DAC a mezery mezi tracky

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Zdravím,
koupil jsem Vincenta DAC-1 a při přehrávání se v pauzách mezi trackama vypíná, tedy konkrétně přerušuje signál.
Vím, že bych to vyřešil jedním spojeným audio souborem, ale já mám celou sbírku alb po jednotlivých trackách.
To vypínání DAC dělá i při sledování filmu, když je v něm jakákoliv tichá část.
Je nějaká možnost, jak to vyřešit?

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

To sa mi nezda. Napis uzivatelovi slayers na highendforum, ci to robi aj jemu. V predajni, kde si ho kupil si sa na to nepytal?

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Asi jsem zapomněl zmínit, že jde o přehrávání z počítače.
Myslím, že to není otázka konkrétního DACu. Tento problém jsem měl i s Denonem DCD S10, kde jsem využíval vestavěný DAC.
To samé dělal i DAC Shanling.
Také jsem měl DAC od Firestone a tam tenhle problém nebyl. Signál šel do něj pořád.

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od bh69 »

V DAC prece nemuze byt problem, to je otazka jak jdou do neho data z PC. Jaky pouzivas prehravac ?

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Pro hudbu používám Fidelia a pro filmy VLC obojí pro MAC.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Fideliu nepoznam a OSX nemam - skus tam niekde najst gappless playback. Ine zial neporadim.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Při propojení s cdp to nedělalo, pustilo se cd a jelo celé bez problému. Při přehrávání z pc někdy problém mám někdy ne, nevím, já to řeším že při ripování v EAC používám nástroj odstranit mezery z TAO obrazu, pak je vše v naprostém pořádku. Z části to jde i ve foobaru silence skip nebo spíš acro skip cilence.
Je zajímavé že i když muziku občas nakoupím třeba na torentu některý soubor to dělá a některý nee, určitě záleží na způsobu ripování, taky by mě zajímal názor někoho kdo tomu rozumí. Pište.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

A ten DACan skutocne prerusi signal - vidno to trebars na kontrolke na skatuli?

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Odar píše:A ten DACan skutocne prerusi signal - vidno to trebars na kontrolke na skatuli?
Ano, v DACu cvakne a zhasne kontrolka indikující signál.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Tam soft nepomoze - skusil by som o tomto probleme informovat predajcu, mozno tam bude stacit updatnut firmware v DACane. Uprimne povedane, toto sudruhovia z NDR dobre nevymysleli.

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:Tam soft nepomoze - skusil by som o tomto probleme informovat predajcu, mozno tam bude stacit updatnut firmware v DACane. Uprimne povedane, toto sudruhovia z NDR dobre nevymysleli.
To se mi moc nezda - pokud jde z PC kontinualni signal, tak jak by u gapless prehravani jit mel, DAC prece ani nevi o tom, ze se stopa zmenila. Proc by teda mel byt problem ve FW ?

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Podla toho, ako to popisuje vision, tak k odpojeniu signalu nastane aj vtedy, ak pausnes pesnicku, film, alebo das STOP. Rozumiem tomu tak, ze ak DAC nedostava signal o urcitej hlasitosti (inak to lajcky napisat neviem), tak sa odpoji digi vstup. Bolo by dobre odskusat, ci sa to chova vzdy rovnako aj pri vsetkych digi vstupoch (USB, S/PDIF). Je predsa proti logike, aby sa ti vypinal DAC len kvoli tomu, ze mas v pesnicke miesto, kde je uplne ticho. Ak je ticho medzi pesnickami, da sa to vyriesit sposobom, ako pise slayerss. Neriesi to ale situaciu, ak je ticho uprostred pesnicky / filmu. Toto ale ziadny software neosetri, to je podla mna zalezitost navrhnutia DACanu. Ja by som s takymto pristrojom zit nevedel - ak by sa to nedalo vyriesit, vratil by som ho (resp. reklamoval, ako chybny vyrobok). DAC sa nema preco vypinat, aj ked do jeho digi vstupu "ide ticho".

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Resp. teraz ma este napadlo, kedze vision pise, ze mu to robil aj iny DAC, ci ten digi vystup neodpaja zvukova karta na Apple. Lenze to mi zas nejde do hlavy, preco sa to podobne sprava slayerssovi a on (pokial viem) pouziva Windows. Takze pre mna je to trosku zahada :?

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Odar píše:Podla toho, ako to popisuje vision, tak k odpojeniu signalu nastane aj vtedy, ak pausnes pesnicku, film, alebo das STOP. Rozumiem tomu tak, ze ak DAC nedostava signal o urcitej hlasitosti (inak to lajcky napisat neviem), tak sa odpoji digi vstup. Bolo by dobre odskusat, ci sa to chova vzdy rovnako aj pri vsetkych digi vstupoch (USB, S/PDIF). Je predsa proti logike, aby sa ti vypinal DAC len kvoli tomu, ze mas v pesnicke miesto, kde je uplne ticho. Ak je ticho medzi pesnickami, da sa to vyriesit sposobom, ako pise slayerss. Neriesi to ale situaciu, ak je ticho uprostred pesnicky / filmu. Toto ale ziadny software neosetri, to je podla mna zalezitost navrhnutia DACanu. Ja by som s takymto pristrojom zit nevedel - ak by sa to nedalo vyriesit, vratil by som ho (resp. reklamoval, ako chybny vyrobok). DAC sa nema preco vypinat, aj ked do jeho digi vstupu "ide ticho".
Jo, takhle to přesně je.
Vstupy jsem zkoušel, USB a optiku. Dělá to při obou.

Uživatelský avatar
DRVOŠTĚP
Příspěvky: 925
Registrován: 27 bře 2010 19:02
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Podle mě nemá ticho se signálem nic společného.A dělá to jenom u pálenek nebo i origo placek?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host