Klidně se Sekale směj, jak je libo, tuhle reakci jsem přesně čekal. Hodně lidí WMP nemá rádo, protože se na něm nemohou vyřádit, ale já mám své zkušenosti jiné - přehraje i videa, se kterými mají jiné SW velké problémy. Nevím s čím máš zkušenosti ty, ale já s videi téměř denně pracuji trochu víc, tím nemyslím, že si je večer pouštím

. S různými formáty. Přehrávačů jsem už vyzkoušel dost hodně. Jsou věci, které ani ten MPC nezvládne dobře či tak, jak by člověk potřeboval, např. Theatre Mode (což si myslím u HTPC může být dost důležitá vlastnost) jede v WMP mnohem lépe a automaticky a i s titulky, s čímž mají jiné sw problém. Než jsem si nedávno změnil grafiku, tak WMP byla jediná spolehlivě funkční možnost přehrávat na TV v Theatre modu a dokonce se správným poměrem stran (ve FullHD).
Já potřebuji jen, aby se film přehrával bez trhání, bez úprav, s mnou vybranou zvukovou stopou a titulky, poklepáním na soubor. Ale jakýkoliv, ne jen ty nenáročné degradované ripy, ale i velmi náročná videa, která jen tak něco nepřehraje. Aby byla vždy u jakéhokoliv formátu přesně synchronizovaná zvuková a obrazová stopa. Prostě aby to šlo v praxi snadno a bez problémů používat.
VLC - má vlastní videa přehrává trhaně, CPU na 100% a žádným nastavením to nelze zlepšit.
KMPlayer - u mých videí rozsynchronizovaný zvuk, jak jsem psal. Na netu jsem četl náročný a buggy.
PotPlayer - pár týdnů starý program, ten přehrává kupodivu zdá se zatím vše, asi mu dám šanci a prozkoumám více.

Na jednom filmu měl problém - nešel zvuk vůbec a obraz trhal. Na stolním přehrávači tentýž bez problémů. VLC to zvládl trochu lépe, ale taky nic moc.
Ale jak říkám, jde o náročná videa v různých formátech, na běžné zmenšované ripy asi stačí cokoliv.