Denon DCD S10 a DA převodník

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od vision »

Zdravím,
Mám možnost koupit tento CD přehrávač a chtěl bych ho hlavně kvůli DA převodníku v něm. Samotný CD přehrávač je pro mne důležitý tak z 10%.
A abych byl upřímný, hodil by se k mému Denonu PRA S10.
Prodejce mi tvrdí, že DAC v tomto přehrávači může konkurovat většině dnešních DACů.
On sám má Caseu za 20tis a mezi Caseou a DACem v Denonu není prý propastný rozdíl.
Kromě názoru prodejce, bych uvítal i názory vaše.
Stačí mi názor na DAC v Denonu vs. třeba Arcam rDAC, DacMAGIC, Carat Sapphire a pod.
Parametry toho Denonu: http://denon.jp/jp/museum/products/dcds10.html

P.S.: Pokud tento příspěvek čte také sám prodejce, prosím ho tímto o pochopení.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od vision »

Tak jsem se vašich názorů nedočkal. Přehrávač jsem tedy koupil.
CD hraje perfektně. Jen nemůžu zprovoznit ten digitální vstup.
Zkouším koaxiál i optiku, ale zvuk z přehrávače nejde.
Prodejce mě ujistil, že přístroj je v naprostém pořádku.
Asi dělám něco špatně. Do přehrávače vedu digitální signál z USB/digitálního převodníku.
Zná někdo tenhle přehrávač?
Manuál bohužel nemám a na netu není k sehnání.

Uživatelský avatar
vonvichousch
Příspěvky: 349
Registrován: 08 dub 2010 10:07
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od vonvichousch »

vision píše: Manuál bohužel nemám a na netu není k sehnání.
Nehledáš dobře ;) http://www.hifiengine.com/manuals/denon/dcd-s10.shtml
strana k 2-9 je návod k obsluze,zbytek je servisní manual.

MartinSt4
Příspěvky: 136
Registrován: 03 úno 2010 09:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od MartinSt4 »

vision píše: Do přehrávače vedu digitální signál z USB/digitálního převodníku.
Jestli není chyba někde tady, je možné, že Denon není schopen zpracovat signál vyšší než 16/44.1 (48). Zkusil bych připojit signál z CD bez upsamplingu.

Servisní manuál ke stažení:

http://www.4shared.com/office/AKdu8pK-/ ... 2=403tNull

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od vision »

Díky.
Takže ten přehrávač opravdu neumí víc jak 44.1 MHz.
Já ale nemám žádný jiný CD přehrávač ani jiné zařízení, abych to vyzkoušel
Jde to nějak nastavit, aby šla z PC ta správná frekvence?

Zilvar
Příspěvky: 27
Registrován: 28 úno 2009 15:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od Zilvar »

Člověče ty máš,ale zase smůlu :o Škoda,krabice je to však pěkná .

Uživatelský avatar
Asket
Příspěvky: 267
Registrován: 03 kvě 2010 00:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od Asket »

a v menu denonu jsi poprepinal vse dobre ???

pac u me na zesiku ja musim ponatahovat kable optiku aj... pak zapojit monas...
v menu mu zadat ze pro cd je optika dvd koax pro pc optika, pro multiprehravac digi koax
pak ponastavovat vzdalenosti na repra aj.... a po ulozeni menu muzu prepnout a dat vyhledat signal... odpojit monas...
pripadne nejak na ovladaci pohledat a zkouset ruzne moznosti
jenze ty mas cd prehravac... takze tam to bude mozna jine....
mohl jsi neco prehlidnout...
lepsi kvalitu -vyssi bitratte mozna leze jen optikou... ci digicinch...
no ja mam starou masinku to ja musim pres multiprehravac nebo dvd ci notas kdyz chci 24bit...

drzim palecky... vypada skvele

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od vision »

Ten Denon má nějaké menu?
Bez českého návodu jsem v.... ach jo.

MartinSt4
Příspěvky: 136
Registrován: 03 úno 2010 09:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od MartinSt4 »

vision píše:Ten Denon má nějaké menu?
Bez českého návodu jsem v.... ach jo.
Nepodléhal bych depresím :) V počítači lze určitě nastavit výstup na 16/44, rovněž by mělo jít nastavit Bravo. Jenom teoretizuji, ale pro připojení na USB je nutný ovladač, který se mohl dát nastavit.

Uživatelský avatar
pininfarino
Příspěvky: 90
Registrován: 23 lis 2009 23:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od pininfarino »

Mal som tento CD prehrávač. Aj po 17. rokoch od vstupu na trh sa tento model nemusí nijak hanbiť za svoj zvuk, a už vôbec nie za svoju konštrukciu a vzhľad. Ja som ho mal spárovaný s Denon PMA S 10 II a to bola mimoriadne dobrá kombinácia. Až po zapojení 2x drahšieho zosiku vyplávali na povrch nejaké nedostatky a musel ísť zo zostavy....
Na 4.000€ reprákoch som nepočul rozdiel či sa CD púšťalo priamo na ňom, alebo na externom CD prehrávači s digit. pripojením cez jeho prevodník.... CD prevodník využiješ len pri digit. vstupe /1x opt. + 1x koax/. V menu sa nenastavuje nič. Prepínanie je na prednom panely. Vzorkovacia frekvencia je 32, 44.1 a 48 kHz.
*sunglases*

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od vision »

Tak jsem to všechno zvládl. Mám to zatím zapojené optikou přímo z MACu a hraje to famózně.
Srovnával jsem to celý den s převodníkem za 20tis. a neslyšel jsem rozdíl.
Díky všem za support.

Cormack
Příspěvky: 75
Registrován: 18 lis 2008 07:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od Cormack »

vision píše:Prodejce mi tvrdí, že DAC v tomto přehrávači může konkurovat většině dnešních DACů.
On sám má Caseu za 20tis a mezi Caseou a DACem v Denonu není prý propastný rozdíl.
Takže měl nakonec prodejce pravdu, že? *thumbs up*

efičák
Příspěvky: 1887
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od efičák »

Poctivě udělaný přehrávač a dac, design sladěný k zesilovači.
To je dobré. Je tu dost kolegů co udělali kolečko od novinek dobrým vitange zdrojům zvuku.

Uživatelský avatar
Vit
Příspěvky: 194
Registrován: 28 dub 2008 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od Vit »

Legendární 2 x BB PCM1702 na kanál. 4570 opampy (žel...).

Pokud bys to chtěl časem tunit, zde dobrý návod jak:

http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... d-s10.html

Cormack
Příspěvky: 75
Registrován: 18 lis 2008 07:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD S10 a DA převodník

Příspěvek od Cormack »

Vit píše:Legendární 2 x BB PCM1702 na kanál. 4570 opampy (žel...).

Pokud bys to chtěl časem tunit, zde dobrý návod jak:

http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... d-s10.html
Jestli by nevyšlo prakticky i ekonomicky lépe instalovat nějaký modul od Casea, Sirius 2....

S10 má kvalitní CD transport.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti