Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi
Re: Jak přehrávate hudbu z Tidal přes hifi
Fidas
když jsem si příspěvek od Tebe poprvé přečetl, polil mě studený pot při predstavě, že Tidal skončí a potřebě nějak exportovat nebo nedejbože opisovat oblíbená alba, která mám uložená na Tidalu v oblíbených položkách.
Na druhou stranu to byla přímá možnost si uvědomit rizika streamingu a odkázanosti na libost-nelibost nějakého provozovatele.
Tak doufejme, že nebude tak zle.
když jsem si příspěvek od Tebe poprvé přečetl, polil mě studený pot při predstavě, že Tidal skončí a potřebě nějak exportovat nebo nedejbože opisovat oblíbená alba, která mám uložená na Tidalu v oblíbených položkách.
Na druhou stranu to byla přímá možnost si uvědomit rizika streamingu a odkázanosti na libost-nelibost nějakého provozovatele.
Tak doufejme, že nebude tak zle.
V té souvislosti mne napadá, zda bez Tidalu přežije MQA. Proti Tidalu nic nemám, ale pokud umře Tidal, potěšilo by mne, pokud by s sebou vzalo do definitivního propadlistě dějin i MQA.
Tidal v nejhorším zase někdo koupí (Apple?) a MQA má i tak rozjednanou spolupráci s Deezerem.
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká možnost, jak dostat do streameru signál z Tidalu přes DLNA (tedy aniž bych musel pouštět PC. Jako server mám dvojdiskový NAS Synology, streamer Pioneer n70a (ten umí pouze spotify a Pioneer na aktualizaci, jak se tady řešilo, prdí). Samozřejmě, jde to přes USB z ntb, ale to nechci.
Nevím jestli to umí nějaký mediální server v kombinaci s aplikací v mobilu, nebo...díky moc za radu.
chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká možnost, jak dostat do streameru signál z Tidalu přes DLNA (tedy aniž bych musel pouštět PC. Jako server mám dvojdiskový NAS Synology, streamer Pioneer n70a (ten umí pouze spotify a Pioneer na aktualizaci, jak se tady řešilo, prdí). Samozřejmě, jde to přes USB z ntb, ale to nechci.
Nevím jestli to umí nějaký mediální server v kombinaci s aplikací v mobilu, nebo...díky moc za radu.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno
Nejlevněji a bez PC pomocí krabičky typu https://www.lidl.de/de/silvercrest-wlan ... a1/p243354 per optiku. Jeden můj známý ji používá ve spojení s Pioneer N-70A.

Já mám nainstalovaný maličký software Bubble UPnP server na multimediální krabičce s Androidem, kterou jsem si kdysi koupil na přehrávání seriálůMartas píše: ↑20 úno 2018 09:41Zdravím všechny,

Pak to funguje tak, že v mobilu mám aplikaci Linn Kazoo nebo Lumin a z ní ovládám Tidal. Stream je "objednán" ze serveru Tidalu, proteče přes Bubble a ten ho přes DLNA nastrká do Pioneeru.
Ahojte,
možná blbá otázka ale teď jsem si na zkoušku dal aplikaci TIDAL.Jde z této alikace nějak odeslat skladbu do síťového přehrávače?U Spotify se nabízí jméno zařízení ale u Tidal ne.Jde to vubec?Díky moc za info
možná blbá otázka ale teď jsem si na zkoušku dal aplikaci TIDAL.Jde z této alikace nějak odeslat skladbu do síťového přehrávače?U Spotify se nabízí jméno zařízení ale u Tidal ne.Jde to vubec?Díky moc za info
original Tidal aplikace airplay ani upnp nepodporuje, je možné to obejít použítím jiné aplikace s podporou Tidalu - Mconnect, Bubble Upnp, aj., kde je možnost poslat stream na síťový přehrávač.
Mam doma sitovy prehravac marantz na 6005 ten tidal taky nepodporuje ale da se s tim jak to slusne napsat
no proste nainatalujete do founu aplikaci BubleUpnp v ni je tidal podporovan, v teto aplikaci se do tidalu prihlasite a pomoci ni streamujete do sitoveho prehravace, mate k dipozici vse co je v tidalu, jedina nevyhoda ze muaite mit aplikaci stale zaplou na mobilu jelikoz streamovani bezi pres ni, takze to neni jako se spotify kde telefon slouzi pouze jako ovladac a data jasou prijomana po ethernetu nebo wifi rovnou do prehravace. Ale i tak je Tidal pomoci BubleUpnp streamovan v daleko vyssi kvalite nez Spotify PS: mam placene verze obou techto programu a Tidal v kvalite Hifi je oproti spotify opravdu o par levelu vejs.

Nejsem zrovna znalec, takže můj dotaz zřejmě i pobaví...
Streamuji z mobilu pomocí BubbleUpNP na Raspberry Pi2 s nainstalovaným Kodi, odtud teče signál do TV, z ní optikou do DAC a následně do zesilovače. Kde probíhá převod? V telefonu, nebo až v DAC? Ve founu mám ten převodník nic moc, velmi se to projeví na sluchátkách, bedny to patrně trochu maskují, tak bez přímého porovnání to nepoznám... Jde mi hlavně o Tidal HiFi.
Luboš
Streamuji z mobilu pomocí BubbleUpNP na Raspberry Pi2 s nainstalovaným Kodi, odtud teče signál do TV, z ní optikou do DAC a následně do zesilovače. Kde probíhá převod? V telefonu, nebo až v DAC? Ve founu mám ten převodník nic moc, velmi se to projeví na sluchátkách, bedny to patrně trochu maskují, tak bez přímého porovnání to nepoznám... Jde mi hlavně o Tidal HiFi.
Luboš
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
proc mas v ceste tu televizi ?
Protože se na ní koukám na filmy přehrávané z raspberry, na něm nemám ani zvukovou kartu, takže používám jediný možný výstup - do TV pomocí hdmi.
Důležitý detail - stávající DAC je takové malé šmé pouze s toslinkem, lepší DAC s přepínáním vstupů USB /toslink/coax mi přijde kdovíkdy z Číny. Nicméně, fakt mně zajímá, kde probíhá převod, protože jestliže v mobilu, tak zřejmě pořídím ještě jednu malinu čistě na hudbu a nainstaluji na ní Volumio.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Celou cestu do DACu mas digitalni, takze prevod digital-analog logicky probiha v DACu. Po HDMI ani optice nelze prenaset analogovy signal.
Super, díky, to mně uklidnilo a zjednodušuje to situaci - ovládání přes bubble upnp mi vyhovuje a nemusím nic nového vymýšlet a ladit.