cMP2 – Windows XP softwarový player na vašem PC.
Re: cMP2 – Windows XP softwarový player na vašem PC.
Že ji máš ve window nastavenu jako default outpu sound device nebo jak se to jmenuje?
Ovládací panely, Zvuky, zvuk, Přehrávání zvuku.

Ta zvukovka pracuje správně, na Lynx mixeru (můj příspěvek v 11:58) je v levém spodním rohu napsáno Ready.
Mimochodem, to zobrazení nastavení cPlay, na které poukazuješ, není moje nastavení, ale obrázek převzatý ze stránek cPlay, prostě okopírovaná adresa.
Nebo "blbne" ASIO - ale s tím nic neudělám.
Zajímá mne jiná záložka. Tato.
Patrně těch 48 kHz drží windows pro svůj mixer nebo co.
Je tam vybrána Lynx? Pokud ano, tak vyber jinou, tu vestavěnou.noaid píše:Ovládací panely, Zvuky, zvuk, Přehrávání zvuku.
Patrně těch 48 kHz drží windows pro svůj mixer nebo co.
Už odcházím poslouchat živou hudbu.
Já taky, ale doma z CD, tentokráte The Band, Box set, paráda.
LynxONE pokud vím neumí Analog Out 24/96 .. Maximum je 48 kHz.. 96 umí pro Digitální výstup...
V tom případě je vše jasné.
Díky, pravděpodobně půjde do světa, dokud je stále cena na Ebay vysoká, na moje další pokusy-hokusy se mi ideálu přibližuje Asus Xonar D2X ve funkci třípásmové výhybky...
Díky, pravděpodobně půjde do světa, dokud je stále cena na Ebay vysoká, na moje další pokusy-hokusy se mi ideálu přibližuje Asus Xonar D2X ve funkci třípásmové výhybky...
Tak to je velmi zvláštní zvukovka, nahrávat umí a přehrávat ne...
A tak měl jsi to nastaveno jako default zvukovku nebo ne?

A tak měl jsi to nastaveno jako default zvukovku nebo ne?
Pochopitelně, na interní si to těch 24/96 ani neškrtlo, Foobar bez SRC + Lynx hrál stejně jako cPlay nastvené na 96 kHz, prostě děs, běs. Optimum je nechat cPlay na 44,1 a on si to (myslím těch 96) přelouská dolů = pak "No probléma". Má to ještě jednu výhodu: hraje to tak všechny formáty stejně, seženu-li 24/192, vyzkouším. Pak by byla skoro ideální jako univerzální přehrávač formátů 44,1 - 192 kHz.
Alesko, chce to víc pokory místo vysmívání se majitelům dražších kabelů a těm, co si zkoušejí hrát z počítače přes USB zvukovku.
To, jak jsi to měl či máš nakonfigurované a jak to dle svého posledního příspěvku plánuješ, ukazuje, že v tvém případě bohužel nejde ani o náznak nějakého highendového přehrávání z PC díky nepochopení principu zpracování zvuku ve windows. Dá se říct, že jsi patrně využil téměř všechny možnosti k pokažení zvuku - resampl 44->48, přimíchání různého bordýlku z windowsích zvukových kreací, následně digitální regulací hlasitosti.
Na hires rovnou zapomeň, je to v tvé současné situaci zbytečné plýtvání místem na disku. Jediné, co by ti mohlo slušně hrát, je 16/44, ale to bys ještě musel napřed překonfigurovat nastavení dle toho, co jsem už v předchozích příspěvcích uvedl.
Ale hlavně - hodně a hodně studia o tom - jak to vše funguje. Na rady autora programu cplay raději zapomeň, je to extrémista se vším, co k tomu patří a jen ti to poplete hlavu a odvede myšlenky od opravdu důležitých věcí.
Bohužel nejsi sám. Myslím, že většina lidí má představu, že strčí do pecka zvukárnu a je to vyřízeno. Ale je to přece jen trochu složitější.
Pokud chceš dál k hires, tak doporučuji zbavit se velmi rychle zvukovky, než to vyřešíš lépe jinak, tak si alespoň zkus koupit log.potenciometr pro regulaci hlasitosti mezi výstupem zvukovky a vstupem koncáku, to je i s konektory pár desetikorun, místo předzesilovače, a porovnej, tuším, že i toto superprovizorní řešení by mohlo být pořád lepší než dávat -32dB regulaci v digitále. Za pokus to stojí, a pak uvidíš. A vyhoď Lynx v té záložce, jak jsem říkal.

To, jak jsi to měl či máš nakonfigurované a jak to dle svého posledního příspěvku plánuješ, ukazuje, že v tvém případě bohužel nejde ani o náznak nějakého highendového přehrávání z PC díky nepochopení principu zpracování zvuku ve windows. Dá se říct, že jsi patrně využil téměř všechny možnosti k pokažení zvuku - resampl 44->48, přimíchání různého bordýlku z windowsích zvukových kreací, následně digitální regulací hlasitosti.
Na hires rovnou zapomeň, je to v tvé současné situaci zbytečné plýtvání místem na disku. Jediné, co by ti mohlo slušně hrát, je 16/44, ale to bys ještě musel napřed překonfigurovat nastavení dle toho, co jsem už v předchozích příspěvcích uvedl.
Ale hlavně - hodně a hodně studia o tom - jak to vše funguje. Na rady autora programu cplay raději zapomeň, je to extrémista se vším, co k tomu patří a jen ti to poplete hlavu a odvede myšlenky od opravdu důležitých věcí.
Bohužel nejsi sám. Myslím, že většina lidí má představu, že strčí do pecka zvukárnu a je to vyřízeno. Ale je to přece jen trochu složitější.
Pokud chceš dál k hires, tak doporučuji zbavit se velmi rychle zvukovky, než to vyřešíš lépe jinak, tak si alespoň zkus koupit log.potenciometr pro regulaci hlasitosti mezi výstupem zvukovky a vstupem koncáku, to je i s konektory pár desetikorun, místo předzesilovače, a porovnej, tuším, že i toto superprovizorní řešení by mohlo být pořád lepší než dávat -32dB regulaci v digitále. Za pokus to stojí, a pak uvidíš. A vyhoď Lynx v té záložce, jak jsem říkal.
Noaide, nepamatuji se, kdy jsem se vysmíval majitelům dražších kabelů - sám jsem se přesvědčil, že k doladění aparatury jsou někdy nutné. A jestliže to někdy tak mohlo vypadat, tak jsem se nesmál ceně, ale způsobu diskuse.
Jestliže ale někdo na základě low-endové USB zvukovky dokazuje, že hudba z PC nejde (když na něm vzniká), tak smát se budu.
Digitální regulace hlasitosti - já vím, že to není úplně košer, ale zase to není úplný průser. Ať se podíváš na jakýkoliv softwarový player tak tam je a běžně používá. A mohu ti říci - v souvislosti s různými softwarovými přehrávači jsem "přelouskal" velice mnoho internetových stránek, od anglických, německých, francouzských, portugalských, až po turecké a čínské, a prakticky nikde jsem nenašel zásadní výhrady k tomuto způsobu regulace hlasitosti. Až budu mít vyřešenu otázku PC transportu, tak budu řešit věci následné. Ano, není to ideální, s tím souhlasím.
Jestliže ale někdo na základě low-endové USB zvukovky dokazuje, že hudba z PC nejde (když na něm vzniká), tak smát se budu.
Mám pocit, že mne nečteš - to nastavení jak je na tom obrázku (tj. těch 48 kHz) není nastavení moje , ale autora cPlay. Je totiž okopírovaná adresa toho obrázku přímo z jeho stránek (podívej se), již jsem tě na to upozorňoval. Možná že jsem laik, ale nevím jak se přimíchávají bordýlky z windowsích kreací, prosím vysvětli........ Dá se říct, že jsi patrně využil téměř všechny možnosti k pokažení zvuku - resampl 44->48, přimíchání různého bordýlku z windowsích zvukových kreací, následně digitální regulací hlasitosti.
Digitální regulace hlasitosti - já vím, že to není úplně košer, ale zase to není úplný průser. Ať se podíváš na jakýkoliv softwarový player tak tam je a běžně používá. A mohu ti říci - v souvislosti s různými softwarovými přehrávači jsem "přelouskal" velice mnoho internetových stránek, od anglických, německých, francouzských, portugalských, až po turecké a čínské, a prakticky nikde jsem nenašel zásadní výhrady k tomuto způsobu regulace hlasitosti. Až budu mít vyřešenu otázku PC transportu, tak budu řešit věci následné. Ano, není to ideální, s tím souhlasím.
Jenže on je prakticky jediný, kdo se snaží otázku kterou zde řešíme nějakým způsobem vylepšit. Je-li to extrémní způsob, nebo není, neřeším. Je to stále lépe, než nedělat nic.Na rady autora programu cplay raději zapomeň, je to extrémista se vším, co k tomu patří a jen ti to poplete hlavu a odvede myšlenky od opravdu důležitých věcí.
Právě proto jsem toto vlákno založil, protože mne přesně tato představa vždy sr.la. Pouze konstatovat, že je to složitější nic nevyřeší a nikomu to nepomůže, naopak to jen odradí.Myslím, že většina lidí má představu, že strčí do pecka zvukárnu a je to vyřízeno. Ale je to přece jen trochu složitější.
Nezlob se, někdy jsem natvrdlý a nechápu - to se mám vrátit zpět k integrované zvukovce a bude to lepší ? Nebo mám opět vytáhnout za skříně USB zvukovku Creative Blaster Connect (zájemcům klidně a lacino prodám) a libovat si ? Nebo jsi mne opět nečetl, protože integrovanou mám od počátku zakázánu a cPlay, Foobar i cMP2 hrají jenom přes Lynx, protože jinou zvukovku nevidí ?A vyhoď Lynx v té záložce, jak jsem říkal.
Je potreba si jen uvedomit, ze hi-res nahravku na LynxONE prehrajes jedine down-samplingem (v cplay zatrzitkem, ve foo pluginem). Pokud je zdroj 44, prasknes do cplay/foobar vystup 44, zvolis output ASIO Lynx, tak imho clovek nemuze nic moc zkazit (v ovladacich bude take svitit 44)..
Ono se to ani nastavit jinak snad nedá, používáš-li pouze Lynx ONE. U Foobaru v Preferences, Playback, Output, ASIO Virtual Devices, Add New..., u cPlay je to mnohem jednodušší, tam si to rovnou načte v ASIO Driver Lynx One, protože jinou zvukovou kartu nevidí (jsou-li zakázané). Jiné nastavení snad možné není, nebo jej neznám.
OK, pokud to tak je, omlouvám se, mi to tak z kontextu vyznívalo. Jsem už z toho všeho tady unavený a možná přecitlivělý.Aleska píše:Noaide, nepamatuji se, kdy jsem se vysmíval majitelům dražších kabelů - sám jsem se přesvědčil, že k doladění aparatury jsou někdy nutné. A jestliže to někdy tak mohlo vypadat, tak jsem se nesmál ceně, ale způsobu diskuse
Dobře, jak jsem psal dříve nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat, tak jsem to už pak důkladně nečetl, jen jsem včera při řešení tvého problému koukl na ty obrázky, když jsem se nemohl dočkat v jednu chvíli odpovědi. Vždy tady dáváš své vlastní, netušil jsem, že zrovna tenhle není tvůj. Snažil jsem se co nejdříve tvůj problém vyřešit než odejdu.Aleska píše:to nastavení jak je na tom obrázku (tj. těch 48 kHz) není nastavení moje , ale autora cPlay.
Ne. Musíš mít povoleny obě zvukovky, integrovanou i Lynx. Integrovanou nastavenou jako default v nastavení zvuku Windows, ta záložka Zvuk, ta prostřední z tvého obrázku. K ní si připoj nějaké pc repráčky nebo repro v monitoru, ať slyšíš to klikání a pípání apod. A Lynx musíš mít nastavenou pouze ve FB a CP. Případně jiném přehrávači, zvukovém editoru apod.. Nikde jinde.Aleska píše:A vyhoď Lynx v té záložce, jak jsem říkal.
Nezlob se, někdy jsem natvrdlý a nechápu - to se mám vrátit zpět k integrované zvukovce a bude to lepší ? Nebo mám opět vytáhnout za skříně USB zvukovku Creative Blaster Connect (zájemcům klidně a lacino prodám) a libovat si ? Nebo jsi mne opět nečetl, protože integrovanou mám od počátku zakázánu a cPlay, Foobar i cMP2 hrají jenom přes Lynx, protože jinou zvukovku nevidí ?
Bordýlek ve win jsou jednak různé zvuky, jednak to, co se přijímá na nezmutované vstupy, (mikrofon, line in atd.), jednak kdoví co ještě, představ si, že ti na stejnou zvukovku zapisují najednou 2 různé programy (přehrávač, win XP), přičemž nemáš tušení, co ten druhý vlastě tam kdy posílá, jak sám od sebe s ní manipuluje. Nebo že na stejný vstup zesilovače připojíš jednak CDP, ale paralelně třeba i TV, na které jsi zmáčkl Mute. Sice nic neslyšíš, ale nevíš, co ti tam po těch drátech opravdu jde.
v CP to nastav tak, jak říká Jirka, nastav tam 44 kHz, nic moc jiného nemá u téhle zvukovky smysl. Bude to přehrávat i hires, ale blbě, nic od toho nečekej, může to být možná i horší než 16/44.
Ve FB musíš pro přehrávání hires zapnout DSP resampling na 44, aby ti to hrálo.
Tím zbav se jí jsem myslel kup si jinou. Do té doby podle mne pro tebe nemá význam se hires zabývat. Na to potřebuješ jinou zvukovku nebo DAC. Jak hraje Julie netuším, používám jen její spdif.