Doporučení na transport

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Doporučení na transport

Příspěvek od Zappadaddy »

Začínám se pokukovat po nějakém slušném transportu.Vůbec jsem nesledoval vývoj cd přehravačů, protože jsem byl velmi spokojený s referenčním Naim CDS2.Naim jsem prodal a zanedlouho asi nebudu potřebovat ani tento skvělý přehravač.Můj budoucí zesilovač má totiž v sobě D/A převodník a tak se začínám poohlížet po nějakém zajímavém transportu cca do 30 000KČ.Chtěl bych, aby měl všechny výstupy(coax,XLR a synch) a měl spolehlivý transport a zajimavý design.Líbí se mi třeba MARANTZ SA11-S1 nebo Sony SCD-1.Nějaké další tipy a rady?Jěště otázka pitomce,neznalého v digitálu,jsou mezi přehravači rozdíly ve zvuku přes coax výstup?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Doporučení na transport

Příspěvek od PMA »

Raději novější mechaniku s větší nadějí na bezchybné čtení, proč se nezeptat na doporučení přímo Luďka? Tady bych si velké naděje na smysluplnou radu opravdu nedělal.
Pavel Macura Audio

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

PMA píše:Raději novější mechaniku s větší nadějí na bezchybné čtení, proč se nezeptat na doporučení přímo Luďka? Tady bych si velké naděje na smysluplnou radu opravdu nedělal.
Co takhle Sencor? :lol: *thumbs up*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Že by až tak? *hura*
Pavel Macura Audio

Hlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlava »

Toto by nemusel být IMHO špatný transport.
Váží to 22 kg a je to poctivě udělané. Byť někteří mají výhrady ke zvuku Audionetu, tak při použití jen jako mechanika by se projevovat nijak neměl.
Coax a XLR výstup má, synchronizační výstup nemá.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Vždycky jsem to chtěl. Cena je ale mimo. Měl jsem TL-51. Nějaký nižší model bude určitě možné sehnat do této ceny. Sám Luděk tuším měl taky jeden kousek od nich. Zeptej se ho na to.

http://www.6moons.com/audioreviews/cec/cec.html

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Hlava píše:Toto by nemusel být IMHO špatný transport.
Váží to 22 kg a je to poctivě udělané. Byť někteří mají výhrady ke zvuku Audionetu, tak při použití jen jako mechanika by se projevovat nijak neměl.
To je právě proč se ptám.Je to jedno ve výsledném zvuku,když se stroj použije jen jako mechanika,at je to stroj za 10 nebo za 100 tisíc?Říká se,že by tam rozdíl být neměl.Je to opravdu tak?

Jazzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jazzik »

Nevím, zda ti to pomůže, ale měl jsem možnost porovnat přehrávače se stejným implantovaným modulem Sirius.
Byl jsem hodně překvapený jaký byl rozdíl ve zvuku. Ten přikládám mechanice. U přehrávače Sony XA-5ES
byl zvuk o pořádný kus dál než u přehrávače, který spadá do kategorie 10 tisíc. Sony ale nedoporučuji z důvodu
nesehnatelné optiky.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jazzík.Děkuji.
Líbí se mi toto,ale je to finančně taky někde jinde.http://www.gryphon-audio.dk/files/downl ... ochure.pdf

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Zappadaddy píše:
Hlava píše:Toto by nemusel být IMHO špatný transport.
To je právě proč se ptám.Je to jedno ve výsledném zvuku,když se stroj použije jen jako mechanika,at je to stroj za 10 nebo za 100 tisíc?Říká se,že by tam rozdíl být neměl.Je to opravdu tak?
Ahoj Zappo je tam velky rozdiel, posledne 3-4 roky som riesil neustale hladanim najlepsieho transportu pre moj prevodnik, ako transport som doteraz pouzil a vyskusal dost pristrojov a neboli to lacne stroje ( Wadia 830, Lindemann CD1SE, CEC 51, Audionet VIP G2 ...), aktualne pouzivam transport 3D Lab Drive DVD Master v cene 3600,-Eur ( http://www.3d-lab-av.com/dvdplayer_drive.html ), ale mam uz dohudnute zapozicanie noveho transportu od PS Audio, ak bude lepsi tak 3D Lab bude napredaj.

PS Audio The PerfectWave DVD transport :
http://www.webareal.sk/highend-eshop/es ... DVD-Transp

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Nejzbožňovanější, nejkopírovanější, nejdokonalejší?
Shigaraki
Obrázek
http://www.sakurasystems.com/products/shigacd.html

Díky kurzu USD je relativně i v cenovém rozpětí (2000 USD).

Neznám negativní recenzi, na netu existují mraky postupů na DIY verzi a její porovnání s originálem či vylepšení 99,9% originálu na 99,999%

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Slovenské Hanzel Audio nabízí v sekci bazar TEAC DV 50 za 2.500 euro.Je to sice mimo limit,ale nemusí to být jako transport špatné.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Ten Electrocompaniet EMC 1 je velmi solidní tip. Spolehlivá profimechanika Philips a celkově poctivé provedení. Určitého vylepšení lze dosáhnout použítím Spideru namísto standartního clampu. Pokud by to bylo aktuální, je to za málo peněz velmi slušné řešení.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tak to je pecka,or
vadik píše:treba jeste neni prodany...
http://www.aukro.cz/item733134203_cd_pr ... aniet.html
Prave jsem byl s prodavajicim na pive v Usti.Electrocompaniet ECM 1 jsem si uz zamluvil. *thumbs up*

Odpovědět