nabizi ho za 9800, ale neni skladem (odkaz neni videt primo, ale na dotaz mi ho poslali - proc ho takhle taji nechapu)Seeker píše:Škoda že Káčko zatím Sapphire nenabízí, určitě by tam byla taky super cena
Který DAC se sluchátkáčem?
Re: Který DAC se sluchátkáčem?
jeste dotaz - nevite co presne znamena, kdyz Ruby2 ma uvedeny dynamicky rozsah 123dB a sapphire 132dB(9Vrms), 129dB(4.5Vrms), 127dB(2Vrms) ?
Jednak nevim co znamenaji ty udaje v zavorce, ale hlavne jak se to vlastne projevuje v praxi ? To ma Sapphire pri stejnem vstupnim signalu vetsi rozdil ve vystupu (tj. v hlasitosti) ?
Jednak nevim co znamenaji ty udaje v zavorce, ale hlavne jak se to vlastne projevuje v praxi ? To ma Sapphire pri stejnem vstupnim signalu vetsi rozdil ve vystupu (tj. v hlasitosti) ?
@bh69: tak to jsem měl vědět (že tam maj Sapphire a za tu cenu), přeložil jsem si celej ten test z Audia a jsem skoro nalomenej si ho pořídit. I když kdosi u nás tady uváděl, že Sapphire se od Ruby liší pouze o něco větší prostorovostí, ale jak říkám chce to přímé srovnání. Charakterem, resp. barvou zvuku budou zcela určitě nastejno. Jinak porovnával jsem teď Ruby s převodníkem v mém stávajícím přehrávači (Marantz CD-17 mkII, cenová relace cca 30000,-), bohužel nemám dva páry stejné signál. kabeláže, ale pak jsem je mezi sebou prohodil (Kraut Guru + Kimber PBJ) a výsledný dojem byl pořád zhruba stejný. Přímý zvuk z Marantze byl celkově"nasládlejší"s méně basy oproti Ruby ale zase se znělejšími výškami a středy, prostor byl u Ruby evidentně lepší a zvuk celkově čistší a také dozvuky podával Ruby lépe. Takže každý převodník zněl zvukově trochu jinak, pocitově je Ruby pro dlouhodobý poslech neunavující s čistým, sytým "lineárním" zvukem kde nic nevyčnívá ale ani nechybí, Marantz na první poslech má možná "hezkej zvuk", ale po desátém se to už slévá. Já jsem si však DAC pořídil hlavně pro poslech muziky ze satelitů a tam je přínos oproti DACu v sat. přijímači (a to i špičkovém) naprosto evidentní. Tím špízováním na webu po různých DACech jsem někde objevil, že Musical Fidelity snad chystají jako novinku DAC šitej na míru i komprimované hudbě, že by šizung dopočítávání alá Sound Retriever apod.?
tak jsem myslel, ze mam vybrano ale tohle mne jeste nahlodalo -
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =11&t=5873
pokud je to fakt kvalitni, tak by to vyresilo CDP, DAC a predzesilovac - jenom pridat nejaky pekny konec, takze by to mohlo vyjit cenove srovnatelne a bez spousty krabicek, kabelu a napajecich adepteru ..
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =11&t=5873
pokud je to fakt kvalitni, tak by to vyresilo CDP, DAC a predzesilovac - jenom pridat nejaky pekny konec, takze by to mohlo vyjit cenove srovnatelne a bez spousty krabicek, kabelu a napajecich adepteru ..
Tak jsem nakonec dneska objednal Sapphire a na HTPC ho nejspis pripojim pres asynchronni USB konvertor M2Tech hiFace (tim je snad zajistena minimalizace jitteru a do budoucna i propustnost 24/192).
@bh69: až ho testneš přihoď tady svůj dojem.
Dodavka Sapphira se zrejme jeste protahne ..
Protoze jsem na forech narazil na nejake poplasne zpravy o tom, ze urcite serie byly vadne (resp. s nekvalitnim oscilatorem), zajimalo by mne zda jste nekdo HIFACE kupoval u nasich prodejcu (Gothic, InterAudio) a zda bylo vsechno v poradku ?
Protoze jsem na forech narazil na nejake poplasne zpravy o tom, ze urcite serie byly vadne (resp. s nekvalitnim oscilatorem), zajimalo by mne zda jste nekdo HIFACE kupoval u nasich prodejcu (Gothic, InterAudio) a zda bylo vsechno v poradku ?
abych nepsal do dvou vlaken to same, tak o zkusenostech se Sapphirem pisu k sobe do vlakna v kdo je kdo