cMP2 – Windows XP softwarový player na vašem PC.

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
koshman56
Kontaktovat uživatele:

Re: cMP2 – Windows XP softwarový player na vašem PC.

Příspěvek od koshman56 »

Rád bych také aspoň okrajově přispěl se svou troškou do mlýna, protože sám hudbu poslouchám asi z 80-90 % právě přes PC. Nemůžu souhlasit s tím, že nahrávky, které jsou vzorkované na 192 kHz potřebují rychlé CPU, navíc tuto ideu sám vyvracíš poznámkou o zmínkách ve fórech o podtaktovávání procesoru kvůli lepšímu zvuku... Sám jsem si jako provizorium jen na hudbu koupil na Aukru starý Dell za 3 stovky. Má 866 Mhz Intel P3 a 512 MB paměti. Antivirák jsem už ani neinstaloval, protože je pro tento účel zbytečný. Spíše se snažím, aby byl tichý a měl relativně nízkou spotřebu, protože jej mimo přímého poslechu používám i jako pohon Logitech Squeezebox Serveru. XP jsem nainstaloval na 8GB Compact Flash s redukcí a jako zdrojový disk pro hudební data budu, už snad od příštího týdne používat 2,5" disk, který téměř není slyšet a žere v zátěži 2,5 W.
Ale ideálem, na který momentálně nemám, je pro mne mini-ITX MB s dvoujádrovým Atomem a čipsetem ION s napájením z notebookového zdroje. I když čistě na hudbu stačí i jednojádro, což mám vyzkoušeno ze svého netbooku MSI Wind. Snad to na podzim už konečně slepím...
Jinak co se týká vlastního zpracování zvuku ze zdrojového PC, tak dávám přednost právě opačnému názoru a to vyvedení dat prostřednictvím USB a jejich převodu do SPDIF. Podle mého subjektivního názoru, by se tak mělo předejít rušení, které vzniká vlastním provozem PC. Většinou mívají kvalitní interní zvukovky odstínění plechovým krytem, takže nějaký důvod tam snad bude.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Dík za příspěvek.
koshman56 píše:......... Nemůžu souhlasit s tím, že nahrávky, které jsou vzorkované na 192 kHz potřebují rychlé CPU, navíc tuto ideu sám vyvracíš poznámkou o zmínkách ve fórech o podtaktovávání procesoru kvůli lepšímu zvuku...

.......... I když čistě na hudbu stačí i jednojádro, což mám vyzkoušeno .....

Jinak co se týká vlastního zpracování zvuku ze zdrojového PC, tak dávám přednost právě opačnému názoru a to vyvedení dat prostřednictvím USB a jejich převodu do SPDIF. Podle mého subjektivního názoru, by se tak mělo předejít rušení, které vzniká vlastním provozem PC. Většinou mívají kvalitní interní zvukovky odstínění plechovým krytem, takže nějaký důvod tam snad bude.
Ale: Nikde nepíši, že přehrávání 192 kHz nutně vyžaduje rychlé CPU, nadtož abych to sám vyvracel poznámkou o podtaktování.
od Aleska v 14 úno 2010 10:27 Jde totiž o rozhodnutí, zda se spokojit s 44,1 kHz , nebo jít výše, až na 192 kHz. V tom je zásadní hardwarový rozdíl. Při klasice, tj. 44,1 kHz by mohl bohatě stačit Intel Atom 330, ale při 192 kHz již potřebuješ Intel Duo A7XXX nebo Intel Core.
od Aleska v 14 úno 2010 14:12 To co jsem napsal o použití Atomu 330 či Intelů řady E7XXX, nejsou závěry moje, ale závěry zkušeností lidí z Computer Audio Asylum . Nechci a nemohu diskutovat o tom, že nemají pravdu, protože těžko přesvědčovat tvůrce cPlay, cMP a cMP2 že pravdu nemá. Navíc - začteš-li se do toho fóra tak zjistíš proč: Z hlediska co nejvyšší kvality výsledného zvuku dokonce velice výrazně podtaktovávají CPU. Například doporučený Intel DUO E7400 běžně jedoucí na 2,8 GHz podtaktovávají na 1050 MHz (přímo autor cics), nebo až na 850 MHz (jiní). A to samé s RAM.

Takže se nejedná o můj výmysl, jde o doporučení. Takže až budu řešit hardwarový PC přehrávač, budu jim zase věřit.
Nebudu zde dnes diskutovat o tom, zda přehrávání ve formátu 24 bit/192 kHz vyžaduje větší výkon CPU, ale za stejnou dobu musí zpracovat 3,65x větší množství dat, to budu vědět zítra, až budu mít srovnatelnou nahrávku (Nine Inch Nails - The Slip. Ale pravděpodobně jsi nepochopil můj příspěvek ze dne 14,února 2010 v 10:27 (horní). To se nejedná o přehrávání již hotového záznamu v 192 kHz, ale o současný softwarový resampling z 44,1 na 192 kHz.

Autor cMP2 CICS na použití Intel Atomu 330 odpovídá takto:
Posted by CICS () on October 11, 2008 v 11:47:18
In Reply to: RE: More details about ATOM and, of course, cics's assessment posted by rickmcinnis@dogwoodfabrics.com on October 11, 2008 at 08:20:15

Atom je mini-ITX form factor a minimalistický design je velké plus. BIOS je omezení (ale má některé klíčové věci, které pomohou) a dělá to není tak dobré jako mobo Gigabyte s E7200 a E5200 (což je lepší), když samplování. Pokud máte v plánu, aby se vyhnula samplování pak Atom 330 je vynikající volba. Atom 330 (který nabízí 1MB L2 cache), umožní samplování při použití 121 dB SNR volby.

Posted by CICS () on June 07, 2008 at 05:43:21
In Reply to: RE: cPlay - the open source high-end audio player using ASIO posted by sonics on July 07, 2008 at 02:36:

Viz tato diskuze na platformě Diamondville- Raději počkal pro dvoujádrové verzi, která by umožnila nejoptimálnější přehrávání pomocí CMP.
Mám podezření, tyto procesory budou činit pouze SRC @ 121 dB SNR. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Takže na pouhé přehrávání hudby z PC při 16 bitech a 44,1 kHz stačí skutečně z dnešní produkce CPU cokoliv (a nemusí to být nutně Intel řady E7XXX, nebo Atom 330). Ale na 24/192k @ 145db SNR potřebuješ již něco výkonějšího.
Dost mne ale zarazila tato věta:
....tak dávám přednost právě opačnému názoru a to vyvedení dat prostřednictvím USB a jejich převodu do SPDIF.....
No, proti gustu žádný dišputát, ale proč tak složitě ? Já přece ve svém vlákně nikdy a nikde DACy nezavrhoval, naopak. Jaký by mělo smysl jít z PC USB a poté do dát do DACu ? To rovnou mohu zvolit a) základní desku s integrovanou zvukovkou s optickým či digitálním výstupem, nebo b) použít kvalitní interní zvukovku s digitálním výstupem.

Proč USB ?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Zajímavá debata. Dovolím si k tomu žebříčku, co zde dával Aleska něco napsat. Jediný přehrávač a to Emm Labs CDSD SE v kombinaci DAC6e SE upsampluje i PCM do 5.6448MHz DSD. Těžko samozřejmě hodnotit, jak se to projevuje na zvuku, kdyby to tento přehrávač nedělal. A zvukové hodnocení proti ostatním přehrávačům v žebříčku je také hodně subjektivní. Hodně zajímavý je Reimyo. Zkušenost jen z výstavy. Audio Aero zde dokonce jeden hifista vlastní. Také jsem byl si u něj poslechnout. Meridian je zde také u jednoho člena. Takže to se zdejšími hifisty není vůbec tak špatné, jak by se mohlo zdát z cenovek těchto přehrávačů.

A upsamplingu bych se nebál. Názor dokonce i některých konstruktérů je takový, že nejdůležitější jsou stejně analogové výstupní obvody přehrávačů. Já už se radši nepouštím do nějakých závěrů, ale je to hodně zajímavé.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

pasul píše: A upsamplingu bych se nebál. Názor dokonce i některých konstruktérů je takový, že nejdůležitější jsou stejně analogové výstupní obvody přehrávačů. Já už se radši nepouštím do nějakých závěrů, ale je to hodně zajímavé.
Pasule, totální souhlas. Taky na Computer Audio Asylum je řada diskuzí o úpravách ESI Juli@ a to hlavně na oddělení a tuningu její analogové části. A to platí všeobecně pro všechny zvukovky.

koshman56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koshman56 »

Jo, máš pravdu, asi jsem Tě špatně pochopil... A proč USB? To jsem přece snad zmiňoval - jde mi o rušení přímo v PC, na které může být interní zvukovka háklivá, takhle vytáhnu data ven a zpracuju je mimo PC. Aspoň si myslím, že je to lepší, ale jestli to tak je opravdu, to je otázka? ;)

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

pasul píše:Zajímavá debata. Dovolím si k tomu žebříčku, co zde dával Aleska něco napsat. Jediný přehrávač a to Emm Labs CDSD SE v kombinaci DAC6e SE upsampluje i PCM do 5.6448MHz DSD. Těžko samozřejmě hodnotit, jak se to projevuje na zvuku, kdyby to tento přehrávač nedělal. A zvukové hodnocení proti ostatním přehrávačům v žebříčku je také hodně subjektivní. Hodně zajímavý je Reimyo. Zkušenost jen z výstavy. Audio Aero zde dokonce jeden hifista vlastní. Také jsem byl si u něj poslechnout. Meridian je zde také u jednoho člena. Takže to se zdejšími hifisty není vůbec tak špatné, jak by se mohlo zdát z cenovek těchto přehrávačů.

A upsamplingu bych se nebál. Názor dokonce i některých konstruktérů je takový, že nejdůležitější jsou stejně analogové výstupní obvody přehrávačů. Já už se radši nepouštím do nějakých závěrů, ale je to hodně zajímavé.
Je to přesně tak jak píšeš Robine , z vlastní zkušenosti mohu potvrdit , že paradoxně analogové obvody v digitálních zdrojích signálu mají zásadní vliv na zvuk . Například zminované Audioaero (1024 upsampling - 6.144MHz ) s jeho lampovým výstupem hraje totálně jinak než Audio Research DAC 7 s diskrétním tranzistorovým řešením , přitom oba mají téměř shodně řešenou svoji digitální doménu - 24/192 .

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Využil jsem možnosti stáhnout free CD skupiny Nine Inch Nails - The Slip viz. zde nebo zde , jak ve formátu 16 bit / 44,1 kHz, tak ve formátu 24 bit / 96 kHz ke zjištění chování mého PC. Porovnával jsem jen jednu skladbu a to:

a) 09 The Four of Us are Dying.flac ve formátu 24/96 – 93,0 MB
b) 09 The Four of Us are Dying.flac ve formátu 16/44 – 23,5 MB

Rozdíl mezi oběma formáty je 69,5 MB, (poměr a) / b) je cca 3,96x víc dat za stejný čas skladby.

Porovnával jsem hodnoty Správce systému Windows (Intel Quad Q6600) při těchto situacích: (v provozu antiviry, stahování torrentů a okno Správce systému, Word)

a) PC bez činnosti
b) Najeté základní okno cPlay
c) Přehrávání FLAC – originál
d) Přehrávání FLAC 24/96 - originál

Výsledky:

a) Využití PCU kolísá 0 – 1 %, v intervalu cca 5 vteřin až 4 % (nevím co to je, neřeším), průměrně 0 – 1 %, stránkovací soubor 487 MB
b) Vytížení CPU skokový nárůst na 23 % a ihned zpět, využití CPU kolísá 1 – 4 %, průměrně 2 % stránkovací soubor 493 MB
c) Vytížení CPU skokový nárůst na 20 % a ihned zpět, využití CPU kolísá 1 – 7 %, průměrně 2 %, stránkovací soubor 587 MB
d) Vytížení CPU skokový nárůst na 30 % a ihned zpět, využití CPU kolísá 5 – 11 %, průměrně 6 %, stránkovací soubor 700 MB
e) Bez textového editoru Word je stránkovací soubor 474 MB, využití CPU dle a)

Lze tedy konstatovat, že zapnutím vstupní obrazovky cPlay se stránkovací soubor zvětší o 6 MB oproti a), přehráváním FLAC v 44,1 kHz se zvětší o 100 MB, při přehrávání FLAC ve formátu 24 bit / 96 kHz se zvětší o 213 MB. Z hlediska využití CPU je nárůst při 24/96 prakticky mizivý jen o cca 4 – 5 %.

Upozornění: Moje zvukovka Lynx ONE je profesionální, určená do nahrávacích studií a tedy bohužel přesto, že dokáže zpracovat vstupní signál až 32 bit / 96 kHz, tak na výstupu sama resampluje (zcela pochopitelně) na 16 bit / 44,1 kHz = CD formát. A nejde jinak nastavit (nebo to neumím), takže jsem upustil od hodnocení kvality zvuku v obou formátech.
"Uchometricky" mi to hrálo úplně stejně, jsem přece jen již Obrázek
a víc skladeb této (pro jiného vynikající) skupiny "jsem nerozdejchal".

*offtopic* Tak a teď se jdu podívat, jak a kde nám perlí Hellboy... ! :lol: :lol: :lol:

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Alesko,
Aleska píše:Upozornění: Moje zvukovka Lynx ONE je profesionální, určená do nahrávacích studií a tedy bohužel přesto, že dokáže zpracovat vstupní signál až 32 bit / 96 kHz, tak na výstupu sama resampluje (zcela pochopitelně) na 16 bit / 44,1 kHz = CD formát. A nejde jinak nastavit (nebo to neumím), takže jsem upustil od hodnocení kvality zvuku v obou formátech.
znamená co?
Pokud posloucháš z analogového výstupu, tak jak víš, že zvukovka resampluje?
Nebo posloucháš přes DAC, který ti to ukáže?
Máš vůbec jistotu, že do ní posíláš 24/96? Pokud ano, proč?

Neznám Lynx One, ale že to nejde nastavit - dle tebe pochopitelně, proč pochopitelně? - určitě není pravda, protože ve specifikacích se píše
Digital I/O

Number / Type
One input and one output
AES/EBU or S/P DIF format, transformer coupled, XLR connectors on Audio cable

Sample Rates
32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 88.2 kHz, 96 kHz

Bit Depth
8, 16, 24 or 32 bits

On-board Buffer Size
8 Kbytes X 2, one each for input and output.
Ono taky kdyby to nešlo, tak by to byl velký průser a asi těžko by se to prodávalo.
V manuálu http://www.lynxstudio.com/nav/getFile.a ... roductfile bych se zaměřil na tyto pasáže:
Sample Clock – This section of the LynxONE mixer provides control of the sample
clock source and reference. Since the sample clock is the master timing source, all
LynxONE audio devices on a single card must have identical sample rates. Sample
clock settings cannot be changed if any LynxONE audio device is playing or
recording.
Source – Allows selection of the sample clock source from one of the following:
Internal – Clock derived from the on-board crystal oscillator.
External – Clock signal from the CLOCK IN connector on the MIDI/Clock
cable.
Header – Clock signal from the board-mounted CLOCK IN header.
Digital – Clock signal from the DIGITAL IN connector on the Audio cable.
The Digital Format control must be correctly selected when selecting
this clock source.
Reference – Provides selection of the clock source reference type from one of the
following:
Auto – Automatic selection. Valid for Internal and Digital clock sources.
13.5MHz – 13.5MHz video dot clock. Valid for External and Header clock
sources.
27MHz – 27MHz video dot clock. Valid for External and Header clock
sources.
Word – Word clock. Valid for External and Header clock sources.
Word256 – 256 times word clock. Valid for External and Header clock sources.
Rate – Displays the current sample clock rate of the LynxONE. When the Sample
Clock Source/Reference are set to Digital/Auto, External/Word, External/
Word256, Header/Word, or Header/Word256 the displayed sample rate must
match the rate of the incoming clock being used for synchronization. This
will ensure the correct sample rate is stored in the file’s WAV header, and that
audio will playback at the correct sample rate.
Auto Selection – Enables automatic recall of the Sample Clock Source after the
digital input is used for recording or monitoring. When an application using
the Digital In device starts recording, or the Monitor Source is set to Digital
In, the Sample Clock Source is automatically switched to Digital. When Auto
Selection is on, the Sample Clock Source will be reset to it’s previous state
when an application using the Digital In device stops recording or the Monitor
Source is set back to Analog In. When Auto Selection is off, the Sample Clock
Source will not be reset to it’s previous state. In this mode the user must
manually select a different Sample Clock Source, if required, after using the
digital input for monitoring or recording.
Tipuji nastavení Source Internal, Reference Auto, zatrhnout Auto Selection.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Pravděpodobně to nastavení zvukovky neumím a rád si nechám poradit
Obrázek
Výpis statistiky cPlay (složeno ze dvou snímků)
Obrázek
V položce ASIO driver initializing je napsáno sample rate ( 44100.0) , což znamená že ASIO je nastaveno na 44,1 kHz. Jedině co mne napadá, stáhnout nové ovladače.

V položce File je ale napsáno Rate =24/96000 (2 channels) , čili skutečně dva kanály 24/96.

V položce Play starts je zase napsáno SRC (145db SRN, 154db rejection, rate: 44100) , čili 44,1 kHz

Můžeš-li, vysvětli.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

noaid píše:......Ono taky kdyby to nešlo, tak by to byl velký průser a asi těžko by se to prodávalo....
Teďko mi to došlo, proč ? Nezapomeň, že to v době jejího vzniku to nebyla zvukovka pro široké masy, ale jen pro málo rozšířené, specializované použití v nahrávacím studiu. Z tohoto hlediska je to pak naprosto pochopitelné = resampluje na CD formát 16 bit/44,1 kHz, protože tehdy prakticky jiný běžný nebyl. A mistr zvuku z ní tedy musel slyšet to, co konzument ze svého CD playeru.

*offtopic* No, ani dnes - kolik kdo z vás máte doma nahrávek ve vyšším rate (pro srovnatelnost v %) než je 44,1 kHz ?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Alesko, tuníš motor, abys měl o 0.0001% lepší výkon a přitom máš píchlé gumy ;)

Ty do zvukovky z cplay posíláš 44 kHz, asi sis to tak nastavil, alespoň ve výpisu to máš uvedeno. Zvukovka je OK. Na 44 ti to downsampluje cplay.

Trochu obecné úvahy:
Ten největší problém v přehrávání z počítače je, jak už jsem naznačoval, že málokdo to umí správně nastavit, definovat, kde vlastně je problém, a řeší jen jeho projevy nějakou oklikou, obezličkou, hledá zástupné problémy atd. A málokdy se řeší ta příčina. Vidím to všude na všech fórech. Většinou na to ale nereaguji. Alesko, pamatuješ vaši diskusi v jiném threadu s .... o tom jak vám to ve 32bitech krásně hraje? To bylo IT woodoo...Podobně srovnávání CD playerů s cplay - cplay přece nehraje, jen někam po úpravě posílá data, hraje zvukovka nebo dac, tj. HW, ne SW.

Důležité je pochopit, jak to vše vlastně funguje, jinak je to motání se v kruhu. Celou cestu od čtení z HD, přes bufry ve fs, přehrávač, drivery, jednotlivé části zvukovky atd.. Co má co za úkol, za co je co odpovědné. Modularitu všeho, protože tak je to postaveno - modulárně.
ciba píše:že paradoxně analogové obvody v digitálních zdrojích signálu mají zásadní vliv na zvuk
To není paradoxně, ale samozřejmě
noaid píše:alenzo píše:
některé spuštěné procesy mají vliv na zvuk co leze s foobaru
Můžeš říct jaké a v čem? Kolik ti jich běží celkem? Třeba počet řádků procesů ve správci úloh.
.
Aby to nezapadlo...
Aleska píše:Teďko mi to došlo, proč ? Nezapomeň, že to v době jejího vzniku to nebyla zvukovka pro široké masy, ale jen pro málo rozšířené, specializované použití v nahrávacím studiu. Z tohoto hlediska je to pak naprosto pochopitelné = resampluje na CD formát 16 bit/44,1 kHz, protože tehdy prakticky jiný běžný nebyl. A mistr zvuku z ní tedy musel slyšet to, co konzument ze svého CD playeru.
Viz výše...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Rád si nechám poradit, nerad tunim o 0,0001% výkon, při píchlých gumách.
Hraji v cPlay opět zkušební skladbu
Obrázek
cPlay nastaven na 96 kHz
Obrázek
LynxOne Settings mám nastavený také (jinak ani nejde)
Obrázek
diagnostika cPlay říká toto
Obrázek
takže snad vše v pořádku.

Noaide, prosím tě, je to takto správně ?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ano, teď to je dobře. cplay bohužel neumí to, co foobar, že pošle data v tom sample rate, s jakým jej načte.

Kvalitní zvukovka v tom základním nastavení nedělá nic, než že "zanaloguje" taková data, která do ní pošleš. Nebo je přes SPDIF pošle dál. V nastavení to můžeš přepsat, to je třeba někdy u zvukovek Realtek. Ta data tam posílá přehrávač a ten informuje (případně jeho nastavení) zvukovku, jaká data bude posílat a zvukovka se podle toho pak chová.

Přehrávač zase odněkud čte data, v podstatě z RAM paměti, kam mu je dodá operační systém, který je vezme zase z RAM, kde jsou buď proto, že jsou v cache NTFS filesystému, nebo proto, že mu je tam dodal diskový řadič pomocí přímého přístupu do paměti ze své paměťové cache na řadiči. V případě, že ani v této paměti příslušná data nejsou, pak teprve dochází k fyzickému čtení z disku. Takže při přehrávání třeba foobarem nějakého flac souboru dochází k fyzickému čtení z disku třeba u nových disků s 32 mb cache, dedikovaného pro audio soubory, tak jednou až dvakrát za celou skladbu. To myslím není moc :-) FB lze nastavit i tak, že si celý soubor načte do své paměti najednou, má to ale své velké nevýhody (podobně jako cplay) - co se soubory, které jsou větší než 2 GB či množství volné paměti.

Načtená data se zpracují podle nastavení přehrávače, a zase uloží na jiné místo v RAM paměti. Odtamtud si je bere procedura, volaná mám pocit tak 1000x za vteřínu, možná i více, nevím přesně, která se podívá do bufferu zvukovky, zda má v zásobě dost dat k přehrávání, pokud najde volné přehrané místo, tak tam dodá část dalších dat, a dá si pak na pár mikrosekund lehára, aby za chvíli zase koukla, jestli není třeba přisypat.

Pokud nastavíme asio buffer na dostatečně vysokou hodnotu, nepotřebujeme tak nízkou DPC latenci, ten skřítek, co plní zvukovku, nemusí být tak rychlý.
Při tvém nastavení musí být velmi rychý. Když nestíhá, lupe to.

To, co jsi ukázal v popisu, http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... t=0#p46737 ukazuje, že jsi patrně resamploval z 44->48 kHz, to je ta nejhorší varianta.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Noide, je něco mezi nebem a zemí. Takto nastavené to taky nehraje. Respektive hraje, ale....

Výsledný zvuk na výstupu je posunut v poměru 96/44,1 = 2,177x níž, než stejná nahrávka v 16/44,1. Původně jsem chtěl nainstalovat nové drivery, ale fy Lynx má nejnovější z 3.června 2004 a ty mám nainstalované, takže nesmysl.
Zajímavé je, že Foobar (s Lynx One) hraje těch 24/96 naprosto úplně stejně, tj. taky zkurveně a neposlouchatelně, akorát že to neumí resamplovat dolů, protože v něm nemám nainstalovaný SRC.

Při této příležitosti by mně zajímaly zkušenosti jiných s Lynx One, ozvete se ?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Hraje to pomalu, takže máš nastavenou špatně pro změnu zvukovku, její obrázek jsi nedal. Asi je nastavena natvrdo na těch 44, není tam auto. Julia to dělá taky tak, pokud nemá nastaveno auto samplerate.

Odpovědět