HTPC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
samoT
Příspěvky: 338
Registrován: 03 srp 2010 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: HTPC

Příspěvek od samoT »

Zkusil bych se obrátit na nějaké PC forum. Když jsem si skládal PC já, tak sem tam toho docela dost dohledal anebo se optal.


bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: HTPC

Příspěvek od bh69 »

skypi píše:pasivní "hifi" skříň
http://www.silentpcreview.com/article937-page1.html
pekna, az na tu blbou slim mechaniku ..

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od TomasT »

Tak jak to cele dopadlo...

Jako zaklad jsem pouzil desku Asus P8H67-M PRO s chipsetem intel H67 a socketem 1155. Do ni procesor intel Core i3 2100T se dvema fyzickymi jadry a grafickou kartou HD2000 ktery ma TDP 35W. Do pametoveho slotu DDR3 Kingston 4GB, jsem vul, mel jsem si koupit 2x2GB. Ale mozna pribude dalsich 4GB a 64 bitovy operacni system, pripadne na zkousku OSX. Zdroj jsem poridil pasivni, takze v nem neni zadny vetrak. 400W je sice zbytecne moc, jenze mene vykonny jsem nesehnal. Disky jsou dva, jeden maly 120GB 2,5" na system a dalsi vetsi 2TB na data. Bedna je levna plastova Antec NSK-2480-EC, k te bych rekl asi ze je jako oktavka. Uspokoji, ale nenadchne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Chladit to mel ninja 3, bohuzel mala chybka se stala a nechladi. Je to natolik velke hovado, ze nevleze do te krabice, tudiz jsem pouzil mensi Scythe Shuriken Rev.B ktery tam v pohode vejde.

Co se tyce hlucnosti je to temer neslysitelne. Vetrak je v noci slyset z pul metru pokud se clovek soustredi. Horsi je to s diskama, ty proste slyset jsou. Kdyz pominu start systemu kdy neustale na disk hrabe, tak po nabehnuti jsou disky stale nejhlucnejsi casti tohoto pocitace. Pokud se mi bude chtit, tak pujdou jeste do nejakeho odhlucnovaciho boxu, ale spis na ne kaslu, protoze je to slyset jen u uplnem nocnim tichu. Pokud zapnu notebook, spolehlive to prehlusi.

Uplne nejvetsi kraval dela DVD mechanika pokud se roztoci, to je oproti tomu uragan. Jelikoz ji ale nepotrebuju neustale, tak mam externi do usb portu a vytahuju ji jednou za cas kdyz potrebuju neco nainstalovat z placky.

O prehravani muziky se nema smysl bavit, to zvladne levou zadni. MKV prehravam pres KMPlayer a tady je trochu zadrhel. S beznyma mkv nema zasadni problem, ale v zakladnim nastaveni kmplayeru a spusteni dema samsungu oceanic life skonci zvukova stopa driv nez obraz, nebo ke konci vypadne - nevim. Predpokladam ze kdybych nahral lepsi kodek nez je default v km, bylo by to bez problemu a dokonale. Ovsem na bezny film o velikosti 15GB to dostacuje. Oceanic life ma necele 2 minuty a velikost asi 500MB. Total media oceanic prehraje dokonale, ma vsak jine nevyhody na mkv soubory. Bluray zvlada levou zadni bez jakehokoliv problemu.

Nepredpokladam ze bych v blizke dobe neco menil, rad bych SSD, ale vzhledem k tomu ze bych potreboval docela velke, tak jsou pro mne jeste prilis drahe a osobne jejich nejvetsi vyhodu rychlost vubec nevyuziju.

PS: Kdyby nekdo chtel moje stare HDD, muzem se domluvit.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: HTPC

Příspěvek od Odar »

Na HD filmy je lepsi MP-HC http://www.xvidvideo.ru/media-player-cl ... a-x86-x64/ Tu je navod, ako ho nastavis http://highdef.cz/menu/navody/akcelerac ... _part1.php

Samsung Oceanic sa pouziva na test kvoli tomu, ze ma Level Profile L5.1 a brutalny bitrate.
File size : 484 MiB
PlayTime : 1mn 42s
Bit rate : 39.7 Mbps

Video #0
Codec : AVC
Bit rate : 37.7 Mbps
Nominal bit rate : 40.0 Mbps

Width : 1920 pixels
Height : 1080 pixels
Display Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 29.970 fps
Ten 2 TB HDD mas aky? Ak mas WD Green Power (WD20EARS) - odporucam vypnut parkovanie hlaviciek. Tu je postup http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 6#p8090496

Uživatelský avatar
Jirka83
Příspěvky: 164
Registrován: 06 bře 2009 10:36
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od Jirka83 »

S kodekem CoreAVC bys nemel mit problem... Jestli to mas teda aj na videa.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 609
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: HTPC

Příspěvek od Hellboy »

TomasT: Bedna je plastová? Měl jsem za to, že přední deska je broušenej hliník jako u ostatních verzí a dekl a bočnice jsou snad taky kovové, nebo se pletu?

A k té hlučnosti - to je vždycky legrace. Člověku se zdá, že to hučí. Tak koupí ultratichej větrák, vymění s ním ten hlasitej a chvilku slyší jak je ticho, jenže jak přestal hučet větrák, začne bejt slyšet zdroj. Tak člověk koupí pasivní a jak ten utichne, tak začnou bejt slyšet disky :D :D Pak si člověk jednou zapne DVD přehrávač a zjistí, že jeho mechanika hučí víc, než celej ten počítač dohromady :) Mě už to přešlo. Když sedím na gauči, poznám, že běží kompl podle toho, že na něm svítí ledka. Když je to v noci, tak je slyšet jak si tam lehce ševelí a mě je to jedno, protože když si pustím hudbu, tak to slyšet bejt přestane.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od noaid »

Tomáši, hlučnost nevyřešíš jinak než přehráváním po síti odjinud. Je to nejefektivnější a nejlevnější. Já své PC s 5 větráky a 4 interními velkokapacitními disky a jedním externím neslyším vůbec. A přitom na něm můžu i přímo v místě poslechu pracovat.
Snažit se pořád něco nějak odhlučňovat je jako dolaďovat Transiwat kabelama. Co budeš dělat, až budeš potřebovat další disky? Teď sis koupil 1x2TB a máš pocit, že je to hodně...nevěř tomu. Tak maximálně na CD, ale na hires je to pořád málo. Zatraceně málo.

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od TomasT »

Predni panel je kus stribrneho plastu, zbytek je kovovy. S tou hlucnosti je to v pohode, jinymi slovy neni to slyset, ale je nejhlucnejsi cast, Kdo vi jak je disk hlucny, udela si obrazek sam. Nemam zatim potrebu to resit, da se rict ze mi to vyhovuje dostatecne. Casem bych chtel hezci bednu, origenae, ale nejdriv si na ni musim nasetrit -) Jinak mam na nekolik let pokoj.

SPis bych se chtel zeptat na jinou vec, ma smysl pouzivat 64bitovy operacni system ? Kdyz vsechny aplikace jsou 32 bitove? Ptam se kvuli toho ze mam RAM je v jednom slotu, tak jestli dokoupit dalsi a dat 64bit, nebo se na to vykaslat a nechat jen jeden pametovy modul a 32 bit. V dobach kdy jsem to nejak resil a zajimal se o to, tak 64 bity mely vzdy mnohem horsi podporu nez 32 bitove systemy kterych je drtiva vetsina.

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od TomasT »

Jeste k tomu HIRESu, je toho tak zalostne malo a toho co mam rad jeste min, ze mne se v tuto chvili nevyplati o nem ani nejak prilis uvazovat. Zabijou ho stejne jako zabili sacf a dvda. Neni sila to protlacit a nekde se jeste nahrava sice do 24 bitu, ale na 44,1. Legrace byla jak mi jeden kamarad vypravel, je tomu uz nejaky ten rok co si zaplatili nejake takove lepsi studio a tam jim to krasne nasypali do 16/44,1 -)))) Nastesti mi hrajou i cd pokud se na nich nepodepsal nejaky expert, takze hires pomalu ale jiste uplne prestavam sledovat. A vcera jsem se dival nedopatrenim dokonce na xvid... Zmatla mne velikost souboru, ta ovsem s kvalitou nema pranic spolecneho -))

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: HTPC

Příspěvek od Odar »

Ked som si postavil HTPC, dal tam 4 GB RAM - ako velky optimista som si nainstaloval 64bit Win7. Za 2 tyzdne to slo prec. Stale som cosi riesil. Bud ovladace, alebo nejaky soft. Pod 32bit Win7 mi vsetko bezi, ako ma. To je moj pohlad na vec.

Uživatelský avatar
Jirka83
Příspěvky: 164
Registrován: 06 bře 2009 10:36
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od Jirka83 »

mam 64bit Win7 a bez problemu. V tvem pripade bych se rozhodoval podle mnozstvi uvazovane RAM (tj. bud mene nebo vice nez 4 GB)

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od noaid »

TomasT píše:je toho tak zalostne malo a toho co mam rad jeste min,
Možná bude problém v té šíři vkusu, ale mi 2TB jen na hires audio nestačí. A k tomu doma hromada SACD a DVD-A, málo toho určitě není. Mám co poslouchat pár let a přibývají další. Mimo klasiku samozřejmě, tam je toho fakt hafo. Spousta rockových kapel vydalo skoro všechny důležitá alba v hires. Je ale fakt, že je to vše out of print.
1 audio album vyjde tak 1-8GB, dle formatu.
A když vezmeš video, teď myslím bluray, tak to sežere 30-50 GB na jeden film/koncert. Mimochodem budeš na tom mít možnost přehrávat DTS-HD MA (standard u BD) nebo jen DTS? Samozřejmě u tebe downsamplované do sterea, ne vždy je tam stereo stopa.
Není to tak dávno, co jsem výskal radostí, když jsem k jednomu 80GB disku přidal ještě další 120GB. Jsem myslel, že mám vystaráno do konce života. :D
Se zase stav a já ti to vysvětlím prakticky. ;)

Jinak k čemu je na HTPC dobrých tolik gigabajtů a 64 bit?

A co tvá grafika? Zvládá posílat i audio přes HDMI?

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 609
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: HTPC

Příspěvek od Hellboy »

Mám 64bit WIndows 7 a v zásadě žádný problém. Trochu se občas serou flasové stránky, protože používám 64bit IExplorer, ale v 32bit to jede normálně. Prakticky nevím o tom, že bych měl nějakej problematickej systém. A s tou pamětí. Pokud se nepletu, tak Win 32bit dokážou alokovat jen 4GB paměti a to veškeré paměti. Takže pokud máš třeba 1GB na grafárně, tak tvůj systém z těch 4GB RAM používá jen 3 a zbytek si nechává pro grafiku. I když máš fyzicky 4GB, tak ve skutečnosti máš s 32bit WIndows pouze max nějakých 3.5GB. Takže já bych doporučil 64bit. A na konci léta stejně bude beta Windows 8 :)

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od TomasT »

audio pres hdmi - jasne ze zvlada, to by snad si dnes uz nikdo nedovolil aby tam neslo audio.

Nekdy bych se stavil. V tom pripade je nevyhodnejsi umistit disky do nejakeho NAS servru. Jenze ten musi byt neustale zaply, v podstate i zbytecne, protoze treba tyden na nej nikdo nesahne. To je duvod ktery mne od toho odrazuje. Taky spotreba neni nezanedbatelna, mame v rodine 5pc, to uz za rok neco sezere...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host