouží druhou šanci.
Při načítání hromady aktualizací jsem při procházení BluOS zjistil, že streamer v pohodě načte složky s hi-res muzikou v počítači, takže připojovat HDD vlastně netřeba. Dobrá věc.
Ze dna šuplíku jsem vylovil Chord C-digital, který to vždycky projel se všemi ostatními coaxy a nikdy jsem ho nepoužíval.
No a hraje to jako z praku.
Docela jsem se odpálil na Lutoslawského Třetí symfonii.
https://tidal.com/album/127895202/u
Na začátku třetí věty, když celá smyčcová sekce, od bas po první housle, prsty zadrnká na struny, je to vyloženě fyzický zážitek na poslechovém místě. A když se pak přidají dechy, jsou tak evidentně až za houslovou sekcí, že prostě chlupy v pozoru............
((( jo jo, na tohle mě užije )))
Ale i hip-hop je neskutečná palba...
Zároveň musím říct, že i softwareově to funguje bez problémů. Streameru ovšem nesvědčí, když se s ním moc experimentuje a například do něj pustím Tidal i Spotify současně. To se pak začne cukat. Nicméně není důvod, proč to v reálu dělat, takže v poho. Ta hláška s černou obrazovkou se objeví jen u několika konkrétních skladeb, zatím mám tři, není to obecné, nevím, nějak u těch třech se grafika ztratí, hudba hraje dál a je třeba využít nabídku "home" a znova se cvaknout na ten výběr.
Bluesound Node Nano je moderní streamer a digitální transport s dobrým zvukem a pár drobnými neřestmi, který potřebuje připojit na filtr a v případě spojení s DACem pomocí koaxu i vyzkoušet několik modelů.
Zajímavý výsledek pro mě. Nechám to přes koax, i když usb výstup je o chloupek lepší a míň náchylný na cokoliv. Koaxiální vstup měl být původně pro CD transport, ale já ty plastová kolečka nezvládám, pořád se to válí, zavazí, někam padá, a jsou odřené do bíla............... ne ne, když bude streamer přes koax, usbčkem zůstane připojený comp, ať už nazvučit nějaké video nebo poslechnout rozhovor na informačním serveru... A taky pro Spotify na hledání a tak. Streamer pak přes tidalovskou aplikaci na streaming a BluOS přehrávač na (zatím skromnou sbírku) hi-res z disku...............
Takže nakonec to tak špatně nedopadlo. Vzhledem k tomu, že pro železo není moc místa, jsou ty dvě "krabičky" Bluesound Node Nano a Audiophonics DA-S250NC vlastně nic. Přesto dokáží nakrmit mé monitory k sluchátkové detailnosti a 4,5 metry široké a libovolně hluboké, dokonale strukturované scéně. Jsem v klidu.