Doporučení na transport

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučení na transport

Příspěvek od noaid »

Díky za odkaz.
TomasT píše:Nepresnosti tam nejake jsou, jsem v praci, nemuzu kecat
Pokud někdy bude čas, rád se dozvím něco nového. Děkuji předem.
TomasT píše:Ale usb zvukovky rozhodne jedou pres asio
Pokud mají vlastní driver, tam asi jo, ale problém je asi s USB připojením DAC, to se pak tváří jako USB audio device a standartně to podle mne jde přes win mixer, alespoň mi to tak kdysi šlo, když jsem to zkoušel, a přitom byl vybrán kernel streaming. Odtud pramení má nedůvěra.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Pokud mají vlastní driver, tam asi jo, ale problém je asi s USB připojením DAC, to se pak tváří jako USB audio device a standartně to podle mne jde přes win mixer, alespoň mi to tak kdysi šlo, když jsem to zkoušel, a přitom byl vybrán kernel streaming. Odtud pramení má nedůvěra. Naprosto spravne a ta neduvera je namiste a naprosto opodstatnena.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

K tomu USB: já mám toto, ale díky imunitě Buffala i Behringeru na jitter (vlastní hodiny) těžko soudit. Někde jsou z toho nadšení, někde tvrdí že použitý čip je super-generátor jitteru, ale asi tam mají vlastní reclocking kterým to eliminují?
http://cgi.ebay.com/USB-to-Spdif-Toslin ... 3211wt_939
Přes mixer to nejde, alespoň ve vistách ne. Ten USB čip co tam je je sice Voipová hrůza, ale s I2S výstupem (proto jsem to koupil).

Použité součástky (oscony, precizní krystal a tak) i zapojení vypadá velmi dobře, rozdíl na mých převodnících mezi jednotlivými zdroji signálu (Auditorak HD2, Onkyo Wavio 200, SPDIF z desky) = 0 nebo tomu blízká hodnota.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

*hura* Myslim ze nema cenu oponovat, imunita Ulizmrda ( Behringeru ) na jitter mne dostala. Jsem z toho uplne na kaši *headbang* *headbang* *headbang* Nic horsiho snad uz ani neni, jsou to hracky pro deti a pro ty, kteri s tim zacinaji a nevi zda budou pokracovat. Nerikam ze uplne k nicemu, za ty prachy dobre, ale je to totalni lowend a taky to tak hraje, i kdyz se to tvari jako studiova technika.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Tomáši, při vší úctě, Behringer po úpravách hraje velmi dobře bez ohledu na stupeň ulizmrdismu a původně použitých čínských součástek.
AK4393 je dobrý převodník (4394-4395 a 4396 "Miracle DAC"), stačí mu málo aby to hrálo dobře. Upravenou verzi můžu v případě zájmu zapůjčtiti, Opava není daleko.

Pokud někdo řešíte i USB/SPDIF/I2S, můžu půjčit ten terralink-x na vyzkoušení. Za 60 babek třeba někomu přijde vhod (svůj neprodám).

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

bh69 píše:
TomasT píše:Jenze je nekolik dlouhych let znamo ze ta blba mechanika v PC necha za sebou hifi pristroje velmi zvucnych jmen......./

To je ale hodne smutny konstatovani a nechapu jak to je mozny ...
to - bh69

Zas tak smutné to není,přijde to dost levně a zpracování hudebních cd-ček třeba softem EAC (který mimochodem docela názorně a v přesných %-tech odhalí všechny krpy,o kterých na hud.CD-čkách které běžně posloucháme vůbec nevíme) a následné uložení na PC v libovolném bezztrátovém formátu má i své nezanedbatelné výhody.
A je to nejen možné ale spíš logické,s nějakou (aproximací) tj.dodatečným dopočítaním chybějících dat jakýmsi odhadem podle použitého tipu algoritmu (což je běžná záležitost u CD player-ů),by asi drtivá většina PC programů vůbec nemohla pracovat. Proto je pc mechanika stavěná tak,aby četla 1-čky a 0-ly bez chyb,jde totiž o potencionálně důležitá data (chyby jsou nepřípustné) pokud je na cd špína,škrábance,jiná chyba - načítání se třeba několikrát opakuje dokud to nenačte co má,nebo nevyhodí chybu.Podobné chování (jen mírně ovlivněné různými vypal.programy) má i zápis,i zde jde samozřejmě o to zapsat vše bez chyb. No a na většině poč.CD-DVD mechanik je to po konstr.stránce (i na vzdory směšné výr.ceně) vidět.

Odpovědět