Který DAC se sluchátkáčem?

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Který DAC se sluchátkáčem?

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:A mimochodom, keby ides zrovna do Sapphire, ak ho prepojis cez USB, to je to najhorsie, co mozes tej krabicke urobit ;)
Sapphire USB nema, ale jinak nevim proc by to melo byt tak spatny ? Vic kazdy nadava na optiku, na USB jsem moc stiznosti necetl. Ale proto mne zaujal ten MD11, kde by asynchronni USB prenos mel byt bez problemu (aspon z principu veci tak predpokladam)

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Odar píše:.... BTW toto podla mna nie je zla kupa.
A je tu jeden český "DIY" výrobok ktorý za skoro rovnaké peniaze hrá lepšie ako prístroj z inzerátu :-) A nie je to second hand.

Odar

Příspěvek od Odar »

bh69 --> Sakra mas pravdu. Napisal som blbost. Sapphire ma TOSLINK a koax. USB ma vyssi jitter. Idealne je to potiahnut koaxom. Ale optika ma tiez svoje vyhody hlavne na vacsie vzdialenosti. Vec nazoru. Ale USB je z toho naozaj to najhorsie mozne riesenie.
bubuxin --> To je dalsia vec . . . Tomasov DAC, Karfik DAC (tusim ma, alebo ma mat aj verziu s AMPom . . .)

Moznosti je snad milion . . .

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:bh69 --> USB ma vyssi jitter. Idealne je to potiahnut koaxom. Ale optika ma tiez svoje vyhody hlavne na vacsie vzdialenosti. Vec nazoru. Ale USB je z toho naozaj to najhorsie mozne riesenie.
Mas pro tohle tvrzeni nejake podklady ? Snazim se k tomu neco najit uz delsi dobu, ale vsechno je to jedna pani povidala a tvrzeni bez nejakych namerenych dat ..

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Re: Hanz

Příspěvek od Seeker »

Takže než začnu studovat pomocí překladače, podmínky prodeje např. na Audiophilechina (bohužel angličtinu zvládám jen o trochu málo lépe než major Terazky latinu), předpokládám že při objednání musím složit částku+dopravné na účet odesilatele předem; můžeš Hanzi nějak ve stručnosti popsat postup, hlavně jestli se případně odchyluje od klasiky (tzn. vyplnění údajů, patrně i s nějakým heslem + složení částky), těch 5 dní dodání je super, nejistota jestli bylo vše ok a klapne to(?) už tolik ne.

K těm nikdy nekončícím debatám jestli je ten či onen DAC adekvátní ke své ceně - co já vím tak se dělaly už spousty slepých testů na různé audio komponenty, včetně signálových či repro kabelů, bylo by skutečně zajímavé kdyby takto někdy vznikl i refundovaný test na DACy. Možná by se nakonec i ukázalo (neutrálníma ušima), že některé drahé převodníky ohromují hlavně především svojí cenou a známá značka to má jistit. Určitě by patrně na chvostu neskončily, ale jde tady i o ono známé - akceptuji "o chlup lepší ale o 100% dražší" ? Proto bych (nejen jistě já) přivítal, kdyby tady někdo, kdo měl či má přímo možnost srovnávat více převodníků hodil do placu podrobnější hodnocení, hlavně neovlivněné vysokou zakoupenou cenou posledního modelu s vlastním vnitřním "dopřesvědčováním" superkaufu.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

1/ jiny nez slepy test za stejnych podminek nema moc smysl ..
2/ i pak je vic nez poradi zajimavejsi popis charakteristik jednotlivych pristroju (ale za platnosti bodu 1)
3/ i pak zustava problem, jestli si cely retezec sednul s danym pristrojem a zda za jine konfigurace nemohl byt vysledek jiny (i kdyz zrovna u DACu by to asi nemelo byt tak odlisne)

Hanz
Kontaktovat uživatele:

Re: Seeker

Příspěvek od Hanz »

Platil jsem přes Pay Pal všechno předem. Potřebuješ platební kartu s aktivací na internetové platby a účet na PayPal. Po objednání mi přišel mail. Zeptal jsem se, jsetli mají zboží skladem, napsal jsem jakou chci zásuvku. Po kladné odpovědi jsem jim to zaplatil a čekal. Jestli neumíš anglicky tak řekni někomu z rodiny ať ti pomůže, není to nic složitého. Globální trh je obrovská výhoda, v Česku je hrozně omezený výběr všeho.

Slepé testy jsem zkoušel s kamarádem u několika výrobků, většinou kabelů a digitlních zdrojů s nevalným výsledkem. Po hodině poslechu a přepínání jsme byli tak zblblí, že jsme nepoznali většinou nic. Mozek se nakonec přizpůsobí skoro všemu...

Jinak jsem vyléčený audiofil. O prázdninách jsem si koupil kytaru a místo pasivního poslouchání se učím hrát. Doporučuju to všem, kteří se furt rýpou ve zvuku a hledají nějaký grál.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Hanz píše:Jinak jsem vyléčený audiofil. O prázdninách jsem si koupil kytaru a místo pasivního poslouchání se učím hrát. Doporučuju to všem, kteří se furt rýpou ve zvuku a hledají nějaký grál.
*thumbs up* *thumbs up* zavidim, ze na to mas nadani

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Hanz píše:Slepé testy jsem zkoušel s kamarádem u několika výrobků, většinou kabelů a digitlních zdrojů s nevalným výsledkem. Po hodině poslechu a přepínání jsme byli tak zblblí, že jsme nepoznali většinou nic. Mozek se nakonec přizpůsobí skoro všemu...
a o tom to je :D clovek musi vedet co je lepsi, aby to nasledne i slysel *headbang*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Venoval jsem ted dost casu hledani a nedokazu najit zadne relevantni informace o rozdilech mezi toslink a USB (synch.) propojeni PC->DAC. Vsude jsou jen tvrzeni, samozrejme casto zcela protikladna ... Takze jsem totalne bezradny, jestli vzit Ruby2 nebo Sapphire :-(

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Jsem proto aby sis vzbral český výrobek ala Casea/TomášT/Karfik.
Tohle, ale za desítku včetně pošty vypadá docela dobře: Yulong D100 (podle recenze od slušného člověka prý srovnatelné s Benchmark(em) DAC1)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

knopi píše:Jsem proto aby sis vzbral český výrobek ala Casea/TomášT/Karfik.
jenze
1/ je vyrazne drazsi
2/ nema USB, takze bych ho musel pripojit pres onboard optiku, coz je podle mnoha nazoru to nejhorsi
3/ neni zadne porovnani se Styleaudiem, takze se nevi jestli je lepsi, resp. jaky je rozdil ve zvuku
4/ co jsem cetl nejake nazory ma udajne trochu ostrejsi zvuk (?)

sekal

Příspěvek od sekal »

U těch sluch. zesilovačů v DAC čínské provenience mně tak "trochu" chybí informace o použitých potenciometrech...( :?: )

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Momentalne jsem vicemene rozhodnuty pro Sapphire (az bude na K24 skladem) - pokud by byl problem s optikou, tak za 3 tisice se to da vyresit asynchronnim USB-SPDIF prevodnikem m2tech hiFace.

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

No nakonec jsem (alespoň prozatím) koupil z Káčka Ruby2. Zatím jsem se ještě nedostal k důkladnějšímu srovnání (alespoň s tím co prozatím mohu srovnávat, resp. mám doposud naposlouchané) a navíc tuším někde výrobce uváděl nějakou dobu zahoření, nevím už ale kolik hodin to má být. Každopádně po pár dnech hraje skutečně jinak (lépe) než při prvním poslechu - to zněl trochu od středů výš poněkud suše a navíc (nepatrně) jakoby synteticky, teď už to tam není a není to o tom že bych si zvykl. Jinak ke zvuku a celkové kvalitě: prostor a čistota zvuku super, výborné detaily, dobré-ucelené podání celého zvukového spektra včetně basů, zvuk působí nenásilně, čistě, neutrálně. Překvapila mě i fakt dobrá kvalita sluch. zesilovače *thumbs up* , ten mi zvukově sedí např. mnohem víc než co jsem měl krátce možnost si na stejná sluchátka (HD600) posoudit lampového číňana KHV1 i když přímé srovnání by bylo jistě objektivnější. Není to ale přesně ten zvuk, kterej hledám a asi v tomhle životě už ani nenajdu, vztaženo všeobecně k celé mé sestavě. Není tam (klidně na úkor neutrality a vůbec všeho) "šťáva", přesněji řečeno je tam, ale mohlo by ji být víc, přivítal bych o kapku víc prezentnější, expresivnější středy a částečně i výšky, možná i nepatrně větší syrovost, a zároveň extrémní muzikálnost, dovedu si ale představit že pro někoho je zase prioritní neutralita s lineárností, mě ale nazajímá jak to zvukař zamýšlel, ale jak to zálibně hodnotí moje nahluchlý uši. Jsou to ale jen drobné nuance, Ruby2 rozhodně nehraje sterilně (!), hraje sytě, velice dobře se poslouchá, a to i dlouhodobě a za 6,5l podle mě nemá absolutně konkurenci. Teď jsem tuším v Hifionline četl, že Carat-Sapphire vyhrál s kvalitou zvuku v testu německého Audia, kde byl soupeřem takových zvučných a i několikanásobně dražších highend es jako Benchmark DAC1, MF M1, Moon 300D, Restek apod. :lol: Tenhle malej a levnej "šmudla" jim dal v podstatě na prdel, a to nejenom cenou, takže už začínám vůbec pochybovat o tom, že by někdy někdo u nás dal k dispozici svůj výrobek v řádu cca 20000,- a výše k neutrálnímu testu např. se Sapphirem či Rubym *taktone* . Škoda že Káčko zatím Sapphire nenabízí *fnuk* , určitě by tam byla taky super cena, a úplně nejideálnější by byl model Carat-Sapphire i se sluchátkáčem *hura* .

Odpovědět