DAC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
mcm
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC

Příspěvek od mcm »

Sto61 píše:
26 úno 2025 14:47
Samozřejmě v zesilovači - Denon DRA 800H.
blbě to bude hrát pořád, zainvestuj do lepšího zesilovače

Obrázek

zdroj:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ver.26743/

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

mcm píše:
02 bře 2025 23:14
Cambridge Audio DacMagic 200M za 6.990 Kč? -- za 5400 Kč koupíš nový Topping DX3 Pro+ s lepšíma parametrama, u toho DacMagicu zbytečně platíš za MQA licenci která ti je k prdu.
Je to vůbec možný? Co to vidím? Skoro to začíná vypadat jako by našemu mcm konečně došlo, že MQA je podvod, kterej je uživateli k prdu.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

mcm píše:
02 bře 2025 23:28
...zainvestuj do lepšího zesilovače
Už jsem o tom přemýšlel.
Dříve jsem měl taky Denona - klasiku stereo. S tím jsem byl docela spokojen. Jenomže jsem chtěl abych mohl přehrávat muziku z telefonu, z externího HDD a podobné serepetičky. Tak jsem šel do toho DRA-800H. No a ten zvuk mě moc neuchvátil. Pravda je, že volume nemůžu kvůli sousedům nějak moc vytáčet. Možná, že pro lepší zvuk to chce právě větší grády. Nevím. Právě proto mi paradoxně více vyhovoval starý zesilovač. Měl totiž funkci Loudnes. A právě pro ne moc hlasitý poslech to bylo ideální.
Je mi jasné, že zdejší "hifisti a highendisti" mě za to sežerou. Že to akorát kazí (měl bych jadrnější výraz) zvuk. Ale já nejsem až takový"punťa". Mě to prostě vyhovovalo.
Líbil by se mi nějaký sílič s výkonem okolo 2 x 50 - 100 Watů s loudnesem. Třeba Yamaha A-S501 a podobné. Možná by stál za úvahu i nový kousek od Wiim - WiiM vibelink amp, ale to si musím počkat až se bude prodávat a na nějaké recenze.
Nebo máš nějaké jiné konkrétní doporučení :?: ?

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

hele mohl bych ti napsat spoustu rad ale každému se líbí něco jiného - kdo je třeba roky zvyknutý poslouchat "vintage" tak je pak překvapen že nový zesilovač hraje "ostře" a nedá se to poslouchat. Kdo má rád když to šlape tak třeba zas nemá rád poddekový/neúnavný poslech - zdravím majitele Denonu :-) Takže musíš s si vybrat sám - taky záleží kolik do toho chceš dát peněz - u Yamahy doporučuju řadu 700/800 - za málo peněz dobrý výkon.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

mcm píše:
02 bře 2025 23:28
blbě to bude hrát pořád, zainvestuj do lepšího zesilovače
Obrázek
Tabulka je sice hezká, ale kdyby se našla podobná s klasickými stereo zesilovači (už ne AV), byl bych raději. Samozřejmě v cenové relaci pro obyčejného pracujícího, který ani náhodou nevidí na vrchol údajné průměrné mzdy v ČR *taktone* :( ;) .

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Sto61- nerad píšu dlouhosáhlé příspěvky, jestli chceš probrat různé zesilovače třeba po telefonu, dej kontakt přes SZ a třeba ti v něčem mužů poradit.

Odpovědět