Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
FS
Příspěvky: 999
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od FS »

*offtopic*
FS píše: ↑
včera, 09:44
K té otázce, na čem nejvíce záleží. Asi na všem, hlavně by celá sestava měla být vyvážená. Já slyšel i velký rozdíl po výměně ethernetového kabelu, to má však s ohledem na cenu smysl řešit až v systému s vyšším rozlišením.

:lol:
Jsem si toho ani nevšiml.
Buď rád :D

Uživatelský avatar
LawIAR
Příspěvky: 698
Registrován: 09 kvě 2016 22:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od LawIAR »

Otazka: nemajú ethernetove káble protokoly? Ako sa pri nich môže rozlišovať medzi kvalitnejším a menej kvalitným?

Ci sa mýlim? Rad sa nechám poučiť.

*offtopic*

FS
Příspěvky: 999
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od FS »

*offtopic*
@Lawiar: Máš pravdu. I hi-res datový tok dokáže projít beze ztrát i tím nejobyčejnějším (správně nakrimpovaným :D ) ethernetovým kabelem. IMHO vliv ethernetového kabelu na zvuk se nedá obhájit tvrzením o nějakém kvalitnějším datovém přenosu.

..a možná to zas tak off topic není. Do tématu by se vešla i diskuse nejen o ethernetovém kabelu, ale třeba i o zapojení (jinak zbytečného) switche mezi media server (v případe Tidalu= router) a přehrávač.

dkdkdk
Příspěvky: 440
Registrován: 13 lis 2014 18:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od dkdkdk »

mp píše:
22 lis 2017 22:44
Používám Lumin D1, základní model a k němu lepší stabilizovaný zdroj, Tidal jede perfektně i MQA,je to velmi dobrý streamer ipřevod,ník se slušnou regulací,audio výstupy cinch i xlr,měl jsem tady pioneer n 50, stream magic 6 s převodníkem sirius3 od Daniela Vrány,auralic mini,i bluesound 2.Toto je nejlepší zvuk ,bluesound má nejlepší aplikaci,pioneer horší ovládání,auralic slušnou aplikaci a za ty peníze i dobrý zvuk a navíc možnost interního hd,který je i dostupný ze sítě.
Asi by bylo smutné, kdyby přístroj za 2-3násobek ceny ostatních uvedených hrál hůř, že? :)

merfas
Příspěvky: 83
Registrován: 31 srp 2014 21:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od merfas »

FS píše:
23 lis 2017 10:44
*offtopic*
@Lawiar: Máš pravdu. I hi-res datový tok dokáže projít beze ztrát i tím nejobyčejnějším (správně nakrimpovaným :D ) ethernetovým kabelem. IMHO vliv ethernetového kabelu na zvuk se nedá obhájit tvrzením o nějakém kvalitnějším datovém přenosu.

..a možná to zas tak off topic není. Do tématu by se vešla i diskuse nejen o ethernetovém kabelu, ale třeba i o zapojení (jinak zbytečného) switche mezi media server (v případe Tidalu= router) a přehrávač.
Když už se debata rozjela tímhle směrem, tak přes ten switch mít přehrávač budu, asi by to u mě ani jinak nešlo, mám i router a HDD uložiště, tak snad se to všechno nějak domluví, já osobně tomu moc nerozumím.

merfas
Příspěvky: 83
Registrován: 31 srp 2014 21:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od merfas »

A mám vyřešeno, nakonec u mě zvítězilo OPPO, Tidal mu nedělá problém a získám tak i přehrávač na nějaké ty disky, místo stařičkého Denona. Mluvil jsem i s panem vránou z Casea, upgrade na OPPO mají dobře vyladěný, přehrávač se na to perfektně hodí. Šel jsem hlavně i cestou jednoduchosti, podle toho kolik je možností, streamerů, DACů, teď ještě někteří výrobci nabízí lepší zdroj jako upgrade, to je pak samá šňůra, samý kabel, no prostě nic pro mne.
Každopádně všem děkuji za zapojení do debaty, hodně jsem se toho o digitálu dozvěděl, budu rád, až ho vyzkouším v praxi. Hodně dobré muziky všem!

paolo
Příspěvky: 401
Registrován: 17 dub 2008 16:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od paolo »

A zvukově Oppo?
Rothaudio

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od terahera »

Oppo je super,ale!!!!!V jiném vlákně,kde se taky řešil streamer jsem to už psal,Oppo mě na pár týdnů oblouznilo,ale pak při návratu k Nucu a externímu Dacu jsem pochopil,že tudy cesta pro mne nevede ;)

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od terahera »

A hlavně si myslím,že Tidal neumí přímo,pouze přes aplikaci na jiném android zařízení,které pak vlastně streamuje bezdrátově do Oppo,což se mi moc nelíbí ;)

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 450
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od overgrounder »

Pokud se bavíme o 105D, tak ten má Tidal v základu, to jen pro pořádek ;)

miruna 007
Příspěvky: 8
Registrován: 07 lis 2017 16:49
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od miruna 007 »

Snad se nebudete zlobit,že se optám.Také řeším přehrávání Tidal.Myslel jsem,že pokud připojím notebook s převodníkem,který má USB vstup (CD player Audio Research CD9),bude vše fungovat,ale nedaří se mi.Po propojení je slyšet jen chrčení v pozadí s hudbou.Myslíte,že dělám jen něco špatně,nebo je to nekompatibilní?

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3890
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od PítrsPraha »

A máš v počítači nainstalovanej driver?

miruna 007
Příspěvky: 8
Registrován: 07 lis 2017 16:49
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od miruna 007 »

Pokud máš na mysli ovladací driver,který byl přiložený k přehrávači,pak ano,mám.

Uživatelský avatar
Fidas
Příspěvky: 714
Registrován: 17 dub 2008 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od Fidas »

Dočetl jsem se nemilé zprávy o možném ukončení Tidalu

https://www.zive.cz/clanky/tidal-chtel- ... fault.aspx

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi

Příspěvek od dadaft »

Hm, tak to abych snad místo Tidalu začal pokukovat po Deezeru.

Doufám, že mají měsíční bezplatný zkušební provoz, protože je to pro mě možná zbytečné --- nejsem si úplně jistý, že bych slyšel nějaké rozdíly mezi 44,1/16 a z ní udělanou FLACkou a z toho samého udělanou mp3 320kbps, jejíž ekvivalent dodává Spotify a které mi přes počáteční zmatky hraje fakt dobře, když je dobrá nahrávka. Kdysi jsem si na CDčka vypaloval pro srovnání hudbu z bezztrátových souborů a z kvalitní mp3 320kbps a upřímně................. žádný zásadní rozdíl jsem neslyšel.

No uvidíme, mám teď neutrálnější sestavu, možná tam ten rozdíl bude........... ale určitě bude jen malilinký ve srovnání s rozdíly mezi nahrávkami.
Nechám to na leden...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host