Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
FS
Příspěvky: 999
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od FS »

merfas píše:
21 lis 2017 20:15
..
Díval jsem se na Bluesoud node 2, podle všeho je to hlavně přehrávač a chtělo by to k němu pak nějaký DAC
..
Integrovaný DAC má i Bluesounfd mode 2, nevím jak dobrý. Tady je recenze:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... und-node-2

adrian
Příspěvky: 150
Registrován: 12 bře 2017 10:14
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od adrian »

Asi by som skusil tento Lumin D1 :
prodejci-studia/pansky-dvur-ostrava-t1034-180.html

recenzia :
https://www.svetaudia.cz/lumin-d1-zakla ... znacky/110

Ten analogovy vstup je aby si mohol pripojit dalsi zdroj ( cdp,gramo...) a "RS" pouzil ako predzosilovac...

merhaut

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od merhaut »

Nový Lumin je ale 4x dražší jak Bluesound Node 2.

Peppik
Příspěvky: 3
Registrován: 06 zář 2016 13:29
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od Peppik »

merfas píše:
21 lis 2017 20:15
Zdravím všechny, na chvíli jsem se dostal k počítači tak zkusím zareagovat. Díky za všechny příspěvky, hlavně za adresu na Tidal, kde můžu přelouskat všechny kandidáty.
Díval jsem se na Bluesoud node 2, podle všeho je to hlavně přehrávač a chtělo by to k němu pak nějaký DAC, oproti Pro-Jectu Stream box RS, který vypadá velmi dobře a má i DAC. Podle fotky má Pro-Ject Stream box RS i analog in vstup typu cinch, znamená že do něj můžu zapojit nějaký jiný zdroj signálu a ten mi ho projede přes DAC?
Jinak předzesilovač v přístroji nepotřebuji, jedu přes lampový zesilovač, spíš nerozumím že je všude dávají, ale to sem nepatří.
Ve výčtu na stránkách Tidalu je i OPPO, zkoušel někdo 105D, nové už Tidal neumí. Přiznám se, že nemám tablet ani chytrý telefon, vyhovovalo by mi ovládání přes TV, ale klidně se zmodernizuji, když už chci vyzkoušet ten digitál.
1) k Bluesoud node 2 opravdu nutný ještě DAC
2) Pro-Ject Stream box RS funguje i jako předzesilovač, proto ten ten jeden pár analog in (viz. oficiální stránky Pro-jectu)
3) poznámce, že předzesilovač nepotřebuješ nerozumím resp. neznám tvůj zesilovač a jeho funkce
4) OPPO jsem nezkoušel
5) Ovládání Tidalu přes televizi není možné. Tedy teoreticky ano, jestli se bude jednat o chytrou televizi s androidem, kam bude možno aplikaci Tidalu nainstalovat (no ale moc tomu nevěřím). Každopádně s tabletem nebo chytrýkm telefonem počítej.

dkdkdk
Příspěvky: 440
Registrován: 13 lis 2014 18:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od dkdkdk »

DAC k Bluesound nutný není, může jít přímo do zesíku cinchema nebo pokud mu interní převodník nesedne, připojit nějaký na digi výstupy.

Peppik
Příspěvky: 3
Registrován: 06 zář 2016 13:29
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od Peppik »

Nejlevnější řešení (za 4200 Kč). Viděl jsem to v reálu a funguje to. Kvalita asi odpovídá ceně.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... rostreamer

FS
Příspěvky: 999
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od FS »

.. a ještě levnější řešení je Raspberry s nainstalovaným OpenElec (tedy KODI) s add-on Tidal, který je dokonce oficiálním doplňkem KODI
http://kodi.wiki/view/Add-on:TIDAL

Ještě link na e-shop, kde prodávají už předinstalované Raspberry:
http://rpishop.cz/komplety/505-libreele ... cerna.html

A pokud by kvalita nestačila, je možno jednoduše zlepšit zvuk pomocí HifiBerry:
http://rpishop.cz/raspberry-pi-prisluse ... cinch.html

To už se ale blížíme pomalu ke 4 tisícům.

merhaut

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od merhaut »

Jediný Bluesound a Lumin ale z uvedených značek zvládnou Tidal MQA, což je docela výrazná přidaná hodnota – hi-res audio online.

dkdkdk
Příspěvky: 440
Registrován: 13 lis 2014 18:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od dkdkdk »

No, těch "network streamers" je víc
http://www.mqa.co.uk/customer/our-partners
, ale to už jsme v jiných cenovkách.

paolo
Příspěvky: 401
Registrován: 17 dub 2008 16:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od paolo »

K Bluesound Node 2 stačí připojit převodník za cca 10tis a zvukově jsme nad Přehrávači za 40tis.
Rothaudio

dkdkdk
Příspěvky: 440
Registrován: 13 lis 2014 18:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od dkdkdk »

To možná jo, ale přijde tak o MQA.

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od Renown »

to merhaut :

Jardo, i Pro-Ject Pre Box S2 digital to dokáže

merfas
Příspěvky: 83
Registrován: 31 srp 2014 21:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od merfas »

Zdravím je toho hodně. Tak ohledně předzesilovače, hraju přes lampy tak ho nepotřebuji, ale chápu, že u tranzistorů je to výhoda a stačí pak jen slušný koncák, nebo pár monobloků a je sestava hotová.
Koukal jsem na tyhle stránky http://www.mqa.co.uk/customer/our-partners a podle značek až na vyjímky je MQA hlavně ve strojích dražších značek a podle některých článků jen marketingový tah https://www.linn.co.uk/blog/mqa-is-bad-for-music nehodlám to však soudit ani zavrhovat, neslyšel jsem, takže uvádím jen ze zvídavosti.
Další zajímavou věc jsem zjistil na těchto stránkách a to vlastně jak kódování funguje, takže by mi stačilo třeba jen to Oppo 105, využil bych i mechaniku, a k němu třeba nějaký DAC od Pro-jectu, podle jejich stránek podporují jejich DAC Hi-Res audio, ale opravte mě pokud se pletu. https://www.audiostream.com/content/mqa ... -explained
S tabletem už počítám, bez něj se asi neobejdu.

mp
Příspěvky: 21
Registrován: 22 bře 2010 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od mp »

Používám Lumin D1, základní model a k němu lepší stabilizovaný zdroj, Tidal jede perfektně i MQA,je to velmi dobrý streamer ipřevod,ník se slušnou regulací,audio výstupy cinch i xlr,měl jsem tady pioneer n 50, stream magic 6 s převodníkem sirius3 od Daniela Vrány,auralic mini,i bluesound 2.Toto je nejlepší zvuk ,bluesound má nejlepší aplikaci,pioneer horší ovládání,auralic slušnou aplikaci a za ty peníze i dobrý zvuk a navíc možnost interního hd,který je i dostupný ze sítě.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6244
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od dadaft »

merhaut píše:
21 lis 2017 17:39
Na co u ruky, Pro-Ject Stream Box RS jde samozřejmě ovládat i z tabletu:-)
Vím, že jde. Ale já mám prostě rád přímo u ruky na poslechovém místě ten fyzický ovladač hlasitosti, se kterým se točí. :P
Nic zásadního, taková libůstka a zvyk.
FS píše:
22 lis 2017 09:44
K té otázce, na čem nejvíce záleží. Asi na všem, hlavně by celá sestava měla být vyvážená. Já slyšel i velký rozdíl po výměně ethernetového kabelu, to má však s ohledem na cenu smysl řešit až v systému s vyšším rozlišením.
:lol:
Jsem si toho ani nevšiml.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti