DAT recorders

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

DAT recorders

Příspěvek od vadik »

Mel nebo ma nekdo DAT rekorder? Zkusenosti, srovnani s jinymi formaty atd.

Par masinek...

Nakamichi 1000
Obrázek

Esoteric R-1
Obrázek

TEAC R-10
Obrázek

TEAc R-9
Obrázek

Tascam DA-60
Obrázek

Sony DTC-2000ES
Obrázek

Sony DTC-ZA5ES
Obrázek

Fostex D-5
Obrázek

Pioneer D-07A
Obrázek

DENON DTR-2000GL
Obrázek

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: DAT recorders

Příspěvek od Zdeny »

Tý kráso! Tohle ´s sem neměl dávat te´d na noc, je jasné, že nesunu.
Nevím, proč mě oslovují mechanisky dokonalé věci - tape decky, kazeťáky a DAT rekordéry. To je nádhera, ten TEQAC - slintám, ale i ty ostatní. Máš něco z toho fyzicly doma? jestli ano, jsem adept na audienci !

N Á D H E R A !!!

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Krásné přístroje, hlavně má oblíbená značka TEAC,asi před 2. roky byla na e-bay.de na prodej Teac R-10, ale bohužel jsem ji nevyhrál. Na vlastní uši jsem slyšel u kamaráda nějakou Sonku, a hralo to velice příjemě. Já bych dal ale přednost MD, a také už skoro 3. roky sháním TEAc MD-10, ve zlaté barvě.

To Vadík : Koukám jak se ti to do toho bytu všechno vejde. *2thumbsup*

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Dost dlouho byl na eBay skvely stroj: TEAC R-9. Jelikoz DAT uz neni "v mode" nikdo ho nekoupil. Cena myslim byla neco kolem 500 EUR ale s moznosti "Best offer". Nabidl jsem 200 EUR ale neuspel jsem. Aukce skoncila. Myslim, ze na 400 EUR by se prodejce dal ukecat. Kontakt na nej mam, kdyby nekdo mel zajem.

MD rekordery si zaslouzi svoje vlakno ;)

Mit prostor a penize, tak tech masinek bych mel plno: CDP, gramo, kazetovy deck, kotoucak, DAT, MD atd. Jen tak pro paradu *2thumbsup*

smolik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smolik »

Tak tři roky už nepoužívám Pioneer D-07A. A spolu s ním cca 300ks DAT kazet s nahrávkami. Po přečtení tohoto vlákna jsem tuto mašinku oprášil, a zase připojil. A poslouchám a poslouchám. Na DATky jsem byl totálně úchylný, doteď mám doma tři, přenosný SONY, stolní SONY a tento Pioneer. A kdyby se někde objevila nějaká další DATka z vyšší kategorie nebo dokonce něco poloprofi, asi bych se neudržel...

hifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifi »

smolik:ja mam DAT SONY ZA5ES čiernej farby .nepredal by si my zopar pasiek,bol by som velmy rad.Obrázek

phexsys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phexsys »

Pouzivam Pioneer D-05, co je vlastne identicky model s FOSTEX D-5.

Obrázek

Ja som z tohto formatu velmi nadsený, podobne postihnutý ako Zdeny...
Na recording LP platni pri 96 kHz to podla mna este ma zmysel.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Ta 22jka minidisk od Sony je v té plejádě DAT nahoře veselá. :lol:

michalha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalha »

Tento formát je naprosto perfektní, sám vlastním DAT Sony DTC-60ES a již jsem několik nižších strojů vyzkoušel. Měl bych zájem o profi stroje. Pokud by někdo něco měl nebo o něčem věděl dejte mi prosím vědět. Sháním tyto: Sony PCM-R700, PCM-7030, 7040, 7050, Tascam DA-40, DA-45HR, DA-60 a DA-60mkII.

miles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miles »

Zdar sám vlastním DAT magnetofon SONY 60 ES a nikdy bych jej z ruky nedal je to skvělá mašina !!! V době kdy jsem si jí pořizoval jsem zvažoval zda zvolit
formát MD nebo DAT nakonec formát DAT vyhrál do dnešní doby se používá jako záznamové zařízení ve studiich a po MD slehla zem!!! Když budete shánět pásky
do DAT magnetofonů určitě je seženete sračí se ptát v prodejnách SONY bohužel cena bude vyšší !

Jintaj
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jintaj »

Doufám, že mi admini prominou otevření starého topicu. Právě jsem koupil z druhé ruky DATku (Sony DTC-55ES) ve skvělém stavu, ale bohužel bez návodu. Proto se obracím zde na přítomné hifisty s prosbou, zda by mi ho někdo např. neoskenoval a nezaslal e-mailem. Na oplátku mohu poslat např. servisní manuál k tomuto přístroji nebo i jinému modelu DAT od Sony (ty jdou na netu kupodivu stáhnout relativně snadno). *sunglases*

linecur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od linecur »

michalha píše:Tento formát je naprosto perfektní, sám vlastním DAT Sony DTC-60ES a již jsem několik nižších strojů vyzkoušel. Měl bych zájem o profi stroje. Pokud by někdo něco měl nebo o něčem věděl dejte mi prosím vědět. Sháním tyto: Sony PCM-R700, PCM-7030, 7040, 7050, Tascam DA-40, DA-45HR, DA-60 a DA-60mkII.
Rozhodně bych doporučil od Tascamu DA-30 MK2 - měl jsem DA-45, která kvalit, řekněme jejich vrcholu, nedosahuje, především v té mechanické části...

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

DAT rekordéry, hlavně ty lepší, mají špičkové převodníky, doporučuji vyzkoušet. Nevýhoda těchto strojoven je ta, že mají složitý a drahý mechanismus. Hlavy mají omezenou životnost (Sony předepisuje u profi strojů výměnu hlav - bubnu po 1500 hodinách provozu). pokud se neprovozují delší dobu, podobně jako video, zatuhnou kladky a mechanismus - osobní zkušenost se Sony PCM7050, mimochodem asi nejlepší profi DAT jaký kdy byl vyroben, PC byla 20.000,-DM. Dneska stojí profi PCM řada od Sony "pár korun", lidi se toho zbavují. Jó třeba takové Otari DTR90, Fostex, Sony...Kazety se dnes dají na ebay koupit vcelku levně, je jich pořád dost.

michalha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalha »

To MPK.
Ano souhlasím, tyto rekordéry mají skvělé převodníky. Mám mimo jiné také Sony PCM-7050, ale je tam chybička v napájení resp. ve Switching regulator obvodu. Když je stroj studený tak ho lze zapnout, ale po ca 10s se sám vypne a už nejde zapnout. Po vychladnutí jde opět uvést do provozu, ale zase se hned vypne. Je to určitě v obvodu switching regulator. Dal jsem do ní z PCM-7030 (má stejný) a s ním to vše funguje normálně. Zkusil jsem vyměnit všechny elekrolytické kondíky v obvodu, dle nějakého japonského fóra, ale nic. Je to určitě nějaká blbost, ale nemůžu na to přijít. Nevíte někdo, resp, nemáte zkušenosti? Kdyby někdo měl nějaký vrak PCM-7050 nebo 7030, koupil bych to jen kvůli tomu obvodu.
Jinak když se podíváte do vnitřností Sony PCM-7050 nebo PCM-7030 a PCM-7010. Jsou to všechno takové počítače. Má to základní desku a mraky desek k tomu - na rozebrání a servis je to paráda. Jen servisní manuály jsou ke všem typům PCM-70x0 (kromě 7040, ta už je z další řady a je podstatně slabší než tyto tři stroje) tlusté šanony. Ale stroje jsou to nádherné a perfektní.

Odpovědět