PMA píše:V tak malé a světově/evropsky nevýznamné zemi je znalost angličtiny POVINNOST...
To mi připomnělo:
,,Pravda, pod Rakouskem ještě trošku úpíme, ale dá se to vydržet.''

PMA píše:V tak malé a světově/evropsky nevýznamné zemi je znalost angličtiny POVINNOST...
Není tomu tak. Sřejmě bude záležet, pro jaké formáty se rozhodnou.JFI píše:Re: formát SACD a jeho kvalita vs. BD
od JFI v 17 kvě 2010 18:49
hi-res myslím pouze pro zvuk - SACD nebo DVD-Apro video to bude jasně dominantní formát za pár let.
Mám LP Diana Krall - Live in Paris (180gr). Kamarád mi ji dal staženou ve flacu 96/24, ale raději vždy šáhnu na vinyl. Ten přepis do flacu ale není špatný a zní také dobře. http://avaxhome.ws/music/jazz/dianakral ... vinyl.htmlAleska píše:To by jsi musel porovnávat digitální přepis LP, které vzniklo v čistě analogové době, vůči CD stejné nahrávky (digitální přepis téhož LP na CD). Dnešní LP totiž vznikají většinou čistě digitálně.AM píše:.... docela by me zajimalo, jak by si treba vedla digitalni pc nahravka z gramofonu versus cedecko.
Nejjednodušší cesta k porovnání je stáhnout si torrent toho co máš doma v CD, který je označen jako přepis LP a porovnat obojí. Vyhneš se tím nákupu gramce s integrovaným D/A převodníkem. Ve spotřebce to bude šmejd, v profesinálu naprosto zbytečně drahé, jde-li jen a jen o pokusné srovnání.
An important feature of this recording is that the strings truly surround the listener, with the players sitting in a double-row circle. This enhances the sheer tonal weight that the ensemble produce, and the resulting spatial separation of the players opens up the scores quite thrillingly for the listener. Switch to the Stereo layer and the collapse of the rich acoustic space comes as a palpable shock; this disc is certainly a fine example of how a creative producer can use the 5.1 system to best effect.
Důležitým rysem této nahrávky je, že struny skutečně prostorový posluchače, s hráči sedí v double-řádek kruh. To zvyšuje naprostá tónové váhu, že soubor produkují, a výsledné prostorové rozdělení hráčů otevírá skóre docela napínavě pro posluchače. Přepněte se do vrstvy Stereo a zhroucení bohatých akustického prostoru přijde jako hmatatelný šok, tento disk je jistě dobrým příkladem toho, jak kreativní producent může využít systém 5.1 pro nejlepší účinek.
tohle mi moc nedochází. píšeš, žes slyšel zřetelně rozložené (tím myslíš lokalizované?) jednotlivé sekce orchestru a přitom jsi poslouchal ve stereu. ale ten anglický komentář přece říká, že se právě to prostorové zobrazení při přepnutí z 5.1 na stereo šokujícně zhroutí...noaid píše:Včera jsem si poslechl 24/192 stereo stopu BD TrondheimSolistene: Divertimenti http://www.blu-ray.com/movies/Trondheim ... -ray/1097/
Úžasně nahráno, obrovská dynamika, pěkně rozložené a zřetelné jednotlivé sekce orcherstru. Úplně mne to dostalo.
Bylo by skvělé to slyšet v 5.1 formátu.
Citace:
An important feature of this recording is that the strings truly surround the listener, with the players sitting in a double-row circle. This enhances the sheer tonal weight that the ensemble produce, and the resulting spatial separation of the players opens up the scores quite thrillingly for the listener. Switch to the Stereo layer and the collapse of the rich acoustic space comes as a palpable shock; this disc is certainly a fine example of how a creative producer can use the 5.1 system to best effect.
Nie je to tak (samozrejme vylucujem pripady, ked su bedne tesne pri stene), osobne si vsak myslim, ze ovela dolezitejsia ba priam klucova je v tomto pripade kvalita nahravky. Predo-zadny priestor dokaze sprostredkovat aj klasicke stereo, pokial je tento zaznamenany v nahravke. Predpokladam, ze to suvisi s umiestnenim mikrofonov, masteringom a pod.dadaft píše:jen připomenu, že spousta významných audiofilů je přesvědčena, že stereo (myšleno 2 bedny) je schopno zprostředkovat prostorově věrný zvuk (obzvlášť v běžném postavení beden blízko čelní zdi) jen v pravo-levém smyslu. jmenujme např. zakladatele Stereophile J. G. Holta.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti