Ano RPI3 nepodporuje MQA, ale vzhledem k předpokládanému použití " levnější sestavy", kde pochybuji, že bude slyšet rozdíl mezi flac a MQA to nevidím jako zásadní problém. Nastavení RPI 3 s např. softwarem Volumio je tak uživatelsky jednoduché, že je to srovnatelné s jakoukoliv dnešní SMART spotřební elektronikou. Jsou i prodejci (výrobci), kteří toto řešení nabízí jako plug&play.PítrsPraha píše: ↑03 led 2019 09:56RPI3 ale neumí HW dekédovat MQA, takže plnohodnotná náhrada je to "jen" pro případy, kdy člověk nechce / nepotřebuje plnohodnotně využívat placený Tidal. Navíc to není plug&play zařízení, člověk se musí věnovat nastavování, SW atd. a to (alespoň mě) odrazuje.
Koho výše uvedené netrápí, pak samozřejmě souhlas, že je to taky alternativa.
Před časem jsem porovnával RPI3 s PC (archlinux s mpd, JCAT USB) v roli digitálního transportu. Představoval jsem si, že při provozu na baterie by mohl být RPI3 i lepší. Nestalo se, zvuk z RPI mi připadal ve srovnání s PC plochý. Ještě jsem neměl možnost porovnat své PC s komerčním streamerem. Jenže tady vstoupí do hry způsob propojení na DAC. Z PC do DAC (TAD D2000mk2) mám vyzkoušno, že USB je mnohem lepší než optika (koax z PC nemám). Bluesound ani Onkyo nemají USB výstup, takže bych musel srovnávat asi s nějakým Luminem.
@hřebík: třeba se ti bude hodit můj příspěvek z konkurenčního fóra http://highendforum.cz/viewtopic.php?f=17&t=4982..tak přesně to hledám, abych mohl připojit mobily, tablety, TV přes síť koaxiálem k DACu..
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host