Jaký satelit

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký satelit

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tak mě UPC jakoby ukecalo,dostal jsem tedy rychlejší internet (25) a 42 programů,k tomu set top box full Hd s 500Gb a dvojitým tunerem.Obraz super ale až na to že denně musím 2-3x restartovat :oops: Tak zatím odkládám nákup satelitu...............ale bůh ví co mě zítra napadne... :evil:

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Díky za poznámky.
Tenhle model je cenově velmi přijatelný. Koncepce přístroje je výrazně odlišná od SBI 2050.
Líbí se mi šířka 430, což je vlastně standard Hi-fi.

http://www.topfield.cz/sbp-2070.html

Podporuje Skylink i CS link neměl by být snad problém i v budoucnu s kartami Irdeto.
Budu muset hodit řeč s nějakým technikem, který se profesionálně zabývá montáží.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

taky o něčem uvažuju a ten ClarkTech ET9000 vypadá opravdu dobře. Výborný je hlavně, že nemá žádný pitomý ventilátor. Díky za tip. Teď ještě jakou TV, chci LED 37" a zjišťuju, že situace je poněkud bídná. Všechno má nějaký mouchy a k tomu nástup předražených 3D nesmyslů ...

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Proč tak malou ?(37)v budoucnu budeš litovat.Na 3D se vykašli,je to jenom tahání peněz z lidí...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

37" mi do maleho hifi pokoje staci, na vetsim formatu je akorat videt bidna kvalita bezneho SD signalu ... O 3D jsem psal, ze to povazuju za nesmysl ... Plazmu nechci (vypalovani, blikani .. potrebuju k tomu pripojit HTPC, takze LCD je vhodnejsi)

Uvazoval jsem o Philis 6606 - v obchode obraz vypadal docela pekne, pusobil takovym ostrym a hlubokym dojmem, libi se mi i prokresleni v tmavych oblastech, kde se neztraci detailu tak jako u jinych TV. Ale kdyz jsem cetl recenze a zkusenosti lidi s mizernym ovladanim a EPG a pak taky videl jak DVBT prijem osklive zvyraznuje sum a dalsi artefakty v obraze, radsi ho skrtam.
Protoze chci matny panel, muzu skrtnout i Samsung (navic jejich kolisava kvalita, spousty typu a variant panelu ..) a Sony. Nevim jestli delaji i matne verze ?
Zbyva teda LG (5500 nebo 570S ?) nebo Panasonic (E30E ?). Panasonic mam jako znacku hodne rad, mam s nim dlouhodobe jen dobre zkusenosti. Starsi LCD Panasonic maji rodice a obraz je slusny (az na cernou a jeji prosvitani, ale to se snad trochu zlepsilo) a ovladani logicke a prijemne. Ale recenze tyhle LCDcka od Panasonicu moc dobre nemaji ... Na druhou stranu maji docela dobre odezvy od lidi. coz je dulezitejsi nez recenze ktere jsou casto mirne receno problematicke ..

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

LG *thumbs down* mrkni na SHARP *thumbs up* Já mám LC-46X8E je to tedy větší úhlopříčka než chceš ale kvalita na *thumbs up* .V obchodě bude vždy jiný obraz než který budeš mít doma.Mě také nejdříve uchvátil obraz Samsung,naštěstí jsem měl možnost zkoušet a vyhrál SHARP

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Dovolím si jenom upozornit na mizernou kvalitu českých HD programů.Ať už Skylink či UPC. HD je v tom případě pouze reklamní tahák a obrazová kvalita je špatná a občas horší než klasické rozlišení, ošizená paleta barev, nekontrast, komprese. Je jedno jesli máte sat. přijímač za 5 či 15 tisíc a TV LEDku či plasmu. Smutná skutečnost. Datové toky obrazu to potvrzují. Porovnání s blue-rayem či západními HD programy v mhohem lepší kvalitě to potvrzuje. U HD satelitních přijímačů vidím pouze jednu výhodu, digitální propojení s TV prostřednictvím HDMI, kde obraz v SD je lepší než při analogovém propojení.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

MilanTuma píše:U HD satelitních přijímačů vidím pouze jednu výhodu, digitální propojení s TV prostřednictvím HDMI, kde obraz v SD je lepší než při analogovém propojení.
To samozrejme je dostupne i u mnoha SD prijimacu, ale v dnesni dobe asi uz nema smysl kupovat neco jineho nez MD. Kvalita se snad casem zlepsi. Horsi problem jsou komplikace kolem kodovani a nahravani ceskych beznych programu (Skylink) nove dekodovanych pres Irdeto. Pry to funguje jen pro prehravani na danem pristroji a je to blokovane pro volne prehravani na PC ??

Jinak se mi dost libi prijimac Technisat Digit S1 - 2x HD tuner, nahravani na USB, DLNA/upnp ...

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

souhlasim s Milanem Tumou, ze kvalita cz hd programu neni nijak valna, ale u me rozhodne mnohem koukatelnejsi, nez "ne HD" programy - pokud prepnutim porovnam klasicke CT a CT HD tak je rozdil zatracene videt a pokud to tak neni, je nekde neco spatne .. to same plati i pro ostatni ceske HD ... a CT ma nektere filmy a porady myslim uz dost kvalitni, obcas se neco povede i na Nove ... Prima HD je nic moc, ale porad lepsi nez sd ... zahranicni programy jsou ale opravdu dal ... bohuzel i tady je zatracene znat reciver za 5 000 a 20 000 ..plati stejna umera jako u hifi strojku - vcetne kabelu atd ... a samozrejme bude hodne zalezet i na typu zobrazovace - jine to bude na 80cm ledce Samsung, LG kategorie a plazme Panasonic z rady VT v uhl 140cm ...

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

MilanTuma píše:Dovolím si jenom upozornit na mizernou kvalitu českých HD programů.Ať už Skylink či UPC. HD je v tom případě pouze reklamní tahák a obrazová kvalita je špatná a občas horší než klasické rozlišení, ošizená paleta barev, nekontrast, komprese. Je jedno jesli máte sat. přijímač za 5 či 15 tisíc a TV LEDku či plasmu. Smutná skutečnost. Datové toky obrazu to potvrzují. Porovnání s blue-rayem či západními HD programy v mhohem lepší kvalitě to potvrzuje. U HD satelitních přijímačů vidím pouze jednu výhodu, digitální propojení s TV prostřednictvím HDMI, kde obraz v SD je lepší než při analogovém propojení.
Nejde porovnávat HDTV a BD. Nevím jestli by to technicky šlo pustit přes satelit tolik dat, kolik jich je na BD. Pokud ano, asi by na tom operátoři prodělali. V každém případě základem HD kanálu musí být daný pořad vyroben v FullHD kvalitě. Samozřejmě je taky důležité, kolik je na jednom transponderu kanálů. Čím více kanálů, tím méně kvality, tím levnější provoz. Osobně jsem zkoušel při MS ve fotbale nahrát část zápasu na ČT-HD a ARD-HD a neviděl jsem rozdíl.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

DRVOŠTĚP píše:Na 3D se vykašli,je to jenom tahání peněz z lidí...
Není, 3D tv mají rychlejší procesory, díky tomu více možností do budoucna v přidaných funkcích v budoucích firmwarech, patrně často i lepší modernější panely. 3D je jen bonus.
Vzhledem k tomu, že jde spíše o vyšší modely, mívají i jiné vychytávky.
MilanTuma píše:HD je v tom případě pouze reklamní tahák a obrazová kvalita je špatná a občas horší než klasické rozlišení, ošizená paleta barev, nekontrast, komprese.
To je samozřejmě nesmysl. Nevím jak satelit, ale u u DVB-T a UPC DVB-C je HD vždy o notný kus dále než SD a to dokonce i u Primy a Barrandova, které jsou ve skutečnosti jen kvalitně upscalované z SD do HD.
Samozřejmě DVB-T (ČT a Nova) je podstatně lepší než u kabelu UPC, kde je to ještě znovu rekomprimováno na nižší datový tok, satelit má prý největší datový tok a tudíž by měl být ještě lepší, ale s ním nemám zkušenost.
Z hlediska našeho vnímání bude při stejném datovém toku HD vždy příjemnější než jakékoliv SD.

Osobně mám příjem HD oběma způsoby a kvalitní TV a celkem mohu srovnávat. Celkem mám asi 13 HD kanálů. Je to naprosto jednoznačné. I slepý to vidí, na rozdíl od audia ;) Vrátit se u TV zpět na nějaký SD program je masochistické utrpení. Z SD sleduji už jen CT24 a CT2, pokud zrovna nevysílá v HD.

Odar

Příspěvek od Odar »

Pustite si akykolvek CZ / SK "HD" kanal a potom prepnite na ktorykolvek nemecky, alebo rakusky HD kanal. Rozdiel nepostrehne iba slepy *headbang* Nikto nechcem, aby operatori "tlacili" FULL BD *taktone*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

fotolaik píše:bohuzel i tady je zatracene znat reciver za 5 000 a 20 000 ..plati stejna umera jako u hifi strojku - vcetne kabelu atd ...
V čem je ten dražší přijímač lepší - že ten přijímaný signál nějak doupraví? Doostří, změní saturaci, kontrast... ? Myslíš, že když svou fotku v počítači zobrazíš na monitoru přes 2 různé dvi (hdmi) kabely, tak že to bude vypadat jinak?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Odar píše:Pustite si akykolvek CZ / SK "HD" kanal a potom prepnite na ktorykolvek nemecky, alebo rakusky HD kanal. Rozdiel nepostrehne iba slepy *headbang* Nikto nechcem, aby operatori "tlacili" FULL BD *taktone*
Odare, nepochopil jsi, řeč je o tom, že jakékoliv HD je vždy lepší než SD.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To je pravda ala když si pustím na SD slováky tak si myslím že koukám na HD.Hlavně je to vidět při živém vstupu a besedách.Myslím si že velkou roli hrají i kvalitní kamery.

Odpovědět