Názorně je vidět, že přes moji snahu to stále ještě není to pravé ořechové a že je potřeba ještě mnoho úsilí. V tom českém překladu je vše o tomto problému, který velice úzce souvisí s tou starostí o komponenty, kterou zde nastínil Jirka83.
Faktem je, že moc (prakticky skoro vůbec) známý není, někdy mám pocit, že většímu rozšíření vadí právě požadovaných 78 € za aktivaci demo. Když tak nyní nad ním přemýšlím, nejsem si t jist, zda je to bit-perfect přehrávač. Minimálně mi je podezřelé použití tahových regulátorů Q1 - Q4, které se mají nastavit z hlediska optimálního zvuku a to způsobem "každý jak se mu to líbí". Dokonce je na tom fóru vlákno, kam uživatelé mají napsat optimální nastavení dle jejich pocitů...Hlava píše:Zmínka o XXHighEndu mě zaujala, tak jsem se jal přes Google pátrat .....
......Lze jej podle mě nazvat vším, jen ne uživatelsky přívětivým. Ale je pravda, že asi nějak obchází kompletně Windows (u mě 7 64bit), protože ač mám ve Win nastaven natvrdo upsampling na 24/192, tak přes XXHighEnd to do Lyngdorfa valilo tak, jak jsem to v něm nastavil (třeba 16/88.2). Jenom to ovládání jsem moc nepobral ...
Ano - tak to má být. Každý má nárok na vlastní pohled na věc a každý má nárok na svoji pravdu.noaid píše::..........Mám na problematiku velmi odlišné názory než Aleska.
To jen aby náhodný čtenář neměl pocit, že byla zjevena PRAVDA a nechal si určitý odstup.
Ale nemám moc potřebu to víc rozebírat. Bylo by to na dlouho.
Pokud to někomu přinese dobrý pocit, nechť si to užívá.
Já šel se svými názory na trh a jsem ochoten o nich diskutovat. Stačí najít odvahu, založit si vlastní vlákno se svým pohledem na věc, a do té debaty s ostatními jít. Já si tě vážím, protože v mnohém jsi mi nezištně poradil a pomohl, ale s tou tvou větou se tak nějak nemohu smířit.noaid píše::......Ale nemám moc potřebu to víc rozebírat. Bylo by to na dlouho.....
Můžeš říct jaké a v čem? Kolik ti jich běží celkem? Třeba počet řádků procesů ve správci úloh.alenzo píše:některé spuštěné procesy mají vliv na zvuk co leze s foobaru
Pevný resampling - otázka názoru. Na slovanetu jsem našel tento žebříček:alenzo píše:......... Co mě, ale odrazuje (stejně noida) - pevný resampling. 16bit/44,1KHz nahrávka se mi více líbi v nastavení na 16bit KS než ASIO a Cplay. Kdyby to bylo možné vypnout a porovnat. Moje latence je 8mikroS.
Vynechme transporty a zůstanou nám Luxman D-N100 , což je neresamplující 44,1 kHz přehrávač a Meridian 808.02 , což je přehrávač resamplující 44,1 na 176,4 kHz ....Seznam prehravacu , ktere jsou na stejne urovni a kde se neda subjektivne rici , ktery je nejlepsi , tady rozhoduji prakticky jen osobni preference . Pochazi z magazinu The Absolutesound . 'The Best CD player' - it is 'One of the Best/Finest CD Players' quote is suitable!!
1. Esoteric- P-01 Transport with D-01 DAC
2. Reimyo- DCT-777 Transport with DAP-777 DAC
3. Luxman- D-N100 Player
4. Accuphase- DP-800 Transport with DC-801 DAC
5. Meridian- 808 Signature Reference CD Player
6. EMM Labs- CDSD Disc Transport with DCC2SE DAC
7. Audio Aero- Capitole CD Player
Při hledání na netu jsem objevil optimální nastavení procesů v cMP2noaid píše:Můžeš říct jaké a v čem? Kolik ti jich běží celkem? Třeba počet řádků procesů ve správci úloh.alenzo píše:některé spuštěné procesy mají vliv na zvuk co leze s foobaru
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti