DAC/AMP k DT990Pro do 100€

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Dzafo
Příspěvky: 1
Registrován: 02 úno 2014 21:31
Kontaktovat uživatele:

DAC/AMP k DT990Pro do 100€

Příspěvek od Dzafo »

Zdravim. Kedze mi pomaly ale isto odchadza fiio e10, budem si musiet zohnat nahradu za neho. Rad by som teda uz skusil nieco nove, cenovy strop dajme do 100€, zaner hudby : rock, pop. Zatial ma najviac oslovil audinst hud mini (96€), pripadne ak vas napada nieco ine tak dajte vediet prosim, ale radsej by som bol za tmavsi retazec kedze tie sluchadla su dost svetle.

hřebík
Příspěvky: 896
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC/AMP k DT990Pro do 100€

Příspěvek od hřebík »

Před pár dny jsem objednal Audioquest Dragonfly 1.2. V cz se dá sehnat nový kolem 4 000 Kč. Podle recenzí a ohlasů slušná minikrabička, tak jsem zvědavý, kde se budu pohybovat v pásmu <nadšení...rozčarování>. Jinak jsem zvyklý na standardní DAC... repro a sluchátkové sestavy, jen na cesty mám Shure SE530, které mi z notebooku ani telefonu nehrají úplně optimálně. Na lepších sluchátkáčích ale zahrají slušně.

Kocmeister
Příspěvky: 611
Registrován: 03 črc 2010 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC/AMP k DT990Pro do 100€

Příspěvek od Kocmeister »

O tom Dragonfly jsem taky slyšel, že prý je to dobré. Mám ještě tip sice přes limit. Místo 100 EUR je to 100 GBP, ale je jím ODAC, což je ve světě hodně ceněný převodník. Mám ho půjčený. Za ty peníze i já musím uznat, že je zvuk jen těžko uvěřitelně dobrý. Vyrábí to vícero výrobců, nejlevnější je asi z Velké Británie (neplatíš clo a dph) pod názvem E-Dac právě za 100 GBP i s poštou. http://epiphany-acoustics.co.uk/product ... e-usb-dac/
kabelguru.cz

hřebík
Příspěvky: 896
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC/AMP k DT990Pro do 100€

Příspěvek od hřebík »

Dnes jsem narazil na iFi iDSD nano: http://www.ifi-audio.com/en/nano_iDSD.html
Na netu jsem našel cenu 189 USD, což je sice taky přes rozpočet, ale počkal bych si na srovnání. Na Dragonfly se objevují nadšené, ale i rozporuplné ohlasy, teď už ho ale čekám každým dnem... iFi iDSD vypadá parametry dost dobře, těším se na nějaké recenze. Kdybych ho našel dřív, počkal bych na srovnání iDSD x Dragonfly 1.2.

A mimo téma, ale souvisí: Proč mě zajalo iFi? Kromě dobrých ohlasů na jejich jiné produkty mě na první pohled zaujala vnější kvalita zpracování. Teď jsem koupil jejich iPurifier a líbí se mi precizní celokovové tělo a skvělé konektory USB: http://www.ifi-audio.com/en/iPurifier.html
Mám to zapojené společně s Empirical Audio Short Block za sebou a skutečný zvukový přínos, tyto dva filtry USB mi opravdu pomohly odrušit nepořádek z PC a v mé sestavě jsou mírným, ale jasným posunem k čistšímu a reálnějšímu zvuku. Zatím nevím, které z těch dvou zařízení přináší víc, ale co se týče vnějšího dojmu ze zpracování, iPurifier je v celokovu, zatímco Short Block mě zklamal plastovým obalem (konektory USB má jinak taky precizní).

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host