HTPC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od Aleska »

noaid píše:....Jsou tady lidé, kteří se tím zabývají dlouhá léta, ti určitě poradí lépe....
Jenže ti lidé, stejně jako já, nejsou často ani profesí a ani koníčkem IT a je tedy pro ně každá rada dobrá. Zda ji využijí, to záleží jen a jen na nich - ne každý má stejné požadavky a možnosti.
noaid píše:...a ty to Alesko vůbec nepotřebuješ, tak proč ti na tom tak záleží ?
Možná že se budeš divit a nepochopíš to - protože mi na těch lidech a tomto fóru záleží.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: HTPC

Příspěvek od Odar »

noaid --> Myslel som si. Ale aj tak vdaka :lol:

jacq
Příspěvky: 197
Registrován: 24 lis 2010 10:51
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od jacq »

hm, skoda...
mozan nejake "tweak" utility? nebo srovnani gamy a barev podle kalibracni sondy. ale zde bychom mohli lehce uklouznout k "obrazofilskym" grafikum, kteri, v extremnich pripadech, doporucuji mistnost natrit na urcity odstin sede (nevim presne ktery) a rovnez obleceni sladit do tohoto odstinu, aby nic nerusilo verne podani barev. obrazovi puriste mohou byt stejne prasteni jako hifiste :)
kalibrace bez obrazove sondy je ale osemetna zalezitost a velmi zalezi na svetelnych podminkach v mistnosti - lze tim velmi spolehlive zcela zprasit obraz...
myslim, ze na takovem tv freaku najdete urcite o nastaveni obrazu nejake informace. od stejne ulitlych lidi (v pozitivnim slova smyslu) jako jsou zde.

co se tyce ergonomickeho software, je podle me jeho hledani neco jako hledani svateho gralu. je tolik voditek a indicii, ze takova vec existuje, ale ne a ne ji najit :) ale abych nekecal, diky tomuto foru jsem zacal pouzivat foobar, ktery velmi rychle vytlacil winamp.
pro me je vrcholem ergonomie system, u ktereho nebudu resit, jestli prehravam hudbu, prohlizim fotky z dovolene, sleduji film, nebo posloucham rozhlas sleduji televizi. nejlepe klon mezi vlc a foobarem. ovladani pres sit (to oba maji), tagy na video souborech. sprava playlistu jako je ve foobaru.
a aby umel program pro tv kartu detekovat reklamu a v ten moment vypnout zvuk, nebo nejlepe pustit nejake video z definovaneho playlistu.
co pouzivate/doporucujete jako video prehravac?

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: HTPC

Příspěvek od Odar »

Pouzivam XBMC.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od noaid »

S kalibrací to nemá nic společného. To je přece záležitost zobrazovače, ne zdroje. A tady jde o ten zdroj.
Odare, já fakt nemám mozek uložený na googlu. ;) Ani netuším, jestli se tím vůbec někdo někdy zabýval.

XBMC jsem si jednou zkoušel nainstalovat v práci a nebyl jsem schopen pochopit, jak tam vůbec něco dostat nehledě na to, že mi to tuhlo a bylo nutné pořád restartovat. Asi jsem k tomu ještě nedorostl, co se dá dělat, šel pryč.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: HTPC

Příspěvek od Odar »

Z tejto diskusie asi radsej vycuvam, nakolko pouzivam same problematicke softveeeeery :lol:

noaid --> To samozrejme beriem. Len ked cosi nacnes, chcelo by to dat aspon nejake dohladatelne voditko (a nie len suche konstatovanie, vy to mate urcite zle, len JA dobre).
Na zlatom podnose nic nechcem, rad sa dozviem cosi nove, vyskusam, nastavim. Zial z tvojho prispevku fakt neviem, kde by som zacal (mozno mam len nizke IQ, to je tiez mozne).

Na druhu stranu nemam referencnu TV, ani referencnu graficku kartu (a uz vobec nie referencne SATA kable) - takze mi to az tak zily netrha.

sekal
Příspěvky: 1488
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: HTPC

Příspěvek od sekal »

jacq píše:co pouzivate/doporucujete jako video prehravac?
Momentálně používám PotPlayer, který se mi jeví vzhledem ke kvalitě obrazu a široké škále nastavení jako poměrně zdařilý, alternativně pak "portable version" VLC media player(u)...

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od noaid »

Já nic dobře jako jediný nemám, vůbec se tím totiž nezabývám, jak jsem řekl.
Už jsi někdy zkusil pustit do tv totéž z nějakého stolního přehrávače a z PC? Co bylo dobře a co špatně? A vůbec nezáleží na kvalitě TV či karty. Jde samozřejmě o hdmi propojení.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: HTPC

Příspěvek od Odar »

Zial multimedialnu skatulku nemam. Ani DVD player (to ma uz obislo). Kolega ma Xtreamer a stazoval sa na kvalitu obrazu, ked z Xtreamera tahal HDMI do domaceho "kina" a z neho do TV (do TV uz len obraz). Ked to pichol z Xtreamera rovno do TV a zvuk osobitne (tusim optikou), tak bol obraz lepsi. Tam je ale jasne, co to zmrvilo . . . ked bude cas, skusim pozriet TV freak . . .

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od TomasT »

Ja si nemuzu pomoct, ja mam obraz nadherny, mam sedmickovou radu ledkoveho samsunga a nemam sebemensi potrebu cokoliv resit. Teda mimo toho zas...eho 2TB disku. Prvni byl mrtvola, nenasel ho bios a pri startu skripal jako by mel pridrene lozisko. Reklamace. Nechal jsem se ukecat na druhy disk ten samy, pri prvnim kopirovani pri cca 200GB zakys a mrtvola. Takze reset, nasledne format. Nakopiroval jsem tam cca 40gb dat, iso soubory, hned prvni je necitelny. Ze zdrojoveho disku je v pohode.

Jedna se o disk seagate ST2000DL003 . CO s tim, treti se mi uz brat nechce. Na volbu toho moc nemam, zbyva WD nebo samsung. Ktery z nich ?

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od Aleska »

Podivné, v tomto testu je hodnocen jako jeden z nejlepších a nejtišších disků celkem, a to má kapacitu 2T. Je to ale disk formátu sektoru 4kB (čili 4096 Bitů) - jestliže jsi jej formátoval dle starého způsobu, tj. 512 Bitů/sektor, pak chyba může být i zde. O novém 4k formátu sektorů HDD je povídání zde.

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od TomasT »

To formatovani je ale jen zalezitost xp, ne ?? Win7 by to uz mely rozpoznat a naformatovat spravne samy.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: HTPC

Příspěvek od Odar »

Ano. Vo Win7 to neries.

Uživatelský avatar
james
Příspěvky: 36
Registrován: 02 kvě 2010 10:07
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od james »

TomasT píše:
Jedna se o disk seagate ST2000DL003 . CO s tim, treti se mi uz brat nechce. Na volbu toho moc nemam, zbyva WD nebo samsung. Ktery z nich ?
Hitachi Deskstar 5K3000 2TB , nedavno jsem vzal tri kusy a spokojenost.
pred tim jsem mel 1T samsungy, ale na muj vkus prilis vadnych bloku na plotnach.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od noaid »

TomasT píše:Ja si nemuzu pomoct, ja mam obraz nadherny, mam sedmickovou radu ledkoveho samsunga a nemam sebemensi potrebu cokoliv resit.
No to je právě ten problém :D . PC si ten obraz zkrášlí, tam něco přidá, zesílí, jinde ubere, převzorkuje, vymyslí a domyslí a laik je štestím bez sebe. S kvalitou to ale nemá nic společného. Je to milosrdná lež a vše je srovnané dle stejné šablony. Bez správného nastavení poskytují kvalitu jen stolní přehrávače, ty jsou na to dělané. Grafika v PC je default stavěná na dobrý obraz her pro pubertální mládež a aby jim ty zmršené avička alespoň nějak vypadaly. Ale kameramanům filmu se z toho musejí protáčet panenky.
Asi něco jako když si v audiu pustíte mptrojku a nastavíte v receiveru Concert Hall , pošoupáte s ekvalizérem ať to má grády a jedem... kámoši nestačí koukat, jak to do nich pere.

Já už koupil domů Samsungů 4x 2TB, 5x1.5TB, 2x 1TB, 1x 700GB, všechny šlapou, kdysi mi odešel po roce jeden 1TB na vzniklé vadné sektory. To, že ti ty disky nejdou, může být i vada boardu, připojení, zdroj, problém s uložením, přehřívání, možností je víc. Diskem to být vůbec nemusí. Ale můžeš ho něčím jiným zničit.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host