Alesko, neber to osobně, ber to tak, že na to prostě nemám moc čas se nad věcmi, které mám v sobě jasné a vyřešené, nějak moc zamýšlet a formulovat, protože je to opravdu složitá otázka, související s tím, jak to v PC vše chodí. Nastolil jsi svými příspěvky dlouhou řadu otázek a reagovat na to je pro mne momentálně nemožné.
Taky nemám moc chuť a energii čelit a vysvětlovat Těmokterýchsenemluví. Věnuji ji momentálně jiným věcem okolo přehrávání, které mne zajímají, protože informace, které jsem zjistil, brzo začnu ověřovat, instalovat, určitě budou zpočátku problémy s funkčností, takže nastoupí další studium, a uvidím, jestli to bude posun nebo propadák.
Já těch nápadů, co vše by se dalo zkusit apod. mám hodně a nemám ani čas je sám realizovat. Např. by mne zajímalo, jak moc bitperfect je foobar. Na to teoreticky stačí propojit spdif in a out, nahrát výsledek, vstup i výstup v editoru časově sesynchronizovat, softwarově porovnat. Nechce to někdo zkusit a dát pak k dispozici výsledek vč. obou souborů? Mne to vždy napadne v práci, doma, kde tu možnost mám, jsem zase zahlcen jinými věcmi.
Měl jsem kdysi v plánu i dát k dispozici kompletně nakonfigurovaný univerzální portable foobar v1.0 se všemožnými užitečnými pluginy, o kterých asi ani většina neví, že existují, nakonfigurováno několik interface vč. něčeho jako fooava (vypadá to sice hezky a efektně, ale pro mne prakticky naprosto nepoužitelné) atd., ale z toho jsem už vyrostl. Pokud někdy, tak to bude hodně adresné. Důvody nechci rozebírat, jeden z nich je ten, že každý má stejně svůj vlastní přístup, který nemusí být s mým kompatibilní.
K tvé (v podstatě převzaté od autora cplay) filosofii jen to, že je pro mne příliš ortodoxní a paranoidní, nemyslím, že by bylo nutné dělat až takové harakiri jako ořezávat systém na minimum. Cplay ani xxhighend nejsou bitperfect přehrávače, oba upravují, resamplují a zkrášlují zvuk, což může být v některých případech atraktivní. Ten resampling je finta, kterou používají, ten zbytek je podle mne jen omáčka.
Ještě jeden námět k přemýšlení - nevěřím, že by ses snahou o snížení latence z tvých asi 50 us na méně dostal zvukově dále. Já ji mám tak 10x větší než ty (400-500 us) a hraje to slušně v rámci možností mého dacu. Je fakt, že tak jednou za jednu a více hodin se objeví výpadek, ale to jen když mám dac připojen koaxem, když je to optikou, tak výpadky nejsou, tudíž to nebude sw problém ale problém v tom propojení koaxem - asi občasné zarušení - je 15m dlouhý. Ale když ono to na něj hraje lépe

Lepší propojení koaxem budu řešit až na to bude čas, jestli někdy bude. Možná to vše nakonec propojím ještě úplně jinak