Dálkový ovladač k SONY SCD-1
Re: Dálkový ovladač k SONY SCD-1
Tak nevīm, jestli jsem se neukvapil. Čas asi stačit nebude.
To nejsou argumenty, to je konstatování prostých a zjevných faktů. Z toho co tu předvádíš/píšeš (např.: post239710.html#p239710) je totiž zcela zřejmý, že argumentovat čímkoli tady nepomůže a nemá to sebemenší smysl, byla by to jen naprostá ztráta času.daikatana79 píše: ↑27 srp 2022 15:40Pokud by se to někdo pokusil logicky vysvětlit, bylo by to hezké, ale argumenty typu "realita je někde jinde" nebo "je to ztráta času" tomu moc nepomáhají.
daikatana79: naco si si vlastne kupoval Sony SCD1? Mohol si kupil napr pomerne novy alebo novy SACD prehravac s porovnatelne dobrym alebo mozno aj lepsim prevodnikom ale bez potencialnych problemov s optikov. Na tom SCD1 je podla mna najviac investovane prave do optiky, mechaniky a tej krabice.
-
- Kontaktovat uživatele:
Když pominu to, že SCD1 je sběratelský poklad, tak v případě plné funkčnosti SACD je to to nejlepší co se dá za "rozumné peníze" sehnat.
Ale osobně si myslím, že úspěšné nastavení přístroje po výměně optiky bude spíš velká náhoda.Je třeba mít testovací disky SONY (i když se to dá nastavit i s kupovaným komerčním diskem), servisní manuál (vyšli i nějaké buletiny) a taky znalosti. Pokud se do nastavovaní jednou člověk pustí, může se stát, že nastavení nedokončí s důvodu nějakých chyb (špatný laser, atd.)
I tak přeji hodně štěstí při nastavení, osobně bych raději vrátil původní optiku a sháněl origo ovladač. Do nastavení bych se pustil až když by to byla konečná a jediná možnost.
Ale osobně si myslím, že úspěšné nastavení přístroje po výměně optiky bude spíš velká náhoda.Je třeba mít testovací disky SONY (i když se to dá nastavit i s kupovaným komerčním diskem), servisní manuál (vyšli i nějaké buletiny) a taky znalosti. Pokud se do nastavovaní jednou člověk pustí, může se stát, že nastavení nedokončí s důvodu nějakých chyb (špatný laser, atd.)
I tak přeji hodně štěstí při nastavení, osobně bych raději vrátil původní optiku a sháněl origo ovladač. Do nastavení bych se pustil až když by to byla konečná a jediná možnost.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Protože neargumentuješ ničím.LUK píše: ↑27 srp 2022 22:30To nejsou argumenty, to je konstatování prostých a zjevných faktů. Z toho co tu předvádíš/píšeš (např.: post239710.html#p239710) je totiž zcela zřejmý, že argumentovat čímkoli tady nepomůže a nemá to sebemenší smysl, byla by to jen naprostá ztráta času.daikatana79 píše: ↑27 srp 2022 15:40Pokud by se to někdo pokusil logicky vysvětlit, bylo by to hezké, ale argumenty typu "realita je někde jinde" nebo "je to ztráta času" tomu moc nepomáhají.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pravě proto, protože to má vynikající DAC a SACD optiku. Pokud by mě zajímala jen CD optika, stačí mi mechanika v PC.blesk666 píše: ↑27 srp 2022 23:18daikatana79: naco si si vlastne kupoval Sony SCD1? Mohol si kupil napr pomerne novy alebo novy SACD prehravac s porovnatelne dobrym alebo mozno aj lepsim prevodnikom ale bez potencialnych problemov s optikov. Na tom SCD1 je podla mna najviac investovane prave do optiky, mechaniky a tej krabice.
-
- Kontaktovat uživatele:
No laser už jsem vyměnil, takže už to vlastně jediná možnost je. Co jsem koukal na netu, tak to není ojedinělý případ, většinou přestane fungovat SACD laser a CD funguje dál (můj případ). Tak to zkusim zkalibrovat, jestli to začne fungovat. Laser, co jsem tam dal, je (údajně) nový, tak snad jde jen o tu kalibraci.jardalukas píše: ↑27 srp 2022 23:30Když pominu to, že SCD1 je sběratelský poklad, tak v případě plné funkčnosti SACD je to to nejlepší co se dá za "rozumné peníze" sehnat.
A skoro bych řekl, že nejen za "rozumné peníze", ale za jakékoliv peníze.
Ano, přesně to jsem řekl, pochopils. Opakuju, z toho co a jak tady předvádíš/píšeš, je zcela evidentní, že pokoušet se tady tobě čímkoli a jakkoli argumentovat nemá sebemenší smysl, byla by to jen zbytečná ztráta času.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to přesně říkají lidi, co nemají argumenty.
@daikatana79 - odhliadnuc od toho, ze mame rozne nazory na potencialny prinos CD transportov je tu este jeden moment.
Prisiel si sem s prosbou a problemom. Ludia vynalozili usilie aby ti pomohli. A ty sa tu uplne zbytocne spravas jak nejake rozdrapene hovado. Zelam ti vela stastia, ked budes potrebovat pomoct s niecym inym.
Niekedy si len pomysliet svoje a ostat ticho je to najmudrejsie riesenie. Ale nie kazdy to dokaze.
Prisiel si sem s prosbou a problemom. Ludia vynalozili usilie aby ti pomohli. A ty sa tu uplne zbytocne spravas jak nejake rozdrapene hovado. Zelam ti vela stastia, ked budes potrebovat pomoct s niecym inym.
Niekedy si len pomysliet svoje a ostat ticho je to najmudrejsie riesenie. Ale nie kazdy to dokaze.
Trapnej pokus. Argumenty by byly, a několik už jich tu od pár lidí zaznělo, ovšem po tom jak jsi na ně zareagoval a co tu celkově předvádíš, je evidentní, že snažit se dál by bylo stejný jako házet perly "divokým prasátkům," jak se říká, a to postrádá jakejkoli smysl. Za to si tu ale můžeš ty, ne Já.
Pravě proto, protože to má vynikající DAC a SACD optiku. Pokud by mě zajímala jen CD optika, stačí mi mechanika v PC.
[/quote]
To posudzujes podla coho? V com je ten DAC z dnesneho pohladu vynimocny a v com je ta SACD optika zaujimavejsia ako ine SACD optikay? a preco je podla teba ta optika lepsia ako ina?
[/quote]
To posudzujes podla coho? V com je ten DAC z dnesneho pohladu vynimocny a v com je ta SACD optika zaujimavejsia ako ine SACD optikay? a preco je podla teba ta optika lepsia ako ina?
Inak mas k dispozicii aj tie 3 kalibracne disky a osciloskop? Je tam az 37 parametrov ktore sa kontroluju a/alebo nastavuju a 9 nastavovacich bodov. To nie je sranda ani pre skuseneho servisaka. Ak to nenastavis, ale len nejako sprevadzkujes, tak to strati zmysel ako kvalitmy zdroj. Uvidis este ci su ok sledge motory
daikatana79: ako si dopadol? podarilo sa ti skontaktovat kvoli ovladacu a nastavit novu optiku?